Yazın Vazgeçilmezi Maksi Elbise

Yazın gelmesiyle elbiseler vazgeçilmez kıyafet seçeneklerinin başına geldi kuruldu bile. Maksi (uzun) elbiseler yine bu yazın da en trend parçalarından. Vücut tipi ve vücut ölçüleri açısından ülkemiz maksi elbise giyme konusunda avantajlı yerlerin başında gelmiyor olsa da, vücut tipinize, boyunuza ve kilonuza göre doğru seçilen uzun bir elbise ile tahmininizden çok daha şık ve rahat olabilirsiniz. Ancak doğru seçimi yapamadığınız takdirde çok talihsiz bir görünüme de kavuşabilir, iş toplantısına gidiyorken plaja gidiyor gibi görünebilirsiniz.

Haberin Devamı

İşte maksi elbiseleri günlük hayata en iyi şekilde adapte edebilmeniz için bilmeniz gereken birkaç ipucu :

Uygun yakalara, yumuşak renklere ve basit baskılara sahip maksi elbiseleri tercih ederek işe başlayın.

Elbisenizin kumaşı ne çok sert ne de çok yumuşak olmasın.

Sadece trendlere uymak adına profesyonelliğinizi zedelemeyin ve sırtı açık, şeffaf ya da çok fırfırlı maksi elbiseleri plaj için tercih edin.

İşe giderken ya da şehir içinde işlerinizi yaparken sade tonlarda, baskılı ya da desenli olsa bile çok fazla gösterişli olmayan maksi etek ya da elbiselere yönelin.

Yazın Vazgeçilmezi Maksi Elbise

Profesyonel görünüme kavuşmak için diğer parçalarla kombinleme yoluna gidin.

Örneğin askılı bir elbisenin içine şık bir şifon gömlek ya da bluz gibi alt katmanlar ekleyebileceğiniz gibi, üzerine casual ya da Jean ceket ile de üst katmanlar ekleyerek daha profesyonel ve şehirli bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Maksi elbisenizi renkli aksesuarlarla tamamlayın.

Çalışma ortamınıza bağlı olarak, maksi elbisenizi yaz stilinize renk katacak parlak renkli çanta, ayakkabı ya da aksesuarlarla tamamlayın.

Ortamınız canlı renklere uygun değil ise ayakkabı ve çanta konusunda beyaz, gri, bej tonlarına sadık kalın.

Altın kemerlerinizi ve metalik ayakkabılarınızı yaz gecelerine saklayın.

Blazer ile kombinlenen maksi elbiseler ile şıklıkta liste başı olabilirsiniz.

Nötr renkli hırkalar, smokin blazerlar, bolero dediğimiz kısa hırkalar, deri ceketler ve yeleklerle ofis için uygun ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer kilolu ve kısa boylu biriyseniz uzun ve bol elbiselerden uzak durun. Dar ve ayak bileğinin üzerinde kalan elbiseleri tercih edin.

Maksi elbiselerinizin boyu çok önemli. Belli bir boydan uzun olan elbiseler gece elbisesi kategorisine girdiğinden gündüz giyiminde tuhaf karşılanacaktır. Elbisenizin sizin boyunuza göre en doğru ölçüde olduğundan emin olun.

Düz ayakkabılar ile giyeceğiniz gibi maksi elbiselerinizi orta boy topuklu ve çok gösterişli olmayan ayakkabılar ile tamamlamanız çok daha şık ve günlük bir görünüm sağlar.

Belinize takacağınız nötr renklerde kemerler uzun elbisenize doğal ve günlük bir etki vereceğinden günlük hayatta işinizi kolaylaştırabilirler.

Çok derin yırtmaçlı ve dekolteli elbiseler iş yerindeki saygınlığınızı zedeleyebilir. Aman dikkat!

www.bukre.co.uk