Değişen tasarım anlayışı!

Pandemi ile beraber değişen ve dönüşen hayatlar, hayatlarımız... Ön görebildiklerimizin yanı sıra farkında bile olmadan değiştirdiğimiz bir çok şey var. Salgın sürecinde davranış biçimlerimiz, mesafelerimiz, işlerimiz, evlerimiz ve kamusal alanları kullanış şekillerimiz de değişti ve dönüştü.

Evlerimizden bilgisayarlarımızı açıp kendimize ofis alanları belirledik. Bu alanlar pandemi süreci uzadıkça genişledi. Sonra bir baktık ki evimizin bir bölümü ofisimiz olmuş.

Ben bu durumu tam olarak hayata geçirenlerden biri olarak başarılı mimar Farid Jafarzade'nin görüşlerini alarak sizlerle de paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

****

Yaptığı mimari tasarımlarla başta Türkiye ve Rusya olmak üzere bir çok ülkede başarılı işlere imz atarak ses getiren İç Mimar Farid Jafarzade konu ile ilgili görüşlerini “Pek çoğumuzun uzaktan ve esnek çalışmada olduğu bu dönemde, insanlara evin içerisinde çalışılabilecek bir köşe yeterli olurken artık insanlar işlevsel ve bir o kadar şık çalışma odaları tasarlatmak istiyorlar. Çalışma dinamikleri mevcut düzene göre şekilleniyor. Biz de tasarımlarımızda evin içerisinde ihtiyaca uygun ama evin genel tarzıyla da bütünleşen bir tarafa çevirdik.” sözleriyle dile getirdi.

“Modern, minimalist ama bir o kadar da ihtişamlı”

“En modern tasarımlarımda bile klasik dokunuşlara yer vermeye önem veriyorum. Bir odak nokta yaratmayı seviyorum. Dikkatleri üzerine toplayan olağan üstü bir duvar. Ben art deko ve daha çok futuristic çalışmalarla benzeri olmayanı yaratma taraftarıyım. “ diyen başarılı mimar Farid Jafarzade bu süreçte de çalışmalarını bu yönde gerçekleştirdiğini belirtti.