Liseye Geçiş Sınavı

Liseye Geçiş Sınavı

Son dakika liseye geçiş sınavı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan liseye geçiş sınavı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan liseye geçiş sınavı haber sayfamızda...

Liseye Geçiş Sınavı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 335 liseye geçiş sınavı haberi bulunmuştur.
8. Sınıf Fen Bilimleri Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 8. Sınıf Fen Bilimleri Müfredatı 2023-2024
8. Sınıf Fen Bilimleri Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 8. Sınıf Fen Bilimleri Müfredatı 2023-2024 Fen bilimleri ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin aldığı derslerdendir. Özellikle liseye geçiş sınavı LGS’de öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlardan bir tanesidir. Fen bilimleri konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 2023-2024 yılı 1. dönem ve 2. dönem 8. sınıf fen bilimleri müfredatı için “8. Sınıf Fen Bilimleri Konuları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
6. Sınıf Matematik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 6. Sınıf Matematik Dersi Müfredatı 2023-2024
6. Sınıf Matematik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 6. Sınıf Matematik Dersi Müfredatı 2023-2024 Öğrencilerin 1. sınıftan almaya başladığı matematik dersi lise ve üniversite hayatları boyunca karşılarına çıkar. Özellikle liseye geçiş sınavı LGS ve üniversiteye giriş sınavları TYT ve AYT sınavlarının vazgeçilmez konularından biri de matematiktir. Pek çok öğrencinin zorlandığı matematik ders konuları sınıf derecesine göre farklılık gösterir. 6. sınıf matematik konuları toplamda 16 tanedir. 2023-2024 yılında 1. dönem ve 2. dönem 6. sınıf matematik dersi müfredatı için “6. Sınıf Matematik Konuları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
2023 Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte LGS sonuç tarihi
2023 Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte LGS sonuç tarihi Liseye Geçiş Sınavı uygulandı. 8. Sınıfların katılım sağladığı LGS ile ilgili sonuç heyecan sürüyor. Öğrenciler, LGS sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak sorusuna cevap arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sonuçları tarihini duyurdu.
8.06.2023 Bilgi Rehberi
Edirne Maratonu, LGS nedeniyle ertelendi
Edirne Maratonu, LGS nedeniyle ertelendi Edirne'de bu yıl 4 Haziran pazar günü düzenlenmesi planlanan 8'inci Uluslararası Edirne Maratonu, Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) denk geldiği gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.
30.05.2023 Diğer
Tercihleri meslek liseleri
Tercihleri meslek liseleri Sanayicinin ihtiyaç duyduğu aranan elemanları yetiştirmek için hayata geçirilen Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerden büyük ilgi görüyor.
16.08.2022 Ege
LGS sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? MEB LGS sonuçlarına nereden bakılır?
LGS sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? MEB LGS sonuçlarına nereden bakılır? Liseye Geçiş Sınavı (LGS) geçtiğimiz günlerde uygulandı. 8. Sınıfların katılım sağladığı LGS ardından sonuçlar merak edilmeye başladı. LGS sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak sorusu gündeme gelirken MEB, LGS sonuç tarihini kılavuzda yayımladı. İşte 8. sınıf öğrencilerini ilgilendiren LGS sonuçları 2022 tarihi...
22.06.2022 Gündem
LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanır? LGS sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı? (2022)
LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanır? LGS sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı? (2022) Liseye geçiş Sınavı (LGS) tamamlandı. Sınava katılım sağlayan öğrenciler, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak aramasına geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan LGS'nin sonuçları için tarih belirlendi. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merakla ve heyecanla beklenen tarih...
9.06.2022 Gündem
LGS SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanır? 2022 LGS sınav sonuçları sorgulama ne zaman yapılacak?
LGS SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanır? 2022 LGS sınav sonuçları sorgulama ne zaman yapılacak? LGS geçtiğimiz hafta sonu uygulandı. 2022 LGS sonuçları için meraklı arayış başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan LGS için sonuç tarihi de açıklandı. Öğrenciler, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak aramasına başladı. Peki Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, puanları hangi gün açıklanacak?
8.06.2022 Gündem
LİSEYE GEÇİŞ SINAVI (LGS) NE ZAMAN? 2022 LGS TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİNİN ERİŞİME AÇILACAĞI GÜN...
LİSEYE GEÇİŞ SINAVI (LGS) NE ZAMAN? 2022 LGS TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİNİN ERİŞİME AÇILACAĞI GÜN... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıflara uygulanacak olan LGS için heyecan başladı. Mayıs ayının ortasında olmamızla birlikte araştırmaların arttığı LGS ne zaman? LGS sınav giriş yerleri belgesi e okulda ne zaman yayımlanır? MEB, 2022 LGS tarihini ve LGS sınav giriş belgesi yayımlanma tarihini duyurdu. İşte LGS 2022 hakkında bilinmesi gerekenler...
19.05.2022 Gündem
Bakan Özer: “Öğretmen ataması yapacağız”
Bakan Özer: “Öğretmen ataması yapacağız” Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak” dedi.
3.03.2022 Haberler
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim ve öğretmen ataması açıklaması
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim ve öğretmen ataması açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü maske duyurusunun ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yüz yüze eğitime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer öğretmen atamalarıyla ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.
3.03.2022 Siyaset
KARBEM’de başarı oranı yüzde 98’i buldu
KARBEM’de başarı oranı yüzde 98’i buldu Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başarısıyla gururlandırdı.
30.07.2021 Ege
LGS’de çifte zafer
LGS’de çifte zafer 29 Mayıs Bornova Koleji’nin 28 yıllık başarı geleneğine bu yıl yapılan Liseye Geçiş Sınavı’nda yenisi eklendi. 8. sınıf öğrencileri Zeynep Taş ve İsmail Alp Üşenmez, 90 sorunun tamamına doğru yanıt verip tam puan alarak Türkiye 1’incisi oldu.
30.06.2021 Ege
‘Gençler içiniz rahat olsun...’
‘Gençler içiniz rahat olsun...’ BURHANİYE ile Konak belediyeleri, yarın yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tüm okulları dezenfekte etti. Kovid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilerin ve sınav yetkililerinin sağlıkları bakımından tüm sınıflar, koridorlar ve lavabolar steril hale getirildi.
5.06.2021 Ege
LGS’ye Hızlı Hazırlık için İpuçları
LGS’ye Hızlı Hazırlık için İpuçları Liseye hazırlık döneminde bulunan öğrenciler tarafından en fazla araştırılan konular arasında LGS sınavı bulunmaktadır. LGS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır. Her yıl düzenlenmekte olan LGS, ortaokul mezunlarının liseye geçişleri için girdikleri bir sınavdır. LGS açılımı ‘Liseye Geçiş Sınavı’dır.
1.04.2021 Eğitim
MEB soruyor Sinan Kuzucu  Yayınları önceden biliyor!
MEB soruyor Sinan Kuzucu Yayınları önceden biliyor! Bu yıl 6 Haziran günü gerçekleşecek olan LGS’de yine Sinan Kuzucu Yayınları’nın test kitaplarını çözen çocukların başarısı konuşulacak
20.02.2021 Ege
Lgs Nedir? Lgs Sınavına Kimler Girebilir?
Lgs Nedir? Lgs Sınavına Kimler Girebilir? Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS sınavı hakkında pek çok kişi internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Özellikle çocukların geleceğini şekillendirecek sınav olarak da dile getirmek mümkün. Peki LGS nedir? LGS sınavına kimler girebilir? İşte bu sınav hakkında merak edilen bilgiler.
2.02.2021 Eğitim
LGS ertelendi mi 2021? LGS konuları neler olacak? MEB duyurdu
LGS ertelendi mi 2021? LGS konuları neler olacak? MEB duyurdu Koronavirüse karşı bazı tedbirler arttıktan sonra hafta sonu uygulanacak bazı sınavlar ertelendi. Sınavlara katılım sağlayan adaylar arayışa geçerken, lise sınavı için hazırlığını sürdüren adaylardan da soru gecikmedi. Peki LGS ertelendi mi, 2021 LGS konuları neler olacak? Milli Eğitim Bakanlığı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
2.12.2020 Gündem
‘Başarının sırrı sistemli çalışmak’
‘Başarının sırrı sistemli çalışmak’ Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) il birincisi olan İMİ Koleji öğrencisi Toprak Can Mutlukan’ı tebrik etti, ödüllendirdi.
22.07.2020 Ege
Rota’nın gururu Yağmur
Rota’nın gururu Yağmur Rota Koleji öğrencisi Yağmur Avcı, Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) 90 sorunun tamamına doğru yanıt verdi, 500 tam puanla yüzde 0.01’lik dilime girdi, Türkiye birincisi oldu.
18.07.2020 Ege
Türkiye birincisi Bornova Koleji’nden
Türkiye birincisi Bornova Koleji’nden Kolejin 8. sınıf öğrencisi Kayra Ünal, Liseye Geçiş Sınavı’nda tam puan aldı, Türkiye birincisi oldu...
18.07.2020 Ege
LGS sonuçları açıklandı! MEB LGS sonuçları sorgulama ekranı
LGS sonuçları açıklandı! MEB LGS sonuçları sorgulama ekranı LGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 16 Temmuz'da açıklanacağı duyurulan sonuçlar az önce erişime açıldı. MEB internet sitesinde sorgulanana sonuçların ardından gözler LGS tercihlerine çevrildi.
16.07.2020 Eğitim
20 Haziran Cumartesi (LGS günü) sokağa çıkma yasağı hangi saatlerde? - LGS saat kaçta ne zaman başlayacak, kaçta bitecek?
20 Haziran Cumartesi (LGS günü) sokağa çıkma yasağı hangi saatlerde? - LGS saat kaçta ne zaman başlayacak, kaçta bitecek? Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili beklenen son dakika açıklamaları birbiri ardına geldi. Sınavda ter dökecek milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren sokağa çıkma yasağı İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. 20 Haziran Cumartesi günü 09:00 ile 15:00 arasında yasak uygulanacağı duyuruldu.
18.06.2020 Gündem
LGS sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak? - 2020 MEB LGS sınav giriş yeri sorgulama ekranı
LGS sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak? - 2020 MEB LGS sınav giriş yeri sorgulama ekranı LGS sınavı için heyecan gittikçe artıyor. Liseye geçiş hayali kuran binlerce öğrencinin ter dökeceği Liselere Geçiş Sınavı bu hafta sonu yağılacak. Bir yılı aşkın süredir hayalini kurdukları Lise'de eğitim almak isteyen binlerce aday için birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak.
17.06.2020 Eğitim
LGS sınav giriş belgesi ne zaman ve nasıl alınır? LGS hangi tarihte uygulanacak?
LGS sınav giriş belgesi ne zaman ve nasıl alınır? LGS hangi tarihte uygulanacak? LGS sınav giriş belgesi için meraklı bekleyiş başladı. Bu ay uygulanacak olan LGS sınavı için öğrenciler giriş belgelerini almak için sabırsızlanıyor. 2019-2020 Eğitim yılının 8. sınıfları için gerçekleştirilecek olan Liseye Geçiş Sınavı için tüm hazırlıklar sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde LGS hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladı. LGS sınav giriş belgesi hakkında da konuşan Bakan Selçuk, öğrencilerin merakını giderdi. Peki LGS sınav giriş belgesi ne zaman ve nasıl alınır? LGS ne zaman?
3.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.