Sureler Fil Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Fil Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Fil suresi büyük bir öneme sahip olan surelerden biridir. Sizin için Fil suresinin konusunun ne olduğunu ve bu surenin önemini derledik.

Fil Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (Sav), Fil Suresi'ni okuyan kişiyi Yüce Allah'ın kötülüklerden ve aynı zamanda kötü ahlak koruyacağını buyurmuştur

Haberin Devamı

Fil Suresinin Konusu Nedir?

Kuran-ı Kerim içerisinde yer alan ve 105. sure şeklinde belirlenmiş Fil suresi beş ayetten meydana gelen kısa surelerdendir. Fil suresi konusu itibari ile Kâbe’ye saldırabilmek amacı ile fillerden meydana gelen bir ordu toplamış olan Ebrehe ve ordusunun yok oluşunu ve helakini anlatmaktadır. Toplamda beş tane ayetten oluşan Fil sure Sevgili Peygamber Efendimiz olan Hz. Muhammed (SAV)'in bu dünyaya gelmesinden 53 sene öncesinde gerçekleşen bir olayı anlatmaktadır. Ebrehe o dönemde Yemen valisi statüsünde olmaktaydı.

Fil Suresinin Önemi Nedir?

Fil Suresi, Kâbe’yi yıkmak amacı ile gelen Habeşistan Kralı olan Ebrehe'nin fil ordusunun, Yüce Allah tarafından gönderilmiş olan ebabil kuşları aracılığı ile nasıl helak edildiğini anlatmakta olan bir suredir. Bu sebepten dolayı da büyük bir öneme sahip olmaktadır. Bu önemli olay İslam tarihinde Fil Vakası şeklinde kayıtlara geçmiştir.