Betül Yergök

Betül Yergök

yergokbetul@gmail.com

Tüm Yazıları

İsim analizleri, harf ve kelime enerjileri ya da numeroloji gibi birçok alanla isimlerimizin hayatımıza etkisi konuşuluyor. Gelin size isimlerimizin anlamıyla beynimizin çalışmasını birleştirip bir şifre vereyim.

İsimlerimizin kelime anlamı aslında hem hayat yolumuz hem hayat sınavımız gibi duruyor. Aslında bu tüm yaşam detayında böyle. Örneğin sağ beynin daha güçlü çalışıyorsa analiz ve algılama becerin yüksekken aynı zamanda hep buradan sorun yaşayabiliyorsun. İnsanların niyetlerini okuma yönünde fazlalığın, korkuların veya fazladan duygusallığın hayatını olumsuz etkiliyor. Yani aslında hem yeteneğimiz hem de başımıza bela sınavımız olabilir bir konu.

Haberin Devamı

Aynısı ismimizin anlamı üzerine de karşımıza çıkıyor. Ancak burada belirtmeliyim ki bir şeyin artı ve eksi tarafları aynı anda işleyebileceği gibi birine yenik düşmüşsen onunla da yola devam ediyor olabilirsin.

Örneklerle sohbeti sürdürelim:

İsmin “Barış” ise evet barışçıl biri olabilirsin ve aynı zamanda hep çözüm üretmek zorunda kaldığın hikayelerle karşılaşabilirsin. Çözümcü biri olamayabilirsin, bu konuda artı yönünü kuvvetlendirememiş ve isminin anlamıyla birleşememiş olabilirsin de. Hep kaotik olabilir yollar, karmaşa ve savaş hakim olabilir ama en kötüsü çözmek konusunda aslında yeteneğin varken onu hayatına katmamışsan çözümcül olamıyor olabilirsin.

Derya, Deniz gibi isimler kendini keşfetmekte zorlanabilirler mesela. Bunu başarabilmişse herkesten çok geniş bir hayata, hayat görüşüne sahip olabilirler. Yine başarabilmişse sakindirler ama isminin kazançlarını alamadıysa dalgalanıp duracaklardır. 

Savaş isimliler mücadele konusunda iyi değildir ve belki de hiç girmedi o yollara. Türkan prenses/kraliçe gibi yaşayamadı ve yönetmekte iyi olduğu halde hep tökezliyor olabilir. Yağız çekingen olabilir, Efe daha naif kalabilir hayatta. Emin hayatta ne isteğini belirlemeyebilir, Esin yaratıcılıkta hiç iyi olamayabilir, Sema-Ufuk-Güneş gibi isimler biraz aklı havada olup ayakları tam olarak zemine basmakta zorlanabilir gerçekten isimleriyle henüz eşleşmedilerse.

Haberin Devamı

Benliğimiz bir taraftan ismimizle uyumlanmak isterken bir taraftan da ona direnç gösterir. Bu yüzden isimlerimizin anlamına çok uzun yıllar sonra varabiliriz. 

 “Baskın” kelimesini düşünün, baskı yapmak, bastırmak. Karşısında bir direnç vardır, ezilmek ya da altında kalmak ve belki de altından kalkmaya çalışmak gibi eylemleri karşısına koyabiliriz. Bu yüzden ilişkilerimizde baskı bizi zorlar. Beynimizin sağı ya da solu daha baskın çalışıyorsa orada iyi olan motor becerileri aynı zamanda bizi zorlayan alanlar olabilir.

İşte aynısı isimlerimiz için de var. İsimlerimizi birileri koyuyor ama yaptığım araştırmalar ve bu araştırmalar sonucunda vardığım kanaat ile söyleyebilirim ki isimlerimiz zaten belirli ve nasıl ki kulağımıza biri okuyor, ismimizi koyacak kişinin de kulağına okunuyor. Yani adımızı doğacağımız yaratım belirlemiş bile. Aynı şekilde beynimizin bu yapısını da. Geriye ne kalıyor, sen bu isimle bu beyin ve bu kazançlarla ne yaparsın konusu elimizde oluyor.

Haberin Devamı

Elinde adın var, anlamına bakarsan varabileceğin en üst seviye kazançlar ve yetenekler var, bunu pozitif anlamlardan çıkarırsın. Bununla birleşirsen inanılmaz iyi bir yaşam seviyesine erişirsin. Muhtemelen beyninin çalışma sistemi de isminin anlamıyla benzer. İkisini birleştirip o anlamların zorlayan yanlarını çözebilirsin.

İsminin anlamını oku, o anlam üzerine düşün derim. Sence o anlamlara göre hayat hikayende neler düşünüyorsun? Duygusal konulara, kendine ve olaylara yaklaşımın sence nasıl, bu ismin anlamıyla benzer ya da zıt olacak halleriyle? Mesela Aslı isimliler muhtemelen kendini bulma, tam olarak neler istediğini belirleme ve hep yolun başında gibi hissedip ilerleme ihtiyacı duyma eğilimindedir. Aynı zamanda sağ beyin daha aktivedir, görsel duyusu daha baskındır. İsim de beyin de aynı yolda. Peki “Aslı”lar hangi gerçeği görmeli: başlangıç seviyesinde insan gibi değil de bir şeylere başlamayı seven biri olduğunu düşünmeli, çünkü başlamak onlara çok yakışır. Orijinal insanlardır, bu şans! Aslında hakikati içinde bulabilecekken sadece içine bakmayı unutmuşlardır bunca zaman belki. 

Çözebilirsin ismini, beynini ve hayat hikayeni. Umarım keyifli bir düşünüş olur size, isminizi kazandığınız günlere…

 

Sevgiler

Betül Yergök

 

Instagram: @betulyergok