Kobi Kolay İK, Talentics’i satın aldı

Kolay İK, Talentics’i satın aldı

08.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

SaaS modelinde hizmet veren insan kaynakları platformu Kolay İK, işe alım ve aday takip sistemi Talentics’i 2 milyon dolar değerlemeyle satın aldı.

Kolay İK, Talentics’i satın aldı

Çalışanların işe girmeleri ile başlayan insan kaynakları süreçlerinin yönetilmesini sağlayan Kolay İK bu satın almayla birlikte, 19 ülkede hizmet verdiği 1.800’ü aşkın şirketin işe alım süreçlerini de kapsayacak şekilde uçtan uca bir deneyim sunacak. Yapılan açıklamada Kolay İK’nın yeni yönetim yapılanması da duyuruldu. Buna göre Çağlar Yalı CEO, Tunca Üçer COO, Hakan Özen ise CTO olarak çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı

Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, “Kullanıcımız olan 1.800’den fazla şirketin yüzde 40’ının bir yıl içinde Talentics’i de kullanacağını öngörüyoruz” dedi.

Kolay İK COO’su Tunca Üçer, “Tek bir platform üzerinden insan kaynaklarının tüm operasyonel süreçlerini üstlenme yolunda büyük bir adım daha atmış olduk” açıklamasını yaparken Kolay İK CTO’su Hakan Özen de şöyle konuştu:

“Talentics’i, işe alımın şirketler için büyük önem taşıdığı bir dönemde operasyonun doğru, veri odaklı, verimli ve minimum manuel süreçle akması için geliştirdik. Kuruluşumuzdan itibaren de kullanıcılarımızın geri bildirimlerine, ihtiyaçlarına ve beklentilerine kulak verdik. Onların işe alım süreçlerini daha verimli kılmanın yanında İK operasyonlarını uçtan uca yönetme ihtiyacı, bizi uzun zamandır çözüm ortağı olarak çalıştığımız Kolay İK ile aynı çatı altında buluşturdu. Bu birliktelik ile ekibimiz büyüdü, teknolojimiz daha da güç kazandı. Bundan sonra da sunduğumuz çözümleri genişletirken ürünlerimizi çok daha güçlendirerek farklı bir boyuta taşıyacağız.”