Geri Dön

Tahinli Profiterol Tarifi

Çikolatalı sosuyla yemeye alışık olduğunuz profiterol tatlısını, tahin kremalı yemeye ne dersiniz? Nefis iç kreması ve dışındaki tahin ile mükemmel lezzete sahip olan tahinli profiterol tarifini sizinle paylaştık. İşte tahinli profiterol tarifi...

Tahinli Profiterol Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı su
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta

İç kreması için;

2, 5 su bardağı süt
1, 5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Tahinli sos için;

1 kutu sıvı krema
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri (Pudra şekerini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Tahinli Profiterol Nasıl Yapılır?

Meşhur çikolatalı sosuyla bilinen profiterol tatlısını tahinli ve kremalı profiterole dönüştürdük. Görüntüsüyle bile lezzeti ikiye katlayan tahinli profiterol tarifini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Özellikle tahin aromasını sevmeyenleri bile sevdiren bu profiterol tarifi için şimdiden malzemeleri hazırlayın. İşte tahinli profiterol tarifi için malzemeler...

1. adım: Öncelikle 1 su bardağı su ve tereyağımızı kaynayana kadar pişirin.

2. adım: Daha sonra unu ekleyip 5 dakika kadar iyice karıştırın.

3. adım: Daha sonra soğuması için 10 dakika kenara alın.

4. adım: Hamurunuz biraz soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı teker teker hamurunuza katıp güzel bir şekilde karıştırın.

5. adım: Daha sonra hamurunuzu 10 dakika dinlendirin ve yağlı kağıt serili tepsinize aralarında boşluk bırakarak 1 dolu tatlı kaşığı hamurlarınızdan koyun.

6. adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

7. adım: Kreması için yumurta, şeker, un ve yumurtayı güzelce çırpıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

8. adım: Piştikten sonra vanilyasını ekleyip karıştırın ve bir kenara alın.

9. adım: Tahin sosu için; kremayı ısıtın ve ocaktan alın. Tahini kremaya ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırın.

10. adım: Daha sonra pudra şekerini ekleyip tekrar karıştırın ve sosunuz hazırdır.

11. adım: Son olarak pişen hamurlarınızın arasına krema dolgusunu doldurup biraz buzdolabında dinlendirin ve servis aşamasında tahin sosunuzu döküp servis edebilirsiniz.

Son adım: Arzuya göre çekilmiş ceviz ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber