Kobi Kurumsal yönetimin getirisini Anadolu’da anlatıyorlar

Kurumsal yönetimin getirisini Anadolu’da anlatıyorlar

05.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması ve gelişmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Anadolu’da kurumsal yönetimi anlatmaya devam ediyor. Manisa’nın ardından bu yılın ikinci paneli 27 Şubat’ta, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Borsası ev sahipliğinde Aydın’da düzenlendi.

Kurumsal yönetimin getirisini Anadolu’da anlatıyorlar

TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, “Şirketlerimizin kurumsal yönetim uygulamalarından gerçek faydayı elde edebilmeleri davranışsal boyuttaki ilerlemeye doğrudan bağlı. Bu alandaki engelleri aşmak için hep birlikte mücadele etmemiz, sonuç almak için son derece önemli. Kimi örnek alırsanız alın sonuçta mutlaka ve mutlaka kendi gerçeklerinizle bunun bağdaşması lazım” dedi.

Haberin Devamı

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş da, “Kurumsal yönetim, bir işletmenin etik değerlere uygun, şeffaf, hesap verebilir ve paydaşlarının beklentilerini dikkate alan bir yönetim anlayışını ifade eder. Bu, sadece finansal başarıyı değil, aynı zamanda şirketin toplumsal sorumluluklarını da göz önünde bulundurmayı gerektirir” şeklinde konuştu.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “İşletmelerimizin faaliyetlerini, kişilerin varlığına bağımlı olmadan sürdürebilmesi ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapı oluşturabilmesi için kurumsal yönetim büyük önem arz ediyor” dedi.