Karşınızda yaz kombinlerinize çok yakışacak bir trend var; hasır.

Son birkaç yıldır özellikle çanta yapımında kullanılan hasıra karşı büyük bir ilgi var. Peki bu çantalar daha önceden yok muydu? Neden bir anda popüler oldu? Bir dönem hasır aksesurlar çok popülerdi hatta hasır şapkasız dışarı çıkmayan bir kitle vardı. Tabii temel amaç güneşten korunmak ve bunu yaparken şık olmak. Özellikle plajlarda her kadının vazgeçilmez parçasıydı. Kahve ve beyaz başta olmak üzere renk renk hasır şapka modelleri, ipli, kurdeleli, boyundan bağlamalı, yuvarlak, oval vb. Fakat zamanla popülerliği azaldı, ufak sahil kasabalarından veya Büyükada gibi mekanlarda nostalji adına kullanılan aksesualar haline geldiler.

Haberin Devamı

Moda her ne kadar yeniliğe ve gelişmeye açık bir sektör olsa da, geçmişe olan bağlılığı da devam ediyor. Zamanının popüler parçaları, günümüze uyarlanarak trend haline geliyor. Hasır aksesuarlar da bu trendlerden birisi. Şapka yapımında kullanımının yanı sıra hasırın temelde kullanıldığı alan çantalar.Doğal rengi ve deseni ile her türlü kombine uyum sağlayan hasır çantalar 2019 yazında da sizlerle.

Hasır Modası

Büyük plaj çantası veya el çantası olarak kulanılan hasır çantaların bele takılan versiyonları da mevcut. Kolye yapımında dikkat çeken deniz kabuklarını, hasır çantalarda işlenmiş olarak görebilirsiniz. Doğal hasır renginin yanı sıra renkli hasır çantalarla daha eğlenceli bir görünüm elde edebilirsiniz. Yuvarlak, oval, kare hatta hayvan veya meyve şekillerinde birçok hasır çanta, size çok fazla seçenek sunuyor. Hasırın kullanım alanına kemerleri de ekleyebilirsiniz. Kot veya keten pantolonlarınızı, etek veya elbiselerinizi hasır kemer ile kombinleyebilirsiniz. Hasırdan yapılan espadriller veya topuklu sandaletler yazın rahat ve şık olmanızı sağlayacaktır.

Hasır Modası

2019 yazında, stilinize uygun hasır çantalar bulmak oldukça kolay. Siz de yazın trend parçalarını kullanarak modern bir görünüm elde edebilirsiniz.