Evrende hiçbir şeyin yeri boş kalmaz. Doğumlar ölümlerle yer değiştirirken, karanlık ışığa dönüşür. Hiç ama hiçbir şey yoktur ki döngüler içinde yeri tamamlanmasın. Buradaki “yerini doldurma” eylemi sadece olumlu durumlarda çalışmaz. Olumlu ve olumsuz tüm “eksiklikler” için durum aynıdır. Yaşamda öyle konuları, duyguları ve enerjileri boş bırakıyoruz ki maalesef yeri olumsuzlarla doluyor.

Alanların korunması öncelikle aile içinde başlar. Bir ev ve aile içinde her türlü alan korunduğu sürece yaşam alanları garantiye alınmış demektir. Güveni, sevgiyi, neşeyi ve benzeri duyguları öncelikle ailemizin içinde tanıyoruz. Orada bir şekilde engelleniyorsa dışarıdan dahası gelebiliyor. Konu tekrar etmeye uygun hale geliyor.

Haberin Devamı

Aile içinde anne “anne” enerji alanıyla var olmalı, baba “baba” enerji alanı ile var olmalıdır. Kadın dişil enerji alanıyla sevgi kanalı yoğun bir varlık gösterir. Erkek eril enerji alanı ile güç yoğun bir varlık gösterir. Bu annenin güçsüz babanın sevgisiz olacağı bir düzlem yaratmaz. Tam tersi sevgi ve güç birbirini tamamlar ve sürekli destekler. Çocuklar ise kendi alanlarını anne ve babadan aldıkları duygularla “güven” olarak tanımlarlar.

Bir ailede baba olması gereken yere sahip değilse yani gücün ve kudretin temsili değilse çocuklarda “güven” eksik kalıyor. Anne baba için “o bir işe yaramaz, o ne bilir ki” gibi cümleler kullanıyor ve sürekli olarak babayı eleştiriyorsa çocukların güven alanlarında çok büyük bir boşluk kalıyor.

Çocuklarda güven duygusu “babanın yetersizliği ve işe yaramayacağı” zannı ile eksilebilmektedir. Bu büyük boşluğunu zaman içinde değişkenlik gösterebilecek bağımlılıklar doldurmaktadır. Bağımlılık ile yani çok sık tekrarlanan bir eylem ile güven duygusu bilinçaltı tarafından sürekli doldurulmaya çalışılacaktır. Sonuç elbette yetersizdir.

Her zaman hatırlanmalıdır ki, her bir çocuk için onu dünyaya getiren anne ve baba olabileceklerin en iyisidir. Evrensel ve İlahi sistem asla şaşmaz. Her anne ve baba sistemin ona verdiği çocuklar için en iyisidir.

Haberin Devamı

Çocuklarınızın tüm evrelerinde “baban senin için en iyi baba” “annen senin için en iyi anne” bilincini yerleştirmeye çalışmanız bağımlılık ihtimalini düşürecektir. Her türlü bağımlılığın da çözümü vardır. Kendinizi ve ailenin diğer fertlerini suçlamayın, ne oldu ise olması gerektiği için oldu. Yeni bir bilgi size ulaştı ise olması gereken değiştiği içindir.

Çocuklarımızın güven alanlarını korumanız niyetimle, sevgiler.

Ebru Demirhan