İlaçsız sivilceler geçer mi?

Gençlik dönemlerinde yaşanan sivilce ve akne problemleri artık ilerlemiş yaşlarda' da sorun olarak karşımıza çıkabiliyor.

Stres, hava kirliliği, beslenme şekilleri gibi etkenler bu sorunları tetikliyor.

Günümüzde bu sorun doğal yöntemlerle' de çözüm getirilebiliyor !

Çünkü ergenlik sivilceleri bir hastalık değildir.

Şimdi bu söylemimi, biraz daha açmak istiyorum. Aynaya bakmaktan korkar hale gelenler, burdan sizlere bilgiler vermek istiyorum.

Fiziksel olgunluğu sağlayan hormonlar yağ bezlerinin daha çok yağ üretmesine neden olurlar. Bu yağın deri yüzeyine geçişini sağlayan kanal yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkanır. Aknenin temel nedeni tıkanmaktır.

Haberin Devamı

Ciltteki gözenekler tıkanma sebebiyle nefes alamaz ve dış etkenlerden yani toz ve kirden siyahlaşır. Cildimizde gördüğümüz siyah noktalar oluşur. Bu siyah noktalar temizlenmemesi halinde baktirelerin bu tıkanmış yağ bezlerinin üzerinden (siyah nokta - komedon) kanalların içine sızarak iltihaba yol açar. Bu durumda '' iltihaplı akne '' ye dönüşür. Gençlerin geçiş döneminde yaşadığı en büyük sorun ve kökeni verdiğim bilgi doğrultusunda, doğal yöntemlerle nasıl çözüme ulaşabiliriz.

Özel geliştirilmiş yoğun bakım yöntemiyle gençleri aynalara küstüren sivilcelere kısa sürede çözüm getirebiliyor. Bu noktada '' Oleanal Acit '' içerikli , cillte anti - biyotik etkisi yaratan Hydro Lotion , Bio Heating mask' la birlikte uygulanıyor. Cildin yağ üretimini düzenleyerek yağ azaltıcı etkisiyle ciltte komedon, sivilce oluşumunu ve ilerlemesi önleniyor.

Yöntemin düzensiz beslenme, yanlış kozmetik ürün kullanımı, stres, adet düzensizliği, cilt temizliğinin ihmal edilmesi ve hava kirliliği gibi sorunlardan kaynaklanan sivilcelerin düzelmesinde son derece başarılı sonuç alınıyor. Nihayetinde sivilce ve akneler başımızın belası olmaktan çıkıp günlük çözülebilir bir problem oluyor.

Op.jinekolog Dr. Sibel Gölova ' dan Adet düzensizliğinden kaynaklanan sivilce sorunu hakkında bilgi aldık.


Menstural Akne

Mensturel Akne adet öncesi,esnasında ve sonrasında cildimizi nasıl etkilediği hakkında ve çözümleri konusunda bilgiler vereceğim.
Erişkinde yüzde, premenstrüel dönemde ortaya çıkan aknenin başlıca dört nedeni vardır, ciltte artmış sebum yapımı kıl foliküllernde hiperkeratinizasyon follikül içinde Propionibacterium acnes artışı ve iltihaplanma. Bunların temelinde de genetik faktörler, hormonel dengesizlikler, stres ve sigara kullanımı yatar. 12-52 yağların arasında 400 kadında yapılan bir çalışmada premenstrüel akne çıkışı %44 lerde bulunmuştur.Özellikle 22 ve 28 günler arasında enflamasyonda %25 artış saptanmıştır. Ciltteki yağlanma sebum yapımındaki artışa bağlıdır,bu da öncelikle androjenlerin ( kadında mevcut erkeklik hormonlar ) etkisi altında olmakla birlikte,mevsim,nem oranı ve sıcaklık gibi çevresel faktörlerden' de katkı mevcuttur. Androjenlerdeki artış sebum yapımında ve komedon oluşumunda artışa neden olur. Özellikle çalışan kadında strese bağlı olarak ortaya çıkan hormonel dengesizlik premenstrüel sendrom adı verilen bir tabloya da yol açabilir.

Haberin Devamı

Adet öncesi gerginlik sendromunun belirtileri genelde adetten 5-7 gün önce başlar ve ruhsal bulgular özellikle sinirlilik, depresyon, yorgunluk, değişen cinsel istek, gerginlik, panik durumda olmak hatta ''panik atak'' benzeri şikayetler. Ruhsal yapıda değişiklikler, konsantrasyon güçlüğü ve fiziksel bulgular baş ağrısı, ödem bacaklarda,karında veya memelerde şişkinlik, artan iştah çeşitli yiyeceklere olan düşkünlüğün artması, artan kilo, akne, kabızlık, baş dönmesi (vertigo) adele ağrısı, çarpıntı görülmektedir. Hormonel sebeplerden özellikle östrojen fazlalığı veya progesteron eksikliği ve bu iki hormon arasındaki dengesizlik önemli rol oynamaktadır. Ayrıca prolaktin hormonu LH, FSH, antidiüretik hormon, insülin hormonu ve kortizol seviyelerindeki kısmi değişikliklerin de premenstruel sendroma ( adet öncesi gerginlik ) sebep olabileceği bilinmektedir. Kanda hormon ölçümleri yapıldığında çeşitli dengesizlikler saptanır, özellikle LH ( Luteinizan Hormon) ve erkeklik hormonları (testosteron DHEAS) yükselmiştir. Bu sendromda , beyindeki hipofiz bölümünden salgılanan ve yumurtalık hormon üretimini düzenleyen, FSH ve LH hormonları arasındaki denge bozulmuştur. Bunun sonucu olarak yumurtalık hormon üretiminde anormal sapmalar ve yumurtlamada problemler oluşmaktadır. Bu sendromun önemli belirtisi AKNE' yle mücadelesi, dıştan estetik tedavilerin yanı sıra kişinin stresle baş etmeyi öğrenmesi, yapılacak tetkiklerle varsa mevcut hormon dengesizliğinin ortaya konması ve uygun tedavinin içten de sağlanması gerekmektedir.

Op. Jinekolog Dr. Sibel Gölova

Verdiği bilgilerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Not : yukarıdaki resimlerin detaylarını , kişinin kendi hikayesini görebilir ve okuyabilirsiniz.

Gençler aynaya bakmaktan korkmayın diyor ve sağlıklı, güzel kalın dileğinde bulunuyorum.

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin SÜRER

Cilt Probleminizi yazın , alttaki adreslere gönderin cevaplayayım

www.enesbioestetikcenter.com