Siyaset Birinci çıkmazsam bırakırım ya sen?

Birinci çıkmazsam bırakırım ya sen?

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın yüzde 51.79’la cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan İnce, “Birinci çıkmazsam siyaseti bırakırım ama televizyonda tartışma şartıyla. Peki 51.79’un altında oy aldığında sen bırakacak mısın?” dedi.

Birinci çıkmazsam bırakırım ya sen

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “seçimlerde birinci çıkamazsan siyaseti bırakır mısın?” sorusuna yanıt verdi. Sakarya ve Kocaeli’de düzenlendiği mitinglerde konuşan İnce şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- MİLLETİ KEKLİYOR: Bir çakma ekonomist var ya, diplomasız ekonomist, ona bir şey söyleyeyim. İlk Nobel ödülünü alan ekonomist değil bir fizikçidir. Ben meydanlarda, ‘hukuk devleti, özgürlük, gelecek, uzay madenciliği’ diyorum. Bizim beyefendi de ‘kıraathane açacağım’ diyor. Yani, ‘Ey gençler, ben size iş bulamam’ diyor. Ben her mahalleye kıraathane açacağım, çayları demleyeceğiz, kekleri koyacağız... Kekliyor milleti aklı sıra. Ben kıraathane açmayacağım, fabrika açacağım. Bedava kek isteyenler Erdoğan’a, fabrikada iş isteyenler bana oy versin. Ama Erdoğan çok istiyorsa, ona Ankara’da eski Cumhurbaşkanları için bir kıraathane açarım, kekler de benden.

- BU MU KALKINDIRACAK?: Son günlerde şaşkınım. Bir Cumhurbaşkanı adayı bu açıklamaları nasıl yapıyor? Acaba yanında FETÖ’cüler mi var? Bu herhalde bıktı, gitmek istiyor, ‘Muharrem’e vereyim ben bu işi’ diyor. ‘Şehir hastaneleri çok güzel oldu, müşterisi de çok olacak’ diyor. Hastaya, ‘müşteri’ diyor. Bu mu Türkiye’yi kalkındıracak?

Haberin Devamı

- HER KUŞUN ETİ YENMEZ: Bana, ‘İnce, geometrik olarak pek ince değil ama’ diyor. Bir kere ona, ‘geometrik olarak’ değil, ‘anatomik olarak’ derler. Burada da çaktı yine. ‘Birinci çıkamazsan, siyaseti bırakacak mısın?’ diyor. Buradan sesleniyorum, Erdoğan söz bırakacağım ama benim de bir istediğim var. Seninle bir televizyon kanalıda ekonomi tartışmak istiyorum. Sen yüzde kaçla Cumhurbaşkanı seçildin? 51.79 ile. Ben bir soru sorayım; 51.79’un altında oy aldığında sen siyaseti bırakacak mısın? Ben iddialı adamları severim, bayılırım. Çünkü ben de iddialı birisiyim. Madem meydan okuyorsun, ben de meydan okuyorum. Meydan boş değil, unutma her kuşun eti yenmez.

Birinci çıkmazsam bırakırım ya sen

CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden İnce, “Emir komuta zincirinde çalışan yargı sistemi var. Berberoğlu tutuklu değil, rehinedir” dedi.

- GENÇLER KAÇACAK: Eğer Erdoğan yeniden gelirse, daha karanlık bir Türkiye, daha yüksek enflasyon, daha fazla işsizlik, faizlerin ne kadar yükseleceğini kimse bilemiyor. Kaçacaklar gençler bu ülkeden. Türkiye’nin büyük sorunlarını yorgun bir adam çözemez taze kan lazım Türkiye’ye. Umutlarınızı sakın yitirmeyin. Umutlarınızı tazeleyin, yeşertin. El ele verelim. Her konuda donanımlı bir ekiple Türkiye’yi bir yıl içerisinde düze çıkaracağız. Türkiye’yi bu kuşatılmışlıktan kurtaracağız.

Haberin Devamı

- ÇAKMA DÜNYA LİDERİ: Sana meydan okuyorum çakma dünya lideri. 16 yılın sonunda geldiği nokta şu; diyor ki atanamayan öğretmenler sizi atamayacağım, iktisadi ve idari bilimler mezunları size iş veremeyeceğim, ziraat mühendisleri size iş bulamayacağım diyor. Önce dedi ben çırağım, sonra dedi ben kalfayım, sonra dedi ben ustayım. Meğer kek ustasıymış.

Birinci çıkmazsam bırakırım ya sen

İnce’ye Hodri Meydan Taraftar Grubu temsilcisi tarafından Kocaelispor forması hediye edildi.

‘İÇİNİ BOŞALTTI’

- BUZDOLABI VARDI: Erdoğan ne diyor, ‘FETÖ bizim dönemimizde büyüdü’. Gelmeden önce ambulansları köpekler çekiyormuş. Herhalde Sibirya ile ilgili bir belgesel izledi. ‘Buzdolabı medeniyet göstergesi’ dedi. 40 yıl önce buzdolabı vardı. Erdoğan bir şey yaptı, buzdolabının içini boşalttı.

Haberin Devamı

‘İnönü öldü, çık karşıma’

(Erdoğan’ın ‘Erdal İnönü FETÖ’ye yakındı, okullarını ziyaret etti, davetlerine katıldı’ açıklaması) Rahmetli Erdal İnönü FETÖ’cüymüş. Arkasından dediği laf şu; ‘Gelsinler konuşalım’. Ya Erdal İnönü öldü, gelemez, istersen sen gidebilirsin onun yanına. İnönü ailesi beni aradı. ‘Erdal Bey rahmetli oldu, gelemez. Aile adına sen gidebilirsin’ dediler. Erdoğan’a sesleniyorum; ben Erdal İnönü adına, seninle konuşmaya varım. İstediğin televizyonda, kanalda, istediğin zaman, yüreğin, cesaretin, bilgin varsa çık karşıma.