Geri Dön
Blackpink'in 'How You Like That'i nasıl olay oldu?

Blackpink'in 'How You Like That'i nasıl olay oldu?

K-Pop fırtınası tam gaz devam ediyor... BTS'in Youtube'daki rekorunu Blackpink kırmış. Blackpink'in 'How You Like That'i Youtube'un 24 saat içinde en çok izlenen videosu olmayı başarmış. Peki bu şarkının rakamsal başarısı bizlere ne anlatıyor?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Rekor kırmış, ortalık karışmış

"K-Pop gruplarını sayın" desek ilk akla gelen grup BTS'se, diğer grup da Blackpink elbette. PSY'ın 'Gangnam Style'ıyla başlayan K-Pop rüzgârı özellikle bu iki grupla beraber müthiş heyecan verici olmaya devam ediyor. Bu gruplardan Blackpink, yeni video klipleri 'How You Like That'i yayınlamış ve ortalık karışmış. Eylülde çıkması planlanan yeni Blackpink albümünün single'larından 'How You Like That', BTS'in rekorundan bir yıl sonra Youtube'un 24 saat içinde en çok izlenen videosu olmayı başarmış.

Şarkı fazla matematik kokuyor

Peki bu işin sırrı ne? Bence heyecan ve merak... Blackpink'in 'How You Like That'i oldukça sönük bir şarkı aslında. Asla yeni bir şey sunmuyor önümüze. Grubun önceki işlerinin gerisinde. 'Kill This Love' kadar ses getireceğini, Dua Lipa düeti 'Kiss And Make Up' gibi dinledikçe zaman içinde sevilen büyük bir hit'e dönüşeceğini düşünmüyorum. Fazla matematik kokuyor şarkı. Evet, günümüz sound'unu güzel yakalıyor ancak yarınlara kalacak büyük bir hit olmanın epey gerisinde.

Halbuki Big Bang'in 'Sober'ı müthişti...

Peki rakamlar nasıl olur da bu kadar yüksek? Sebebinin heyecan olduğu ortada. K-pop grupları o kadar dev prodüksiyonlarla heyecan verici işler sunuyor ki önümüze, çoğu zaman şeklini tadından daha çok seviyoruz. Biçime vuruluyoruz daha çok. Görselliğin daha da önem arz ettiği günümüzde, K-Pop grupları büyük besteler yerine prodüksiyona yaslıyorlar sırtlarını. Ve başarıyorlar. Tıklanma çağında o merak dolu ilk tıkımızı kazanıp niceliksel başarı yakalamayı başarıyorlar. Fakat gerisi yok... Çünkü şarkılar çoğunlukla zayıf oluyor. Evet gruplar liste başarıları gösteriyor ama ancak meraklısına hitap eden şarkılara imza atıyorlar. Başarı nedir peki? Zaman içinde sevilmek. Organik bir şekilde. K-Pop grubu Big Bang'in 'Sober' şarkısı doğru bir örnek mesela. Akılda kalan, ilk yayınlandığında BTS ya da Blackpink etkisi yaratmasa da zaman içinde büyük bir hit'e dönüşmüştü o şarkı. Blackpink ve BTS'in acilen daha sağlam, uzun vadede de çokça sevilecek işlere imza atmasını yürekten diliyorum...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler