Geri Dön

Dondurmalı profiterol tarifi

Profiterolü hiç böyle yemeyi denediniz mi? Dondurmalı profiterol tarifini mutlaka evinizde denemeyi unutmayın. Sıcak havalarda canınız tatlı çektiğin de kolayca yapabileceğiniz dondurmalı profiterol tarifi için malzemeleri sizinle paylaşıyoruz. İşte dondurmalı profiterol tarifi...

Dondurmalı profiterol tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Yarım su bardağı süt
-Yarım su bardağı su
-113 gr tereyağı
-1 tutam tuz
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 su bardağı un
-5 yumurta

Dolgu için:
-Vanilyalı dondurma

Üzeri için:
-200 ml krema
-200 gr bitter çikolata
-File badem ya da antep fıstığı

Dondurmalı Profiterol Nasıl Yapılır?

-Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
-Süt, su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
-Kaynayınca unu bir seferde ekleyip tahta kaşıkla bütün hamur haline gelinceye kadar 3-4 dakika karıştırın.
-Ocaktan alıp hamuru mikser kabına aktarın. 4 yumurtayı teker teker ekleyip mikserle iyice çırpın.
-Hamuru düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsiye sıkın.
-Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
-Çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı sos tenceresine alın ve orta ateşte ısıtın.
-Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun.
-Profiterol toplarını enine ortadan ikiye kesin ve içlerine birer top dondurma yerleştirin.
-Üzerine çikolata sos gezdirip file badem ya da antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber