Sonbahar Soğukları

Mevsim değişikliği ile hastalıkların, halsizliklerin ve genelde zaten gülümsememesiyle ünlü toplumun tam zamanlı somurtma dönemine girmiş bulunuyoruz. Sonbahar sanki gelip hepimizi hasta eden bir virüsmüş gibi algılanıyor olsa da doğal akışı içinde her mevsimin muhteşem bir dengesi olduğunu, bu durumlar karşısında kendimizin tedbirsiz kaldığını er ya da geç anladığımızda doğa, zaman, mevsim gibi suçsuz kavramlarla kavga etmeyi bırakacağız.

Havaların soğuması ve yavaş yavaş kışa giriyor olmanın serin etkisi bizleri etkisi altına almışken, hala evden t-shirt le çıkma isteğimiz katiyen geçmiş değil. Anlık hava sıcaklığına aldanıp, ince bir şeylerle dışarı çıkıp, daha üzerinden çok fazla zaman geçmeden titremeye başlayıp hastalığa davet çıkartan tanıdıklarınız vardır kesin. Tamam hemen montları çıkartıp kar botlarını giymeyin ama yazın bittiğini de kabullenmek için daha çok beklemeyin. Ekim’in ortasına doğru gelirken sonbaharın bütün ihtişamı ve serin etkisini de göz ardı etmeyin. Biliyorsunuz ki Türkiye dört mevsim yaşanan ve her mevsimi hakkıyla yaşayan bir ülke.

Haberin Devamı

“Ama şimdi üzerime bir şey giysem terliyorum, giymesem üşüyorum… Hava daha o kadar soğuk değil ki… E giymediğim zamanlarda yanıma aldığım ceket ya da hırkayı elimde gezdirmekten hoşlanmıyorum… Ay o kadar üşüsem bir şey olmaz…” Türünden yorumların hepsi kendimizi hasta olmaya hızla itmenin bahanelerinden başka bir şey değil. Üşütüp hasta olmaktansa elinizde bir hırka taşımanın kendinize çok daha az zarar vereceğine emin olabilirsiniz. Artık çorapsız, hırkasız, şemsiyesiz dışarı çıkmamayı alışkanlık haline getirme zamanı geldi. Askılı bluz, sadece t-shirt, açık ayakkabı zamanı bittiyse de bunlardan herhangi birini hala giymeye karar verdiyseniz yanınıza mutlaka önlem olarak bir şeyler almayı unutmamanız gerekecek kadar serin günlerde olduğumuzu fark edin. Deri ceket, trençkot, hırka ve ince yağmurlukların tam zamanı. O kadar heyecanla aldığınız bu dış giyim parçalarından kara kış gelmeden faydalanmaya bakın. Her sene neredeyse hiçbirini giyemeden, hastalıktan çıkamadan paldır küldür kışa giriyorsunuz ya, bu sene bir değişiklik yapın ve kendinize daha iyi bakın. İşinizi, eşinizi, çocuğunuzu, sevdiklerinizi sağlık sorunlarınızdan dolayı ihmal etmeyin. Hem sağlıklı, hem mutlu, hem güler yüzlü, hem de mevsimle barışık yaşamayı tercih edin. Ne Temmuz’da gibi plaj kıyafetleri ile, ne de Ocak’ta gibi kardan adam modunda dışarı çıkmayın. Sadece kendinizi koruma altına alıp, büyülü sonbaharın tadını çıkartın.

Haberin Devamı

www.bukre.co.uk