Siyaset ‘Artık yeni bir sayfa açıldı’

‘Artık yeni bir sayfa açıldı’

24.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, “Bu bir zafer değildir, yeni bir başlangıçtır. İstanbul’da yeni bir sayfa açıldı” diyerek İstanbullulara teşekkür etti.

‘Artık yeni bir sayfa açıldı’

Seçim sonuçlarını CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nde takip eden İmamoğlu, resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından kameraların karşısına geçti. Bu seçimin İstanbul’da herkesin yeni ve ortak sayfa açması anlamına geldiğini vurgulayan İmamoğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘İstanbul ittifakı’

“Sevinmek bir başka kimsenin kalbini kırmak anlamına asla gelmez. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı en hassas bir şekilde davranmaya davet ediyorum. Bu bir zafer değildir, yeni bir başlangıçtır. Yarından itibaren bir belediye başkanı olarak 16 milyon insana eşit davranacağımızı buradan duyurmak istiyorum. Bugün 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı, adalete olan güvenimizi tazelemiştir. Bunu yalnız bana oy verenler değil, seçimleri büyük olgunluk ve sükûnet içinde geçiren bütün vatandaşlarımız sağlamıştır. Teşekkürler İstanbullu hemşehrilerim.”

Başta ailesi, CHP ve İYİ Parti genel başkanları olmak üzere kendilerini destekleyen diğer partilerin seçmenlerine de teşekkür eden İmamoğlu, bir partinin değil bütün İstanbulluların bütün Türkiye’nin kazandığını dile getirdi. Sandıktan kendisi için sefer görev emri çıktığını kaydeden İmamoğlu, “Bu benim hayatımdaki en değerli en gururlu en onurlu görevdir. Bu seçim İstanbul ittifakı, Türkiye için var olan pek çok önyargıyı da yok etmiştir. Çünkü biz hayat tarzı görünüşü, konuşması, siyasi düşüncesi birbirinden çok farklı insanlar olarak, sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Artık her kim giyimine bakarak, hayat tarzına bakarak bir başkası hakkında önyargı oluşturuyorsa İstanbul ittifakı aklına gelsin” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan randevu istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Ekrem İmamoğlu, “Ben seçim öncesinde vatandaşa anlattığım ve onay aldığım yol haritasına ve ilkelere uygun olarak sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve buna talibim. Bunu tüm İstanbullular önünde duyuruyorum. Hiçbir siyasi mesele vatandaşımızın huzurdan, mutluluğundan, işsizliğin, yoksulluğun önlenmesinden, vatandaşımıza yeterli eğitim ve sağlık hizmetlerinin sunulmasından, barıştan, huzurdan, sevgiden ve saygıdan asla ve asla önemli değildir.

Bu anlayış içerisinde İstanbul’un acil çözüm bekleyen merkezi ve yerel idarenin ortak sorumluluğundaki tüm konuları ele almak isterim. Mazbatayı alıp göreve başlamamızın ardından yol haritamızı size sunmak ve görüşlerimizi de aktarmak, aynı zamanda görüşlerinizi almak için sizi en kısa sürede ziyaret etme arzu ve talebimi buradan size iletiyorum. Bu ülkenin buna ihtiyacının olduğunun da altını çiziyorum. Vatandaş siyasetçi kavgalarından, atışmalarından bıkmıştır, Hizmet, üretim ve çözüm beklemektedir” dedi.