Geri Dön
Formula 1, 'Grid Kızları' krizini 'Grid Çocukları' sayesinde çözecek

Formula 1, 'Grid Kızları' krizini 'Grid Çocukları' sayesinde çözecek

Grid Kızları geleneğine son veren Formula 1, işten çıkarılan Grid Kızları yerine Grid Çocukları (gridkids) uygulamasını hayata geçiriyor. Yarış arabalarına meraklı ve ileride F1 pilotu olma hayalleri olan çocukların pistlere çıkacağı bu yeni uygulama, el değiştiren Formula 1'in şova yönelik ilk değişikliği.

Turcel Orman
Turcel Orman

Formula 1 yönetimi, 50 yıllık F1 geleneği olan Grid Kızları'nı yakın zamanda işten çıkarmış ve gerekçe olarak da markanın ve toplumunun değerlerine uymadıklarını ileri sürmüştü. Grid Kızları'nın sosyal medya üzerinden isyan etmesi ve Formula 1 hayranlarının bu geleneğin sonlandırılmasından şikayetçi olması üzerine olay, kriz haline gelmişti.

Haberin Devamı

Formula 1, Grid Kızları krizini Grid Çocukları sayesinde çözecek

Formula 1'in uzun yıllardır patronluğunu yapan Bernie Ecclestone'un F1'in ticari haklarını 2017 yılının başında Liberty Media isimle şirkete satmasını sonucu gerçekleşen bu değişiklik, F1 hayranlarını endişeye sevk etmişti.

Yeni sezonda Grid Kızları uygulaması yerine Grid Çocukları uygulamasının yapılacağını duyuran yeni yönetimin bu kararı Formula 1 hayranları tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.

25 Mart 2018'de Avustralya Grand Prix'i ile başlayacak olan yeni sezonda Grid Çocukları uygulaması da ilk defa hayata geçecek ve yarış pilotlarına pistte Grid Çocukları eşlik edecek. Formula 1 kulüpleri, pistte yer alacak çocukların seçimini bizzat yapacak ve çocuklar yarış günü, aileleriyle beraber yerlerini alacak.

Haberin Devamı

Fikir olarak harika bir girişim olduğunu itiraf etmek gerek. Formula 1 hayranı olan çocuklardan şanslı olanlar, yarışları yalnızca tribünden veya televizyondan seyretmek yerine direkt olarak pilotlarla beraber pistte olacak ve hem dünya yıldızı pilotları hem de hayranlıkla baktıkları ve oyuncaklarını aldıkları yarış arabalarını yakından görme fırsatı bulacak.

Grid Çocukları uygulamasıyla yeni nesil F1 pilotlarını küçük yaşlardan itibaren pistlere alıştırmayı ve hayallerine yaklaştırmayı hedeflediklerini söyleyen F1 Ticari Operasyonlar İdari Direktörü Sean Bratches, "Formula 1 kahramanlarının yeni kuşaklarına esin vermenin bundan daha iyi bir yolu olabilir mi" dedi.

FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) ve F1'in ortak girişimi olan bu değişiklik için FIA Başkanı Jean Todt ise "Grid çocukları uygulaması, sporumuzun gelecekteki şampiyonlarına kahramanlarının yanında durma fırsatı sunacak" şeklinde konuştu.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler