Geri Dön
120 bin dolara tüm vücuda dövme yaptırmak nasıl bir kafa?

120 bin dolara tüm vücuda dövme yaptırmak nasıl bir kafa?

Avustralya'da yaşayan 25 yaşındaki Amber Luke görenleri şaşkına çeviriyor. Sebebi vücudunun neredeyse her bölgesindeki dövmeler. Peki Amber Hanım'ın 120 bin dolara tüm vücuduna dövme yaptırması tam olarak nasıl bir kafa? Amber Luke'un hikâyesi neyin gerekliliğini ortaya koyuyor?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Tam 120 bin dolar!

Avustralya'da yaşayan Amber Luke henüz 25 yaşında. Ama onu görüp de yaş tahmininde bulunmanız çok zor. Çünkü vücudunun neredeyse tamamı dövmelerle kaplı! Vücudunda tam 600 dövme olan Amber Luke, dövmeleri için 50 bin dolar, dövmelerinin bakımı için ise tam 70 bin dolar harcamış. Yani vücudundaki dövmelerin bedeli tam 120 bin dolar!

"Hâlâ yapacağım çok şey var"

'Mavi Gözlü Beyaz Ejderha' lakaplı Amber, eski fotoğraflarına bakamadığını söylüyor. Müthiş acayip değil mi? Eski görüntüsünden nefret ettiğini söyleyen Amber, eski fotoğraflardaki dövmesiz halini sıkıcı bulduğunu söylüyor. Ama şu korkutucu sinyali de yakıyor: "Yıllar içinde istediğim görüntüye sahip olsam da hâlâ yapacağım çok şey var..."

Nasıl olur da hâlâ 'devamke' modunda?

Amber Luke, kapitalist bir dünyada ne kadar doyumsuz canlılar olduğumuzu hatırlatıyor aslında bizlere. Vücudunun neredeyse her yerine, yüzüne bile dövme yaptırmışım ama "Devamke" modunda. "Nasıl bir kafa?" diyorsunuz, değil mi? Ama isteklerimizi dizginleyemediğimiz noktada bizler de başka bir konuda bu 'çok'luğa varabiliriz, bilmem farkında mıyız... Iskaladığımız şey şu: Her konuda dengeyi tutturmak zorundayız. Çünkü isteklerimizin sonu yok. Çok yemek yersen kilo alırsın, çok dövme yaptırırsan garip gözükürsün... Amber Luke, aşırı uyaranlara maruz kaldığımız bu dönemde dengenin ne kadar önemli ve olmazsa olmaz bir şey olduğunu hatırlatıyor aslında bizlere. Denge! Hayatın sırrı 'denge' kelimesinde yatıyor. Her şeyden azar azar...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler