Etli Mantı Tarifi

MALZEMELER

1,5 su bardağı ile un

1/4 su bardağı ile su

1 tane yumurta

Harcını Hazırlamak için:

200 gram orta yağlı kıyma

1 adet büyük boy kuru soğan

1 çay kaşığı ile tuz

Yarım çay kaşığı ile karabiber

Mantıları haşlamanız için:

4 su bardağı et ya da tavuk suyu

Sosunu Hazırlamak için:

2 yemek kaşığı ile tereyağı

1 tatlı kaşığı kadar biber salçası

1 tatlı kaşığı ile nane

1 su bardağı kadar et suyu

Üzerinin Sosu için:

1 su bardağı kadar yoğurt

NASIL YAPILIR?

Unu oval bir karıştırma kabına alın. Hamurun orta kısmını açın

Haberin Devamı

Yumurtayı ekledikten sonra . una yedirmek için suyunu azar azar ekleyin. Tüm malzemeyi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin

Toparlanan hamuru mutfak tezgâhının ya da yer sofrasının üstüne alın. İyice özleşene kadar, yoğurmaya devam edin. Sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin.

Mantının iç harcını hazırlaması için; ayrı bir yerde kuru soğanı rendeleyin. Kıymayı, tuzu, karabiberi ve rendelenmiş soğanı bir kapta kaşıkla karıştırın.

Hazırladığınız hamuru iki ayrı bezeye ayırın. Hamurları, unlanmış tezgah ya da yer sofrasının üstünde bir merdane ya da oklava yardımıyla yuvarlak şeklinde açın.

Hamuru iki parmak kalınlığı kadar önce boyuna kesin. Sonra enine keserek küçük kareler haline getirin. Aynı işlemi diğer hamur bezesi için de uygulayın.

Küçük karelere ayırdığınız mantı hamurunuzun orta kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harcı yerleştirin. Uç kısımlarını karşılıklı olarak sıkı bir şekilde kapatın.

Et suyunu derin bir tencerede kaynamaya alın. Hazırlamış olduğunuz mantıları, kaynar suda ortalama 8- 10 dakika kadar haşladıktan sonra, bir kevgir yardımıyla süzdükten sonra servis tabağına alın.

Sosunu hazırlamak için küçük bir sos tenceresinde; tereyağını eriterek biber salçasını ilave edin sonra, 2- 3 dakika daha kavurun.

Son olarak nane ekleyerek karıştırın.

Mantınıza haşladığınız et suyundan ilave ederek sosun kıvamını ayarlayın.

Servis tabağına aldığınız mantının üstüne çırptığınız yoğurt ve hazırladığınız sosu ekleyerek, ılık bir şekilde servis yapın.

Haberin Devamı

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/manti-tarifi/