Geri Dön

Çikolatalı lokma tarifi

Yeni sokak trendi olan çikolatalı lokma tarifi ile tanışın. Şerbetli lokma tariflerine göre çok daha lezzetli olan çikolatalı lokma tarifini her evde olan malzemelerle kolayca yapabilirsiniz. İşte çikolatalı lokma tarifi için malzemeler...

Çikolatalı lokma tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:
-2 su bardağı ılık süt
-1 adet yumurta
-2 yemek kaşığı toz maya (İnstant ya da yaş maya da olur)
-1 yemek kaşığı şeker
-3 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz

Krema için:
-2,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 çay bardağı şeker
-1 adet yumurta sarısı
-1 paket vanilya

Üzeri için:
-2 paket bitter çikolata veya beyaz çikolata

Çikolatalı Lokma Nasıl Yapılır?

Birinci adım: Hamuru için bir kaba kuru maya ılık süt ve şekeri karıştırıp 10 dakika aktifleşmesi için bekleyin.
İkinci adım: Üzerine yumurta tuz ve unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. 40 dakika mayalandırın.
Üçüncü adım: Bu sırada kreması için sütü tencereye alın içine yumurta sarısı, nişasta, un, şeker ekleyip çırpın, ocağı açıp karıştırarak pişirin.
Dördüncü adım: Kıvam almaya yakın vanilyayı ekleyin. Koyulaşınca kapatın.
Beşinci adım: Bir tencereye sıvı yağ koyun mayalanan hamurdan elinizle sıkın, kaşıkla alarak kızgın yağda kızartın.
Altıncı adım: Kremayı krema torbasına koyun lokmaların içine sıkın.
Yedinci adım: Çikolatayı 1 yemek kaşığı süt ile benmari usulü eritin. Lokmaların üzerine dökün.
Sekizinci adım: Fındık ya da renkli şekerlemeyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber