Metabolizma Nasıl Hızlanır?

İçinde bulunduğumuz Ramazan’ın 1aylık oruç sürecinde yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra değişim gösteren öğün saatlerini sağlıklı bir şekilde yapabilmek adına planlı davranmak önem taşıyor. Diyetisyen Tuğçe Karabulut, metabolizmayı hızlandırmanın 7 altın kuralını paylaştı.

• EN AZ 2,5 LİTRE SU İÇİN

Ramazan ayında uzun süre susuz kalındığı ve sıcaklık artışı sebebiyle vücudunuzun su ihtiyacı artar. İftarla sahur arasında en az 2,5 litre su içmeye özen gösterin.

• YÜKSEK TANSİYON PROBLEMİNİZ YOKSA GÜNDE 1 ADET MADEN SUYU İÇİN

Gün boyu susuz kalıp, sıcak ve nemli havaya maruz kaldığım için su ve mineral kaybı artar. Dolayısıyla mineral takviyesi için günde 1 adet maden suyu tüketmek önem taşıyor.

• GÜN BOYU ÇOK ACIKMAMAK İÇİN SAĞLIKLI SAHURLAR TERCİH EDİN

Sahur yapmadan oruç tutmak açlık süresini çok arttırır. Bunun sonuncunda da kan şekeriniz düşer ve halsizlik yaşarsınız. Bu nedenle sahurda sağlıklı tercihler yapmak çok önemlidir. Sahurda süt, yoğurt, peynir ve yumurta tercih etmeye özen göstermek gerekir.

Haberin Devamı

Metabolizma Nasıl Hızlanır

• İFTARDA İLK ÖNCE 1 KEPÇE ÇORBA İÇMEK ÇOK ÖNEMLİ

İftarda çorbayla başlamak, devamında az yağlı besinlerle ve bol salatayla devam etmek hem midenizi rahatlatır hem de kilo almanızı engeller.

• ÖĞÜNLERDE GLİSEMİK İNDEKSİ DÜŞÜK GIDALAR TERCİH EDİLMELİ

Beyaz ekmek, pirinç pilavı gibi glisemik indeksi yüksek olan gıdalar yerine, enerji veren ancak kan şekerini dengeli bir biçimde yükselten bulgur pilavı, kepekli ekmek veya kepekli makarna gibi posalı besinleri tercih edin. Yenildikten sonra açlık hissini tetikleyen karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durun.

• YEMEKLERİ HIZLI YEMEKTEN KAÇININ

Yemekleri hızlı yemek hızlı tokluk verip hem midenizi rahatsız eder hem de hızlı acıkmanızı sağlar. Bu nedenle özellikle iftarda yemekleri yavaş yemek gereklidir.

• GÜNDE 45 DAKİKA YÜRÜYÜŞ YAPMAK ÖNEMLİ

Uzun süre açlıkların ardından yemek yemek midenize ve size hem fiziksel hem de mental olarak ağırlık verir. İftardan sonra yürüyüş yapmak hem kalori yakmanıza hem de yediklerinizi sindirmenize yardımcı olur.

Haberin Devamı