Kültür Sanat Siyahi oyuncuların başarı hikâyeleri

Siyahi oyuncuların başarı hikâyeleri

26.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dijital platform için çekilecek belgesel “Number One on the Call Sheet”in ekibinde Jamie Foxx, Halle Berry ve Kevin Hart yer alıyor. Film, siyahi oyuncuların Hollywood’daki yükselmelerini merkeze koyuyor

Siyahi oyuncuların başarı hikâyeleri

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Dijital platform Apple TV için çekilecek “Number One on the Call Sheet” (Aranacak ilk kişi) adlı film, siyahi oyuncuların Hollywood’daki başarılarına odaklanacak ve bu oyuncuların Hollywood’da yükselme hikâyelerini mercek altına alacak.  

Haberin Devamı

Apple TV için çekilecek filmin yapımcı koltuğunda başarılı oyuncu Jamie Foxx ve komedyen Kevin Hart var. Yürütücü yapımcılar arasına ise Halle Berry’nin ismi dikkat çekiyor.  

İki bölümde gösterilecek filmin bir bölümü siyahi kadın oyunculara diğer bölümü ise siyahi erkek oyunculara odaklanacak. Filmin yönetmen koltuğunda Shola Lynch oturuyor. Lynch, daha önce çektiği “Chisholm ’72: Unbought & Unbossed” (2004) ve Angela Davis belgeseli “Free Angela Davis and All Political Prisoners”da siyahilerin ABD tarihindeki yerlerine dair filmlere imza atmıştı...  

İsmini A listesine giren oyunculardan alan film, siyahilerin beyazların egemen olduğu Hollywood’da nasıl yükseldiğini işleyecek. Ünlü aktör Jamie Foxx ve Hart’ın yanı sıra filmin yapımcıları arasında Datari Turner ve Dan Cogan da bulunuyor.  

Haberin Devamı

Filmin yapım haberi Hart’ın sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla duyuruldu. Hart, “Bu filmin yapımcılığını üstlenmekten daha büyük bir sevinç yok. Arama listesinde bir numaraya yükselmenin, bu yolda yaşanan iniş çıkışların harika hikâyelerini paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” dedi. Foxx ise belgeselle yaptığı yorumda filmle gelecek nesillere örnek olabilecek hikayeler sunmayı umduklarını ifade etti.  

Temsiliyet konusunun sıklıkla tartışıldığı Hollywood’da bu yıl, siyahi sinemacı ve oyuncuların başarılarının gölgede kalmadığı bir sezon oldu: Viola Davis ve hayatını kaybeden Chadwick Boseman’ın “Ma Rainey’s Black Bottom”la; Daniel Kaluuya ve Lakeith Stanfield’ın ise “Judas and the Black Messiah” ile Oscar adayı olduğu 2020 sezonu, siyahilerin endüstrideki görünürlüğünün önceki yıllara göre arttığı bir yıl olarak yorumlanıyor. “Number One on Call the Call Sheet”in yayınlanma zamanı ise henüz açıklanmadı.