Kültür Sanat AKM'den dünyaya ‘birlik’ çağrısı

AKM'den dünyaya ‘birlik’ çağrısı

17.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

 AKM'nin 10 ülkeden 20 sanatçıyı buluşturduğu ilk uluslararası projesi "Birlikte Var Olmak" ziyarete açıldı. Sergi, sanatçıların tematik eserleriyle dayanışma çağrısı yapıyor.

AKMden dünyaya ‘birlik’ çağrısı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Kültür ve Turizm Bakanlığı katkısıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk uluslararası sanat projesi "Birlikte Var Olmak" ziyarete açıldı. Tabularasa Transnational Art Platform tarafından dünya sanat çevrelerince dikkatle izlenen 10 ülkeden 20 sanatçıyı bir araya getiren sergide çağdaş sanatın farklı disiplin ve farklı jenerasyonlarından Türkiye izleyicisiyle ilk defa buluşacak sanatçılar "Birlikte Var Olmak/Coexistence" teması üzerine ürettikleri eserleri sergileyecek.

Haberin Devamı

Bir kıvılcım olsun

AKM Galeri'de düzenlenen sergi önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla ziyarete açıldı. Açılışta konuşan Ersoy serginin dikkat çektiği birliktelik temasına dikkat çekerek  "Ben olmaktan biz olmanın öneminin vurgulandığı bir sergi. AKM’de çok uluslu katılımın olduğu bir serginin olması da bizim için önemli” dedi. Serginin küratörü Beste Gürsu ise projede yer alan sanatçıları ve temayı şu sözlerle anlattı: "İnsanlar kurdukları ilişki ve iletişim biçimleri ile kültürel dünyayı şekillendirirler. Kültürün içindeki gelenek ise ortak ruhun tarihsel süreçteki olgunlaşmasıdır. Ve kültür "ben"in yerini "biz"in almasındaki temel taştır. Birlikte var olduğumuz dünya düzeninde doğayı canlı bir hak öznesi olarak tanıdığımızda, insanın doğanın bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Bugünün en önemli sorunlarının başında ekolojik yıkım gelmektedir. Ekolojik yıkımın kavranması için de en doğru iletişim yolu olan sanatta, sanatçının çoğul ve pozitif çözümleyici olarak ortak bir küresel mücadele çağrısı içinde olmasıdır."

Haberin Devamı

Almanya'dan Disera Moheb Zandi, Bosna Hersek'ten Safet Zec, Fransa'dan Dominic Virtosu, Hollanda'dan Ruud van Empel, İtalya'dan Giovanni Caselatto, Katar'dan Ali Hassan, Kore'den Kang Dong Hyun, Türkiye'den Emrah Yücel, Emre Namyeter, Göksu Gül, Kadir Akyol, Mercan Dede, Server Demirtaş, Sinan Demirtaş ve Timur Kerim İncedayı’nın aralarında bulunduğu sanatçıların tematik eserleri "birlikte var olma"nın bir kıvılcımı olmayı amaçlıyor.