Karın Düzleştiren Yaz Detoksu

Yaz aylarında giyinip aynaya baktığınızda sizi en çok ne rahatsız ediyor? Çok iyi anlıyorum, şiş görünen karnınız! Fazla kilo sorununuz olmasa bile bazen karnınızın şişkinliği dikkat çekici boyutlara ulaşabilir. Ama bence bunu dert etmeyin. Çünkü özellikle yaz aylarında bazı yiyeceklerin özellikle de su içmenin yardımıyla detoks yapıp sizi rahatsız eden görüntüden kurtulmak mümkün.

Detoks dediğim için hemen aklınıza öyle bulunması zor, uzak ülkelerde yetişen meyveler ve sebzeler gelmesin. Hemen her markette, manavda ya da pazarda kolayca bulabileceğiniz hatta her an mutfağınızda olan yiyecekleri kullanarak hem vücudunuzu toksinlerden temizler hem de ödem attırabilirsiniz.

Haberin Devamı

O zaman hemen anlatmaya başlayalım hangi besinlerle yazlık detoks yapabileceğinizi.

Salatalık: Yaz aylarında sadece karın şişkinliğini değil vücudunuzun diğer bölgelerinde toplanan ödemi atmanıza da yardımcı olan muhteşem bir besin salatalık. Öncelikle salatalığın yüzde 95'i sudan oluşuyor.

Yani bir anlamda sıcak yaz günlerinde vücudunuz için gerekli olan suyu da alacaksınız. Salatalığın içerdiği vitamin, mineral ve elektrolitler de cabası! Eğer amacınız toksinlerden arınıp bir yandan da kilo kontrolü sağlamaksa salatalık bunun için de bulunmaz bir nimet. Çünkü uzun süre tokluk hissi de sağlıyor.

Tüketim önerisi: Salatalığı söğüş olarak tüketebilirsiniz elbette. Ya da dilimlediğiniz salatalıkları içine kattığınız suyu tüketebilirsiniz. Böylece hem ödemden hem de vücudunuzda biriken toksinlerden kurtulursunuz.

Limon: Sıcak yaz günleri için çok iyi bir serinlik ve ferahlık kaynağı olan limon, iyi bir ödem attırıcı. Ayrıca iltihaplanmayı da önlüyor. Birkaç dilim limonlu su içmek hem vücudunuzu toksinlerden temizleyecek hem de içerdiği lif sayesinde tokluk hissi verip kilonuzu korumaya ya da fazla kilolarınızdan kurtulmaya yardımcı olacak.

Tüketim önerisi: Tıpkı salatalıklara yaptığınız gibi suyun içine birkaç dilim limon ekleyip tüketebilirsiniz.

Karpuz: Yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerden biri olan karpuzun yüzde 90'ı sudan ibaret. Bu özelliği sayesinde toksinlerin vücudunuzda birikmesini önler. Bunun yanı sıra bol miktarda A ve C vitamini içerir. Karpuzda bulunan likopen de göz sağlığı için faydalı.

Haberin Devamı

Tüketim önerisi: Ancak karpuz konusunda dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Karpuz bunca faydasının yanı sıra şeker de içerir. Bu yüzden fazlaya kaçmadan, kararında tüketmekte fayda var. Bir günde bir ay dilimi karpuz tüketmek bana göre yeterlidir. Fazlası vücudunuza yüksek miktarda şeker almanıza yol açar. Bu da kilo koruma ya da kilo verme konusunda sıkıntı yaratır.

Taze nane: Gelelim kokusuyla da tadıyla da ferahlık veren naneye. Konumuzla ilgili en önemli özelliği ödem attırıcı olmasıdır. Suyun içine ekleyip tüketeceğiniz taze nane yaprakları, vücudunuzda biriken ödemi de toksinleri de atmanıza yardımcı olur.

Ayrıca taze nane sindirim sisteminizi rahatlatır. Bu kadar da değil elbette. Suyun yanı sıra salatalarınıza da ekleyeceğiniz taze nane yaprakları metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenize katkı sağlar.

Haberin Devamı

Tüketim önerisi: Taze naneyi salatalarınıza katabilirsiniz. Ya da iki dilim karpuzun üzerine koyup hem görsel olarak keyif alırsınız hem de daha ferahlatıcı bir lezzet elde edebilirsiniz. Eğer dilerseniz içine taze nane yaprakları eklediğiniz bir sürahi dolusu suyu birkaç saat bekletip gün boyu tüketebilirsiniz.