Geri Dön
Mark Zuckerberg mahkemede özel bilgilerini paylaşmaktan çekindi

Mark Zuckerberg mahkemede özel bilgilerini paylaşmaktan çekindi

Facebook veri skandalının ardından Mark Zuckerberg, olayla ilgili ifade verdi. Zuckerberg'e ''Dün gece kaldığın otelin adını bizimle paylaşmak hoşunuza gider mi?'' sorusu yöneltildi. Bilin bakalım Zuckerberg bu soruya ne cevap verdi?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Facebook'un kurucusu 33 yaşındaki Mark Zuckerberg kuşkusuz kariyerinin en iyi günlerini yaşamıyor. Siyasi danışmanlık şirketi Cambridge Analytica'nın eline geçen Facebook kullanıcı verilerinin ardından dozajı yükse eleştirilere maruz kalan Zuckerberg son olarak olayla ilgili mahkemeye ifade verdi.

Haberin Devamı

Platformdaki 87 milyon kullanıcının verilerini sağa sola saçarken son derece rahat olan Zuckerberg, kendi özel hayatı söz konusu olunca pek de rahat olmadığı görüldü.

Senato'nun karşısında veri skandalı ile ilgili ifade veren Zuckerberg'e Senatör Dick Durbin şu soruyu yöneltti: ''Bay Zuckerberg, geçtiğimiz gece kaldığınız otelin adını bizimle paylaşmak hoşunuza gider mi?''

Facebook veri skandalının baş aktörleri kimler?

Kısa bir süre duraksayan Zuckerberg biraz da gülümseyerek hayır cevabını verdi.

Sen Durbin hayır cevabı veren Zuckerberg'e bu defa ''Bu hafta herhangi biriyle mesajlaştıysanız bizimle mesajlaştığınız kişilerin adlarını paylaşır mısınız?'' sorusunu yöneltti.

Zuckerberg bu soruyu ise ''Sayın senatör hayır. Burada aleni bir şekilde yapmayı tercih etmem'' diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Durbin ise özel hayatı ile ilgili bilgileri paylaşmaktan çekinen Zuckerberg'e ''Sanırım konumuz tam da bu: Modern Amerika'da ve dünyanın dört bir yanındaki insanların birbirine bağlanması adına gizlilik hakkınız, gizlilik haklarınızın sınırları ve ne kadarını ifşa ettiğiniz'' yanıtını verdi.

Zuckerberg ise ''Herkesin bilgilerinin nasıl kullanıldığını kontrol etmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, ABD seçimlerinde Rusya'nın müdahalesi konusunda yavaş tepki gösterdiğini kabul etmesiyle başlayan süreç Cambridge Analytica skandalının patlak vermesiyle doruğa ulaştı.

Zuckerberg çok sayıda hata yaptıklarını, üzgün olduğunu, Facebook'u üniversite yıllarında hayata geçirdiğini ve o günden bu güne uzun bir mesafe katettiklerini söylüyor.

Cambridge Analytica veri skandalı nedir?

Facebook'ta 2016 yılında gerçekleşen Rus bilgi operasyonlarını tespit etmede son derece yavaş kaldıklarını ve bunun en büyük pişmanlıklarından birisi olduğunu itiraf eden Zuckerberg, bu konuda daha geleneksel siber saldırılar beklediklerini fakat yeni tip bilgi operasyonunun teşhisini yapmada son derece yavaş kaldıklarını belirtti.

Zuckerberg'e göre ABD seçimlerine yapılan Rusya merkezli müdahale, Facebook sistemini istismar etmeye yönelik bir çeşit silahlanma yarışı.

Haberin Devamı

Facebook'un son aylarda yaşadığı sıkıntılı günleri nasıl atlatacağı şu an için büyük bir sır. Yargı karşısında da hesap veren Zuckerberg'in ceza alıp almayacağı, alacaksa da ne tür bir ceza alacağı merakla bekleniyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler