Kilo Aldırmayan Kolay Tatlı

Hem "kilo aldırmıyor" hem de "tatlı"... İlk anda pek de uyumsuz görünse de aslında gerçeğin ta kendisi! Yani hem tatlı yiyorsunuz hem de kilo almıyorsunuz. Elbette doğru miktarda tükettiğiniz sürece.

Aslında size daha önce de bu tür sağlıklı tatlı tarifleri vermiştim. Gelin bunlara bir yeni halka daha ekleyelim ve kolayca yapılan hem görüntüsü hem de lezzeti çok güzel bir tatlı yapalım.

Sözü çok fazla uzatmadan bu tatlının yapımı için gerekli malzemeleri sayarak anlatmaya başlayayım:

12 tane Medine hurması

Haberin Devamı

1 su bardağı kıyılmış tuzsuz çiğ badem

Yarım yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Yarım yemek kaşığı çiğ kakao

Bir su bardağı Chia tohumu

Tatlı için gereken malzemeler bunlar. Nasıl yapıldığına gelirsek...

Öncelikle hurmaları bir kaba koyun ve üzerini örtecek kadar su ekleyip birkaç saat bekletin. Sonra da bu hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Kilo aldırmayan şekersiz tatlı için ilk adımı geride bıraktık. Şimdi devamına gelelim.

Hindistan cevizi dışında bütün malzemeyi blender'a koyup karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz. Şimdi yapmanız gereken bu karışımı elinizle yuvarlayıp şekip vermek. Son olarak da bu minik topları çekilmiş Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına yerleştirin.

İşte tatlınız hazır. Bunu dilerseniz şekersiz Türk kahvesiyle birlikte tüketebilirsiniz.

Ama önemli bir ayrıntıyı atlamayayım. Sağlıklı olduğunu düşünerek sınırsız tüketmeyin tatlınızı. Bana sorarsanız günde bir ya da en fazla iki tane yiyebilirsiniz. Çünkü bunun da fazlası zarar.

Neden böyle söylediğime gelince.. Her ne kadar sağlıklı ve kilo aldırmıyor desem de ve hatta danışanlarıma ara öğün olarak hurma önersem de bu değerli besinin içinde de şeker var. İşte bu yüzden abartıya kaçmadan tüketmek gerekir. Bunu da küçük ama çok önemli bir not olarak eklemek isterim.