Estetik Yağ aldırma ve karın gerdirme

Yağ aldırma ve karın gerdirme

05.05.2015 - 15:08 | Son Güncellenme:

Op.Dr. Fatih Dağdelen yağ aldırma ve karın gerdirme ameliyatları ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Yağ aldırma ve karın gerdirme

Liposuction uygulamasında dünyanın en iddialı ülkelerinden biriyiz. Tecrübemiz ve bilgimiz dünyadaki birçok ülkeden daha ileri. En tecrübeli cerrahlarımızdan Op.Dr. Fatih Dağdelen’den mükemmel bir vücuda sahip olmanın yollarını öğrendik.

Diyete ve egzersize karşı dirençli yağların, bir kanül/vakum aracılığıyla hiç iz bırakmadan alındığı,en güvenilir plastik cerrahioperasyonlarından birisidir, Liposuction.Liposuction’la vücut şekilleniyor, biçimleniyor ve rahatsız eden yağlardan kurtulup istenen görünüme kavuşuluyor.

Ne kadar yağ alınabilir?

Ünlü estetik doktoru Fatih Dağdelen; “Alınacak yağ miktarının toplam vücut ağırlığının %8’ini geçmemesi gerekir. Bu orana dikkat edildiği takdirde liposuction’da herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Yağ alımının miktarı kişinin ihtiyacına göre 1-5 litre arasında değişir.

Haberin Devamı

Amaç hastayı istediği görünüme ulaştırmaktır. Ne az ne fazla gerekli olduğu kadar yağ alınır. Hastanın görünümünde bir değişiklik olması şart. Eğer hastada aşırı yağlanma varsa bölge bölge ayrılarak birden fazla seans uygulanır, amaçhem hasta hem de bizim için en güvenli yöntemi uygulamak.”

Hangi bölgelere uygulanabilir?

Op.Dr. Fatih Dağdelen; “Vücutta yağ olan ve kişiyi rahatsız eden her bölgeye uygulanabilir. Bel ve basen inceltmeden iç bacak/uyluk, karın, kol özellikle kolun alt bölgesi, gıdı ve yüzdeki fazla yağlara kadar her bölgeye uygulanabilir.Ameliyat öncesinde aşırı yağlanmanın olduğu bölgeleri işaretliyoruz. İşaretlediğimiz bölgelerdeki yağlanmalarla ilgili hastayı bilgilendiriyoruz. Hangi bölgelere liposuction uygulayacağımızı ayrıntılı olarak anlatıyoruz. Liposuction sonrası nasıl bir sonuçla karşılaşacağını hastaya açıklıyoruz.”

Nasıl yapılıyor?

Operasyonlokal anestezi altında hastayla konuşarak gerçekleştiriliyor. İsterseniz uyuyabilir, isterseniz Fatih Dağdelen’le sohbet edebilirsiniz. Kısa bir öğlen uykusuna yatabilir, kusursuz bir vücuda kavuşmuş olarak uyanabilirsiniz.

Ameliyat sonrası bakım nasıl olur?

Ünlülerin doktoru Op.Dr. Fatih Dağdelen; “Ameliyattan hemen sonra hastaya liposuction korsesi dediğimiz özel bir korse giydiriyoruz. Yaklaşık 3 hafta kadar bu korsenin kullanılması gerek.Bunlar; çorap şeklinde, ince, hastaya rahatsızlık vermeyecek sıkılıkta, giysinin altından belli olmayan ve yıkanabilen korselerdir.”

Haberin Devamı

Yurtdışından gelen hastaların ne kadar kalması gerekiyor?

Fatih Dağdelen; “Eğer çok fazla bölgeden birkaç seanslık bir işlem gerektirmiyorsa hasta 1-2 gün içinde geri dönebilir ve hiç sorun yaşamaz. Eğer İstanbul’da kalacak yerleri yoksa, onlar için otel rezervasyonu yapabiliyoruz. Otelden hastaneye gidip gelmelerini kolaylaştırmak için servis aracı sağlıyoruz. Yani İstanbul’da herhangi bir şekilde zorlanmamaları için her türlü kolaylığı sağlıyoruz.”

Ağrı olur mu?

“Liposuction’dan sonra ciddi anlamda bir ağrıyla karşılaşılmaz.3 hafta sonra korse çıkarıldığında büyük bir kısmı inmiş olur ama tam hedeflenen görünüme ilk 3 aydan sonra ulaşılır. Bu sürenin sonunda hastalar, gardırobunu yenilemeye başlayabilir.”

Herkes liposuction yaptırabilir mi?

“Genel sağlık durumu yerinde olan herkese uygulanabilir. Ekstra sağlık sorunu olan hastalarımızsa bu sorun giderildikten sonra yaptırabilir. Yaş olarak gelişimini tamamlamış olması gerekir. Liposuction yaptıran erkek sayımız da çok.”

Kadın erkek fark etmiyor, yağlarınızdan şikayetçiyseniz, diyet ve egzersiz fayda etmiyorsa, liposuction en güvenilir yöntem. Siz de yaza güzel bir vücutla merhaba diyebilirsiniz.

Op.Dr. Fatih Dağdelen
http://www.dr-fatihdagdelen.com/
Facebook/DoraHospital
Twitter/dorahospital

Yazarlar