Taipei

Taipei

Son dakika Taipei haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Taipei gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Taipei haber sayfamızda...

Taipei

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 502 taipei haberi bulunmuştur.
Tayvan'da peş peşe büyük depremler
Tayvan'da peş peşe büyük depremler Tayvan'da peş peşe iki büyük deprem meydana geldi. Deprem, Tayvan’ın doğusunda 6 ve 6.1 büyüklüğünde oldu. İşte detaylar...
22.04.2024 Dünya
Türk Arama Kurtarma Ekibi Tayvan'da! 'Teknik yardım kabul edilen tek yabancı ekip'
Türk Arama Kurtarma Ekibi Tayvan'da! 'Teknik yardım kabul edilen tek yabancı ekip' Tayvan’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından 7 kişilik Türk arama kurtarma ekibi Tayvan’ın başkenti Taipei’ye geldi. Tayvanlı Bakan, "Türk ekibi Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı ekip” dedi.
6.04.2024 Dünya
7.4'lük depremle sarsılan ülke sadece Türkiye'den yardım talep etti: İHA ve drone'lar için ihtiyacımız var
7.4'lük depremle sarsılan ülke sadece Türkiye'den yardım talep etti: İHA ve drone'lar için ihtiyacımız var 7.4 şiddetindeki depremle sarsılan Tayvan sadece Türkiye'den gelecek yardımları kabul edeceğini açıkladı. İçişleri bakanı tarafından yapılan açıklamada bu kararın nedeni de duyuruldu.
6.04.2024 Dünya
'Kıyamet balığı' karaya vurdu! Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler
'Kıyamet balığı' karaya vurdu! Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler Tayvan'da son 25 yılın en büyük depremi geçtiğimiz günlerde yaşandı. 7.4'lük depremden tam 30 saat önce ise ortaya çıkan kıyamet balığı dünya medyasında ses getirdi.
6.04.2024 Dünya
Garsonluk yaptığı lokantada kurdu, 2.3 trilyon $'a koştu
Garsonluk yaptığı lokantada kurdu, 2.3 trilyon $'a koştu Amerikalı çip devi Nvidia'nın piyasa değeri 2.3 trilyon doları aşarken CEO Jensen Huang'ın serveti 82 milyar dolara tırmandı. Hayatı bir dönem ıslahevinde geçen Tayvan doğumlu Jensen Huang Nvidia'yı bir ara garsonluk yaptığı restoranda yemek yerken kurmuş!
5.04.2024 Milliyet Executive
40 milyon lira için buza gömdü! Bacakları kopunca yaptığı dolandırıcılık ortaya çıktı
40 milyon lira için buza gömdü! Bacakları kopunca yaptığı dolandırıcılık ortaya çıktı Tayvan'ın Taipei kentinde meydana gelen trajik bir olay birçok kişiyi dehşete düşürdü. Sigortadan para almak için bacaklarından olan adamın sigorta dolandırıcılığı hayrete düşürecek türden.
20.03.2024 Yaşam
Dünyanın sonsuz sokaklarında
Dünyanın sonsuz sokaklarında Pera Film, “Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi” sergisi paralelinde düzenlediği “Sonsuz Sokaklar” programında, şehirleri nefes alıp veren canlı mekânlar olarak resmeden beş filmi gösteriyor.
28.02.2024 Kültür Sanat
Tayvan'ı soğuk hava dalgası vurdu! 2 günde 145 kişi hayatını kaybetti
Tayvan'ı soğuk hava dalgası vurdu! 2 günde 145 kişi hayatını kaybetti Tayvan’ı etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle son 48 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 145’e çıktı.
24.01.2024 Dünya
Ölüm riski yüzde 34! Çok oturmayın kalp ‘tekliyor’
Ölüm riski yüzde 34! Çok oturmayın kalp ‘tekliyor’ Masa başında uzun süre oturup çalışmayı bir hayat tarzı haline getirmenin, kalp hastalıklarından ölme riskini yüzde 34’e kadar yükselttiği ortaya çıktı. Uzmanlar, böyle oturanlara sık sık kalkıp hareket etmelerini tavsiye etti.
21.01.2024 Dünya
Tayvan'ın yeni lideri belli oldu! Pekin soğuk bakıyordu
Tayvan'ın yeni lideri belli oldu! Pekin soğuk bakıyordu Çin ile egemenlik ihtilafında olan Tayvan’ın yeni lideri oyların yüzde 40’ını alan Demokratik Kalkınma Partisi'nin(DPP) adayı 64 yaşındaki Lai Ching-te oldu. ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan’da bugün gerçekleştirilen seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemediğini söyledi.
13.01.2024 Dünya
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri Dünyadaki ülke sayısı, gözlemci ülke statüsünde bulunan Vatikan ve Filistin de dahil olmak üzere 208'dir. Avrupa kıtasında 64, Asya kıtasında ise 53 ülke yer alıyor. Dünyada sınırları içerisinde ülke bulunmayan tek kıta ise Antarktika'dır. Dünyada kaç tane ülke var? Sizin için başkentleri ile birlikte listeledik.
9.01.2024 Eğitim
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri Yeni Zelanda 2023'ü yağmur altında uğurladı, Avustralya'da Sydney Limanı çevresinde 1 milyonu aşkın kişi havaifişek gösterisini izledi.
31.12.2023 Dünya
HADO Milli Takımı tarih yazdı! Dünya beşincisi olduk
HADO Milli Takımı tarih yazdı! Dünya beşincisi olduk HADO Milli Takımı, Tokyo'nun ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda beşinci oldu.
25.10.2023 Diğer
Devlet medyası yayınladı: Gerekirse mayınları vücudumuzda taşırız
Devlet medyası yayınladı: Gerekirse mayınları vücudumuzda taşırız Çin devlet medyası Tayvan'ın işgalini de içeren bir propaganda belgeseli yayınladı. Belgeselde Çinli askerlerin milliyetçi söylemleri ve olası bir işgalde her şeyi göze aldıklarına dair yaptığı vurgular dünya medyasında ses getirdi.
8.08.2023 Dünya
Tayvan’da sıcak hava alarmı: 38 dereceyi aştı
Tayvan’da sıcak hava alarmı: 38 dereceyi aştı Tayvan Meteoroloji Bürosu, ülke genelinde sıcaklıkların 38 dereceyi aşması nedeniyle halka gerekli tedbirleri alması konusunda uyarıda bulundu.
7.07.2023 Dünya
Basketbolda, Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası Türkiye'de oynanacak
Basketbolda, Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası Türkiye'de oynanacak Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), 12-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında organize edilecek Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’na Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını duyurdu.
29.04.2023 Basketbol
Çin'den Tayvan'a gözdağı: Ateşle oynayanlar sonunda kendini yakacak!
Çin'den Tayvan'a gözdağı: Ateşle oynayanlar sonunda kendini yakacak! Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından Güney Asya'da gerilim giderek tırmanırken, Pekin yönetimi Taipei'yi doğrudan, ABD'yi ise isim vermeden hedef aldı.
21.04.2023 Dünya
FIBA, Rusya'nın 2024 Olimpiyat elemelerinde yer almayacağını açıkladı
FIBA, Rusya'nın 2024 Olimpiyat elemelerinde yer almayacağını açıkladı FIBA, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için yapılacak elemeler için Rusya’nın ihraç edildiği ve yerine Bulgaristan’ın katılacağı duyurdu.
19.04.2023 Basketbol
CIA 2027'yi işaret etti! Çin gökyüzünü kontrol altına alacak
CIA 2027'yi işaret etti! Çin gökyüzünü kontrol altına alacak Jack Teixeira tarafından sızdırılan gizli belgeler basına yansımaya devam ediyor. Son olarak olası bir Çin-Tayvan savaşında yaşanması muhtemel senaryolar ortaya çıktı. Pentagon'un tahminlerine göre ABD, bölgede Çin'e karşı oldukça zor durumda.
17.04.2023 Dünya
Ukrayna’dan sonra sıra Tayvan’da mı?
Ukrayna’dan sonra sıra Tayvan’da mı? Yirmi yıl önce ne Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ne de Çin’in Tayvan’a savaş açması hayal bile edilemezken bunlardan ilki gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta Tayvan ile Çin arasındaki çekişme tekrardan su yüzüne çıktı. Dünya endişeli...
16.04.2023 Dünya
ABD sahaya iniyor! Gemi batırılacak
ABD sahaya iniyor! Gemi batırılacak Çin'in kuşatması altındaki adada kara ayının Winnie the Pooh'ya yumruk attığı rozetler kapış kapış satılırken, ABD ordusu binlerce askerle gözdağı verecek. Tartışmalı sularda batırılacak gemi ise, deprem etkisine yol açabilir.
28.04.2023 Dünya
Çin'in gövde gösterisine, ABD savaş gemisiyle meydan okudu
Çin'in gövde gösterisine, ABD savaş gemisiyle meydan okudu Onlarca jet ada çevresinde uçarken, uçak gemisi Shandong sahneye çıktı. Tayvan'ın en yakın müttefiki ABD ise, Pekin'in öfkesini çekecek bir adım attı.
10.04.2023 Dünya
Çin düğmeye bastı, ilk füze ateşlendi! En yakın noktada savaş sesleri
Çin düğmeye bastı, ilk füze ateşlendi! En yakın noktada savaş sesleri 'Keskin Kılıç' tatbikatı kapsamında Çin ordusu onlarca jet ve uçak kaldırdı. Çin donanmasından bir gemiden ise Tayvan-Çin arasındaki en yakın mesafede füze ateşlendi.
9.04.2023 Dünya
Çin’den ‘tepki’ tatbikatı
Çin’den ‘tepki’ tatbikatı Çin, Tayvan liderinin ABD’deki temaslarına tepki olarak, bu ülkenin çevresinde “savaşa hazırlık tatbikatı” başlattı. Çin’e ait 42 savaş uçağı Tayvan Boğazı’ndaki orta çizgiyi geçti...
9.04.2023 Dünya
Dünya izliyor! Çin kuşatma provasına başladı
Dünya izliyor! Çin kuşatma provasına başladı ABD California'da gerçekleşen bir buluşma, savaş oyununu tetikledi. Çin ordusu, Fransız lider Macron'un Pekin'den ayrılmasından saatler sonra düğmeye bastı. Onlarca jete kalkış emri verildi, boğazda ise savaş gemileri, uzun menzilli roketler ve füze botları var.
8.04.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Taipei ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.