Sabah omletinize, akşam çorbanıza ekleyin! Lif alımını artırmak yaşlanmayı geciktiriyor
Sabah omletinize, akşam çorbanıza ekleyin! Lif alımını artırmak yaşlanmayı geciktiriyor Günlük lif alımı üzerine 10 bin 291 kişi üzerinde 4 yıl boyunca sürdürülen bir çalışmada, yeterli miktarda lif tüketmeyen kadın ve erkeklerde hızlı yaşlanma riskinin arttığı ortaya konulmuş. İşte günlük lif alımını artırmak için yapılması gerekenler.
13.11.2023 Genel Sağlık
Lifli Gıdalar Nelerdir? Yüksek Lifli Besinler Hangileridir?
Lifli Gıdalar Nelerdir? Yüksek Lifli Besinler Hangileridir? Lifli gıdalar lif açısından zengin olmakla beraber daha uzun tokluk süresi olan besinlerdir. Lifli gıdalar arasında en çok muz, pancar, havuç, badem ve yulaf tercih edilir. Lifli gıdalar tüketerek kilo kontrolü sağlamak da mümkündür. Yüksek lifli besinleri sizler için derledik.
31.08.2022 Eğitim
Mide yanması sorunu ve çözümleri
Mide yanması sorunu ve çözümleri Çeşitli yemeklerden sonra oluşan mide yanması, zaman zaman herkesin başına gelmiş durumlardan biridir. Fazla yağlı, baharatlı ve ekşi besin tüketiminden sonra mide yanması görünür. Kimi zaman kısa süreli kimi zamansa daha uzun süreli yanmalar oluşabilir. Oluşan bu yanmaları hafifletmenin birçok yöntemi vardır. O zaman öncelikle mide yanmasının neden olduğuna ve mide yanması hâlinde nelerin iyi gelebileceğine bakalım.
27.04.2018 Gündem
Şişkinlik nasıl geçer?
Şişkinlik nasıl geçer? Şişkinlik fazla gaz üretimi ve sindirim sistemindeki bozulmalardan dolayı oluşur. Bu bozulmalar sağlınıza zarar verir ve karnınızı daha büyük gösterebilir. İşte şişkinlik sorunlarınızı azaltabilecek bazı öneriler...
23.03.2018 Genel Sağlık
Lif kaynağı mucize besinler
Lif kaynağı mucize besinler “Lifli yiyecekler nelerdir?”, “Ne işe yararlar?” gibi sorulara yanıt vermeden önce, kısaca lif hakkında bilgi verelim. Lifli yiyecekler kan şekerini dengeleyip, kötü kolesterolü azaltarak vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İşte lif kaynağı mucize besinler...