Geri Dön

Karpuz tatlısı tarifi

Karpuz görünümlü, hafif bir tatlı olan karpuz tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Yapılışı çok basit olan ve soğuk yenen karpuz tatlısı sıcak havaların vazgeçilmezi olacak. Peki, karpuz tatlısı nasıl yapılır? İşte karpuz tatlısı tarifi...

Karpuz tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Nar veya vişne suyu
-2 su bardağı nar suyu
-2,5 su bardağı su
-1,5 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı nişasta + 1 yemek kaşığı nişasta

Sütlü kısmı için;
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı şeker
-3 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı hindistan cevizi

Ispanaklı püresi için;
-1 su bardağı ıspanak püresi
-1 çay bardağı şeker
-2 yemek kaşığı irmik
-1 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı su

Süslemek için;
-Damla çikolata

Karpuz Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Bu tatlıyı herhangi bir kalıpta yapabilirsiniz.
-İlk önce nar suyundan yapılan muhallebiyi yapmaya başlayın. Muhallebi için olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve pişirin.
-Pişen muhallebiyi kalıbınıza aktarın.
-Daha sonra sütlü kısmı için süt, şeker, nişasta, un, hindistan cevizi ve vanilyayı bir tencereye alıp pişirin.
-Soğumuş olan narlı muhallebinin üzerine dökün ıspanaklı muhallebiyi yapana kadar buzdolabında saklayın.
-Ispanaklı püresi için tüm malzemeleri yeniden tencereye alın ve pişirin.
-Ilıyan ıspanaklı muhallebiyi sütlü kısım üzerine dökün ve bir gece buzdolabında bekletin.
-Daha sonra ters çevirip üzerini damla çikolata ile süsleyin.
-Üçgen dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber