Salçalı tavuk tarifi
Yılbaşı sofrası için tavuk pişirmeyi düşünenlere özel pratik ve lezzetli salçalı tavuk tarifi
Malzemeler
Yarım büyük veya 1 adet ufak tavuk
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kaşık salça
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su
Salçalı Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuğu isteğinize göre parçalara ayırın.
Tavada ısıttığınız zeytinyağında tavukları hafifçe kavurun.
İnce kıyılmış soğan ve dövüşmüş sarımsağı ilave edin.
Kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin.
Bu karışımı olduğu gibi düdüklü tencereye alıp üzerine suyla seyrelttiğiniz salçayı ilave edin.
Tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede 8-10 dakika pişirin.
Afiyet olsun