Geri Dön

İzmir Bomba Tarifi

Meşhur İzmir bombası tarifini evinizde yapmaya ne dersiniz? İçi nefis çikolata kreması ile dolu olan İzmir bombasının yapımı oldukça basit. Peki ev yapımı İzmir bombası nasıl yapılır? İşte ev yapımı İzmir bombası tarifi...

İzmir Bomba Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için;

2,5 su bardağı un
1 Adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı su
1 tutam tuz

Açmak için;

-Mısır nişastası

İçi için;

-Çikolatalı fındık kreması

İzmir Bomba Nasıl Yapılır?

Çok sevilen, içi çikolatalı fındık kreması ile kaplı olan İzmir bombası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Artık İzmir bombası için İzmir'e gitmenize gerek kalmayacak! Yapımı çok basit olan İzmir bombası tarifi için malzemeleri paylaştık. Peki, evde kolay İzmir bombası nasıl yapılır? İşte ev yapımı İzmir bombası tarifi...

İzmir bombası nasıl yapılır?

Birinci adım: Bir tepsiye yağlı kağıt sererek 2 tatlı kaşığı yardımıyla çikolatalı fındık kreması koyun ve buzlukta 1 saat dondurun.

İkinci adım: Hamur malzemelerini bir kapta güzelce yoğurun ve üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.

Üçüncü adım: Hamuru eşit bezelere bölün ve her birini nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

Dördüncü adım: Ortasına dondurduğunuz çikolatalı fındık kremasını ekleyin. Hamurun uçlarından birleştirip çevirerek (çok dibinden olmamak şartıyla) ucunu kopartın.

Beşinci adım: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Son adım: 210 derecede 4 dakika pişirin ve servis edin.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber