Kız çocuklarının büyülü dünyasına eşlik eden marka: LiaLea

LiaLea markası, sınırsız hayal güçleriyle oluşturdukları dünyalarının en şık kahramanları olmak isteyen kız çocuklarına özel ürettikleri tasarımlar ile hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.

Kız çocuklarının büyülü dünyasına eşlik eden marka: LiaLeaHer bir koleksiyonu ile kız çocuklarını bambaşka dönemlere taşıyan markanın yaratıcısı Leyla Gündemir, trendlerin ışığında hazırladığı tasarımlarında şıklıkla birlikte konforu da ön planda tutuyor. Moda dünyasına iki kız çocuğu getirmiş olmanın mutluluğunu yaşayan Leyla Gündemir ile LiaLea markası ve kız çocuk modası üzerine konuştuk.

Haberin Devamı

- LiaLea markası nasıl doğdu?

- Tekstil alanındaki 23 yıllık iş tecrübeme, yeni şeyler üretme konusundaki heyecanıma ve çalışma isteğime güvenerek, yeni bir marka yaratmak istedim. Bu markanın tüm dünyada tanınıp, beğenilmesini düşleyerek yola çıktım. Bu isteğimin derinine indiğimde kız çocuklarını giydirmek konusundaki arzumu gördüm. Yıllar önce ben de kız çocuğuyken, anneannemin diktiği elbiseler içinde nasıl başka biri olduğumu, farklı karakterleri taklit ettiğimi düşündüm. Ve buradan yola çıkarak kız çocuklarının hayal dünyasını yakalayabilecek bir marka yaratmak istedim. Baba mesleği olan tekstil sektöründe devam ettiğim yoldan çok önceleri, eve gelen desenli kumaşların bende yarattığı ilgi ve heyecanı hatırlayıp, günümüz kız çocuklarının duygularını tasarıma dönüştürmeye başlayarak, bunu kafamdaki iş modeli ile birleştirdim. İki erkek çocuk sahibi olarak, iş hayatımla da dünyaya iki adet kız çocuğu getirmiş oldum ve onların isimleri de Lia ile Lea oldu.

- Kız çocuklarını sihirli bir değenekle prensese dönüştürmek harika bir duygu olsa gerek. Kıyafetleriniz hangi yaş aralığındaki kızlara hitap ediyor?

- LiaLea 1 ile 12 yaş arası kız çocukları için tasarlanıyor ve üretiliyor. Yeni nesil kız çocuklarının düşünce yapısı ve hayal dünyaları o kadar geniş ki, “o sihirli değnek onların elinde olsa neler yapabilirlerdi?” fikri ile ilerliyoruz.

“LiaLea ile, kalite ve tasarımdan ödün vermeden fiyatı ile fark yaratabilecek bir marka yaratmayı hedefledim.”

Kız çocuklarının büyülü dünyasına eşlik eden marka: LiaLea

- Yetişkin modasındaki hızlı trend değişimi, çocuk modasında da var mı? LiaLea “fast fashion” bir marka mı?

Haberin Devamı

- Çocuk modasında gözlenen hızlı trend değişimi kadın modası ile eş zamanlı ilerliyor. Her sezonun temalarına, renklerine ve desenlerine baktığınızda bu paralelliğe şahit oluyorsunuz. Kız çocukları anne ve ablalarını rol model olarak seçiyorlar ve onları örnek alıyorlar, onlar gibi giyinmek istiyorlar. Onların isteklerini göz önünde tutarken, çocuk olmanın gerekliliklerini de düşünüp rahatlığı ve konforu ön planda tutarak tasarımlarımızı yapıyoruz.

LiaLea markası fast fashion bir marka değil. Kadın modasında çok seçenekli alternatiflere ulaşmak mümkünken, çocuk modasında ya fast fashion yapan markaların ürünleri ya da kendini kadın & erkek modasında kanıtlamış büyük moda markalarının bünyelerine ekledikleri çocuk kreasyonuna ait ürünlerle karşılaşıyorsunuz. Bu ikisinin arasında büyük uçurum olduğunu fark ettim. LiaLea ile stilini kendi başına oluşturabilen, kalite ve tasarımdan ödün vermeden fiyatı ile fark yaratabilecek bir marka yaratmayı hedefledim.

Haberin Devamı

Kız çocuklarının büyülü dünyasına eşlik eden marka: LiaLea

- Lia Lea’nın 2017 ilkbahar/yaz koleksiyonunda hangi renk ve desenler ön planda? Koleksiyondan biraz bahseder misiniz?

- LiaLea’nın bu koleksiyonu ilhamını Fransız tarihinin en şık kadınlarından biri olan Kraliçe Marie-Antoinette’den alıyor. Tasarımlar, Antoinette’in çok yönlü ve Rococo dönemi modasını simgeleyen tarzını modern bir bakışla yeniden şekillendiriyor. Koleksiyon modellerindeki çiçek desenleri Marie-Antoinette’in de kişisel tarzında benimsediği pastel ve açık tonlar üzerinden esinlenilirken, Rococo stili ve Kraliyet döneminin ihtişamı, neşeli partileri ve leziz gözüken pastaları gözümüzde canlandırıyor. LiaLea’nın yeni ilkbahar/yaz koleksiyonu dört gruptan oluşuyor: İlk ve ana grup Antonietta, koleksiyonun neşeli partileri simgeleyen ruhunu temsil ederken, Serena, koleksiyonun sofistike ve günlük tarafını ön plana çıkarıyor. Bianca ilhamını saflık ve sadelikten alırken, Lisa doğadan esinleniyor.

- 2017-2018 sonbahar/kış sezonunda LiaLea kızlarını neler bekliyor?

- Önümüzdeki kışın koleksiyonu için tarihi yerlerden ve doğadan esinlendik. Elegant elbiseler; bordo, mavi ve fuşya tonları ile bezenmiş çiçek desenli jakarlarla karşımıza çıkacak. Koleksiyonun çok canlı ve hayat dolu grubunda bizi Güney Amerika esintileri karşılayacak. Bu grup dünya tonlarının altını çizen renkleri ile bizi Kosta Rika ve Peru’nun ruhuna yolculuk yaptıracak. Geometrik çizgiler, işlemelerle bize eklektik bir stil sunacak. Her koleksiyonda olduğu gibi LiaLea önümüzdeki kış da koleksiyonunda romantik stillere ağırlık verecek. Doğanın renkleri en özel şifon, organza ve tivitlerle buluşarak, hem şık hem farklı romantik esintileri taşıyan bir grup oluşturacak.

“LiaLea kıyafetleri ile rahatlık ve konfor sağlamak en çok dikkat ettiğimiz noktalardan biri!”

Kız çocuklarının büyülü dünyasına eşlik eden marka: LiaLea

- Koleksiyonlarınızda genel olarak şıklık hakim olmasına rağmen modelleriniz de bir o kadar rahat görünüyor. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

- Kız çocuklarına LiaLea kıyafetleri ile rahatlık ve konfor sağlamak en çok dikkat ettiğimiz noktaların başında geliyor. Bu konforu sağlamak benim için çok zor olmadı. Çünkü kendi günlük yaşamımda da kıyafetlerimde önce rahatlığa ve kendi stilimi doğru ifade edebilmeye önem veririm. Koleksiyonlarımızı hazırlarken de bu konuda büyük hassasiyet gösteriyoruz.

- Trendleri takip eden ve şıklıklarından ödün vermeyen kızlar ve kız anneleri markanıza nasıl ulaşabilirler? LiaLea’nın satış noktaları nerelerdir?

- LiaLea koleksiyonları Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde bulabileceğiniz 75 Mağazası ile B&G Store’larda satılmaktadır. Yurt dışında ise 12 ülkede 80 mağazada yerini almaktadır. İnternet sitemizden ve sosyal medyadaki @lialeacom hesaplarımızdan da LiaLea kızlarını ve yeni trendleri takip edebilirsiniz. Ayrıca, LiaLea yılda iki kez, dünya çocuk modasının nabzını tutan İtalya’da, 538 çocuk giyim markası ile beraber, yeni sezon koleksiyonlarını Pitti Bimbo Fuarı’nda sunuyor ve aynı zamanda da tüm trendleri tam merkezinden takip ediyor.

Siz bu haberi okurken, biz LiaLea ekibi olarak 2018 ilkbahar/yaz koleksiyonumuzu Pitti Bimbo Fuarı’nda tüm dünyaya sunuyor olacağız.

Kız çocuklarının büyülü dünyasına eşlik eden marka: LiaLea

LiaLea markası ve kız çocuk modası üzerine sorduğum tüm sorulara içtenlikle cevap veren Leyla Gündemir’e teşekkürler.