Geri Dön

Salçalı tavuk tarifi

Yılbaşı sofrası için tavuk pişirmeyi düşünenlere özel pratik ve lezzetli salçalı tavuk tarifi

Salçalı tavuk tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım büyük veya 1 adet ufak tavuk
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kaşık salça
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su

Salçalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuğu isteğinize göre parçalara ayırın.

Tavada ısıttığınız zeytinyağında tavukları hafifçe kavurun.

İnce kıyılmış soğan ve dövüşmüş sarımsağı ilave edin.

Kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin.

Bu karışımı olduğu gibi düdüklü tencereye alıp üzerine suyla seyrelttiğiniz salçayı ilave edin.

Tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede 8-10 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber