Cildiniz Yaza Hazır mı?

Yaz aylarında cildimiz daha fazla, özenli ve dikkatli bakım ister. Kış aylarında cildimize uyguladığımız bakım ritmini değiştirerek. Yaz mevsimine uyum sağlayan bakım ritmini uygulamanız gerekir. Çünkü, sıcak nemli hava terlemeyi ter de tahrişleri arttrır. Güneş ışınları pigmenttasyonu yükseltir ve cilt lekeleri oluşur. Tuzlu deniz suyu ve klorlu havuz suyu ise cildi çok kurutur, deri kalınlaşır ve cilt erken kırışır. Yaz aylarında bu saydığım cilt problemlerini cildinizde görmek istemiyorsanız. Yapmanız gereken, yaz mevsimine uyum sağlayan bakımları uygulamanız kafidir. Böylece cilt problemleri yaşamadan, güneş , deniz ve havuz keyfini doya, doya yaşarsınız.

Haberin Devamı

Yaz mevsimine uyum sağlayan bakım ritmi

1) Güneş banyolarına, deniz ve havuza girme seanslarına başlamadan evvel, mutlaka profesyonel uzman tarafından cildinize yoğun bakım uygulatın. Cildiniz komedonlardan, ölü tabakadan arınır, gözenekler sıkışır cilt nefes alarak canlılık kazanır. Ardından kullandığınız ürünler cilde daha iyi nüfuz eder.

2) Cildiniz günlük ev bakımında, düzenli şekilde temizlenmesi, nemlendirilmesi ve güneşten korunması gerekir.

3) Günlük bakım ritmi, cildi temizleme köpüğü ile temizleyerek toz, ter ve kirden arındırılır. Ardından fecial tonic'le silinmeli ve cilt tipinize uygun yüksek nemlendirici ile nemlendirin.

4) Yaz aylarında, ister tatilde ister şehir yaşamında olsun. Evden çıkmadan evvel mutlaka güneş koruyucunuzu sürün.

5) Günlük ev bakımında, önce nemlendirici 10 dakika sonra su bazlı güneş koruyucu 50 faktörlü tüm yüz, boyun ve dekolteye kadar sürün.

6) Güneş ışınların daha zararsız olduğu saatler, 00.07 ile 00. 09 ve 16.00 sonra gölgede güneş banyolarına başlıyabilirsiniz.

7) Eğer güneşsiz bronzlaşmak istiyorsanız, oksijen basınçlı yönteminden faydalanabilirsiniz. Çünkü bir ayda kazanacağınız bronzluğu, bir uygulama sonucunda elde edebilirsiniz.

8) Güneş banyolarından sonra duş ve hem yüz cildinize hem de vücut cildinize nemlendirici sürün, güneşten kaybolan nemi tekrar geri kazanır.

9) Yaz aylarında vücudumuzun suya daha çok ihtiyacı vardır. Terle kaybettiğimiz suyu bol sıvı tüketerek geri kazanır. 1.5 - 2 litre su, maden suyu, ayran, taze meyve ve sebze suları.

Haberin Devamı

10) Güzel ve sağlıklı bronzlaşmak istiyosanız, güneş banyolarına başlamadan 15 gün evvel ve hergün havuç suyu için. A vitamini beta karoten etken madde içerir. Cildinizi güneş ışınlarından ve nemini korumak için ise, domates, hem suyunu tüketin hem de salata olarak üzerine sızma zeytin yağ gezdirin. Likopen etken madde içerir cildi koruyan güzeleştiren maddedir.

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile,

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer