Geri Dön
Melis Fis'in 'Uyku Yok'unu dinlerken göbek atmamak imkânsız!

Melis Fis'in 'Uyku Yok'unu dinlerken göbek atmamak imkânsız!

Son olarak Ege Balkız ile 'Bak Bana' şarkısını kaydeden Melis Fis bir süredir "Ben geliyorum!" dedirtiyordu ancak elimizde sağlam bir veri yoktu. Fis'in son şarkısı 'Uyku Yok' sonunda "Oldu" dedirtiyor. Melis Fis'in 'Uyku Yok'unu dinlerken göbek atmamak imkânsız çünkü...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ege Balkız ile kaydettikleri 'Bak Bana' şarkısıyla 2022'nin iyi işlerinden birini ortaya koyan genç şarkıcı Melis Fis, bir süredir "Ben geliyorum" dedirtiyor ancak çizdiği rota konusunda kafalarda soru işaretleri oluşturuyordu. Sempatik bir vokali olmasına rağmen kendi stilini bulma ve yaratma konusunda bana göre sıkıntılar yaşayan Fis, özellikle 6 ay öncesine kadar en dikkat çeken işi olduğunu düşündüğüm '1 Varsın 1 Yoksun'da bu 'çizgi' sıkıntısını derinden hissettiriyordu. Buram buram 'Billie Eilish'ın yerli şubesi' kokan '1 Varsın 1 Yoksun' farklı ve genç havasıyla dikkat çekici olsa da Melis Fis'in kendi yolunu bulmasında kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Melis Fis'i birçokları gibi ben de dikkat çeken bir isim olarak görüyorum. Ve hatta BBC'nin her yıl patlama yapması beklenen genç yıldızlardan oluşan Sound Of anketinin benzerinin Türkiye'de yapılması halinde onun rahatlıkla ilk 10'a kalacağını düşünüyorum. Fakat yine de elimde sağlam bir veri olması gerekiyordu bugüne kadar. Ege Balkız'la 'Bak Bana' adlı müthiş sempatik bir şarkı kaydeden Melis Fis'ten umutluydum. Son şarkısı 'Uyku Yok'u dinlediğimde ise "E tamam işte!" dedim.

Haberin Devamı

'Stil arayışları' sonunda sona erdi

'Uyku Yok' adlı yeni Melis Fis şarkısının sözleri ve müziği şarkıcıya ait. Şarkının nakarat sonrası itibarıyla 'modern İsrail pop' tadındaki tatlı ve 'ultramodern Ortadoğu' kokan başarılı aranjesi ise Sezer Dinç imzalı. Can Güneş perdesiz gitarı çalmış, mix ve mastering ise Utku Ünsal'a emanet edilmiş. Sonuç olarak da Melis Fis'in müzik kariyerindeki en 'stil' kokan, en doğru prodüksiyonu çıkmış. 'Uyku Yok'u dinlerken göbek atmamanız imkânsız adeta. Sizi en savunmasız anınızda yakalayan 'Uyku Yok' hem yüz güldürüyor, hem de güç veriyor. Gençliğinin verdiği yetkiye dayanarak zaten tabiat gereği yüzümüzü güldüren pozitif işlerle ilerlemesi gereken Fis'in 2019'dan beri devam eden 'stil arayışları'nın sona erdiğini duyuruyor şarkı. Bunların haricinde 'kendi şarkısını kendi yazan şarkıcı' kategorisinde olmasına rağmen hit potansiyeli taşıması ve halihazırda iyi bir bestenin aranjesinden klibine kadar doğru bir prodüksiyonla ortaya konmuş olması inanılmaz güzel gelişmeler.

Haberin Devamı

Yol bu kez çok doğru, Melis Mis!

Melis Fis 'Uyku Yok'ta hem kendi müzik stilini sonunda yakalamış hem de Türkçe pop'a sempatikler sempatiği bir şarkı kazandırmış. 'Uyku Yok' açık ara bu yılın en iyi, en doğru, en sempatik işlerinden biri. Aynı zamanda Fis'in müzik kariyerindeki -şu ana kadarki- en hit kumaşına sahip şarkısı. Son dönemde KÖFN ile beraber 'yeni çıkışlar'ın ne kadar büyük bir heyecan yaratabildiğini görebiliyoruz. Şarkının iki hafta içinde 500 bin dinlenme rakamlarına yaklaşması ve ana akım pop içerisinde Melis Fis'in henüz 'garanti' bir isim olmaması bence gayet umut veren vaziyetler. Eğer Melis Fis özellikle dijitalde sağlam dinlenme ve izlenme rakamlarına ulaşırsa önündeki radyo engelini de aşmış olacak ve böylelikle ana akıma yaklaşmasının da önü açılacak. Melis Fis -sonunda- doğru bir yolda. 'Dur Diyemem'de ya da 'Bir Ömür Daha'da ben aradığım ışığa ulaşamamıştım. '1 Varsın 1 Yoksun'daki orijinallik sıkıntısını can sıkıcı bulsam da şarkıyı yenilikçi bulmuş, Ege Balkız ortaklığı 'Bak Bana'da ise "Bir dakika" demiştim. Evet, Fis sonunda 'Uyku Yok' ile çizmesi gereken rotayı en doğru şekilde belirlemiş. Eğlenceli, yüz güldüren, eşlik edilebilir, kaliteyi 'Uyku Yok'taki gibi saniyesinde hissettiren, modern ve eski usul kombiniyle devam etmeli Fis. Bundan sonrası yakalanan bu ultra mis çizgiyi devam ettirmek, istikrardan sapmadan doğru zamanlamalarda üretmek. Gerisi çorap söküğü gibi olacak. 'Uyku Yok' doğru, hem de son derece doğru bir prodüksiyon. Yol bu kez çok doğru. 'Uyku Yok'u dinleyip de göbek atmayan, Melis Fis'e bundan böyle "Melis Mis!" demeyen de 'biz'den değildir arkadaş!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler