4 kadından 1’i idrar kaçırıyor! Üreme çağındaki genç kadınların kapısını çalıyor
4 kadından 1’i idrar kaçırıyor! Üreme çağındaki genç kadınların kapısını çalıyor Özellikle 30 yaşından sonra her 4 kadından 1’inin idrar kaçırma problemi yaşadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, sosyal hayattan uzaklaşmanın en yaygın sebeplerinden biri olan idrar kaçırmanın çoğu zaman cerrahi yönteme gerek kalmadan, ilaçlar ve egzersizlerle tedavi edilebildiğine dikkat çekti.
16.10.2023 Genel Sağlık
Kadınlarda en sık görülen problem: İdrar kaçırma hakkında bilinmesi gerekenler
Kadınlarda en sık görülen problem: İdrar kaçırma hakkında bilinmesi gerekenler İdrar kaçırma problemi, kadınlarda genellikle ileri yaşlarda görülen bir durumdur. Sosyal hayatta çok ciddi problemler oluşturur. Menopoz sonrası idrar kaçırma problemiyle daha sık karşılaşılır ve kadınlar evden çıkmaya bile çekinir hale gelebilirler. Bazı kişiler idrar kaçırmayı yaşlanmanın normal bir etkisi olarak görür ve tıbbi destek ihtiyacına gerek duymaz. Bazı kişiler de bu durumdan çekindiği için kimseye anlatamazlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, kadınlarda en sık görülen problem olan idrar kaçırma hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.04.2022 Kadın Sağlığı
Hamilelikte en sık yaşanan 6 sorun ve yapılması gerekenler
Hamilelikte en sık yaşanan 6 sorun ve yapılması gerekenler Sırt ağrısı, bulantı ve kusma, mide ekşimesi, hazımsızlık, gaz sancıları, sık idrara çıkma... Hamilelik anne adaylarında büyük bir heyecan yaratsa da bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Semavi Ulusoy, anne adaylarının alacakları bazı önlemlerle hamilelik sürecinde yaşanan ve yaşam kalitesini düşürebilecek boyutlara ulaşabilen sorunlarla daha kolay baş edilebilmenin yolunu anlattı.
21.03.2022 Hamilelik
İdrar kaçırma tedavi edilmezse depresyona yol açabilir
İdrar kaçırma tedavi edilmezse depresyona yol açabilir İdrar kaçırma problemi belki yaşamı tehdit eden ölümcül bir sorun değil ama sosyal yaşamı sekteye uğratan, hatta kişinin iş yaşamlarında onları başarısızlığa mahkum eden bir sorun. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Yanaral, bu sorunun basit tedavi yöntemleriyle tamamen ortadan kaldırılabileceğini eğer tedavi edilmezse depresyona yol açabileceğini açıkladı.
27.02.2022 Genel Sağlık
Kadınların korkulu rüyası: İdrar kaçırma
Kadınların korkulu rüyası: İdrar kaçırma İdrar kaçırma sorunu, genellikle öksürme, aksırma gibi stres yaratan fiziksel çaba sırasında veya ani, güçlü bir idrara çıkma isteğiyle kendini göstermektedir. Kadınlarda daha fazla görülen idrar kaçırma problemi, kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyerek hayat kalitesini düşürüyor ve hastaları sosyal hayattan alıkoyabiliyor. Ancak bu sorun davranışsal değişikliklerden başlayarak, ilaç ve cerrahi gibi başarılı tedavi seçenekleriyle çözüme kavuşabiliyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Altunrende 'idrar kaçırma problemleri’ hakkında bilgiler verdi.
6.07.2021 Kadın Sağlığı
Şekersiz Şeker Hastalığı Nedir, Neden Olur? Şekersiz Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Şekersiz Şeker Hastalığı Nedir, Neden Olur? Şekersiz Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Şeker hastalığı yani diyabet oldukça fazla rastlanılan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda şeker hastası olan kişilerin şekerli yiyeceklerden uzak durmaları gerektiği bilinmektedir. Ancak halk arasında şekersiz şeker hastalığı olarak bilinen ve çok dikkatli olunması gereken bir hastalıkta bulunmaktadır. Siz de şekersiz şeker hastalığı hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Şekersiz şeker hastalığı nedir, neden olur? Şekersiz şeker hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.04.2021 Sağlık
İdrar Kaçırmak Nedir, İdrar Tutamama Neden Olur? İdrar Tutamamak Nasıl Engellenir?
İdrar Kaçırmak Nedir, İdrar Tutamama Neden Olur? İdrar Tutamamak Nasıl Engellenir? İdrar kaçırma özellikle ileriki yaştaki erkek ve kadınlarda görülen bir rahatsızlık türüdür. Mesane içerisinde idrar bir süre bekler, ancak bu bekleme süresi içerisinde idrarın direkt olarak çıkması idrar tutamama olarak bilinmektedir. İdrar kaçırmak tamamen istemsiz ve kontrolsüz bir biçimde gerçekleşen bir durumdur. Sizler için idrar tutamama hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
4.03.2021 Sağlık
Hareketsiz kalmak, idrar kaçırmaya sebep oluyor!
Hareketsiz kalmak, idrar kaçırmaya sebep oluyor! Özellikle 40 yaş ve üstü kadınların sık yaşadığı problemler arasında yer alan idrar kaçırma, ihmal edilmemesi gereken ve tedavisi olan bir hastalık. Peki, idrar kaçırma problemini önlemek için neler yapmak gerekiyor?Akşam yemeklerini hafif tüketmemiz gerektiğini söyleyen Kontinans Derneği Başkanı Prof.Dr. Tufan Tarcan, “Hareketli bir yaşam sürmeli ve yaşa uygun spor yapmalıyız. Aşırı kilodan da uzak durmalıyız. Çünkü yaşlanmayla birlikte hareketsizlik önemli bir sorun” dedi ve ekledi: “Hareketsiz kaldığınız zaman idrarla ilgili birçok probleme davetiye çıkarıyorsunuz"
4.08.2020 Genel Sağlık
Kadınlarda idrar kaçırma problemi neden olur, nasıl düzelir?
Kadınlarda idrar kaçırma problemi neden olur, nasıl düzelir? İdrar kaçırma, kişinin istemsiz olarak idrarını az ya da çok olarak tutamaması durumu olarak tanımlanır. Her yaşta görülebilir ama daha çok ileri yaşlarda görülür. Anatomik, sinirsel veya metabolik nedenleri olabilir. Kişinin sosyal ve günlük hayatını etkileyebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Miray Sekkin Eser konu hakkında bilgiler verdi
14.07.2020 Kadın Sağlığı
İyi huylu prostat büyümesi tedavi yöntemleri
İyi huylu prostat büyümesi tedavi yöntemleri İyi huylu prostat büyümesi tedavi yöntemleri nelerdir? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca iyi huylu prostat büyümesinde lazer tedavisini sizler için anlattı.
16.03.2020 Erkek Sağlığı
'İdrar kaçırmanın çok farklı tipleri var'
'İdrar kaçırmanın çok farklı tipleri var' Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, “İdrar kaçıran biriyseniz kendinizi kimseyle kıyaslamayın” dedi ve ekledi: "Yaşadığı sorun sizden tamamen farklı olabilir. İdrar kaçırmanın çok farklı tipleri var ve bunların hepsinin de tedavileri birbirinden farklı"
28.01.2020 Kadın Sağlığı
Yanlış ped kullanımı enfeksiyona yol açıyor!
Yanlış ped kullanımı enfeksiyona yol açıyor! Kontinans Derneği Ürodinami Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Özyurt idrar tutmanın idrar torbasının kas yapısını bozduğunun altını çizdi.
31.12.2019 Kadın Sağlığı
Omurilik yaralanmaları sonrası idrar kaçırma problemi
Omurilik yaralanmaları sonrası idrar kaçırma problemi Omurilik yaralanmaları sonrası mesane işlevi konusunda birçok sorun ortaya çıkabiliyor.
5.04.2019 Genel Sağlık
Hayatta kaçırılan anlar kitap oldu, geliri Kasder'e bağışlandı
Hayatta kaçırılan anlar kitap oldu, geliri Kasder'e bağışlandı Türkiye'de 40 yaş ve üzeri 2,7 milyon kadın idrar kaçırma sorunu yaşıyor. İdrar kaçırma sorununa dikkat çekmek amacıyla 2017 yılında başlatılan "Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen" farkındalık projesinin geliri Türkiye Kas Hastalıkları Derneği'ne bağışlandı.
Prostat ameliyatı sonrası idrar kaçırma problemi!
Prostat ameliyatı sonrası idrar kaçırma problemi! Erkeklerde de kadınlarda da idrar kaçırma çok önemli bir problem, ancak erkeklerin hekime başvurma davranışları çok daha farklı olabiliyor. Peki erkeklerde idrar kaçırma sorunları neden olur? Neden erkekler, kadınlardan daha erken idrar kaçırma sorununa çözüm arıyor?
25.01.2019 Erkek Sağlığı
Hamilelikte idrar kaçırma neden olur?
Hamilelikte idrar kaçırma neden olur? İdrar kaçırma genel olarak kişinin istem dışında idrarını tutamaması durumudur. Hamilelikte ise idrar kaçırma en çok görülen sorunlardan bir tanesidir. Hamilelikte idrar kaçırma neden olur, hamilelikte idrar kaçırma bebeğe zarar verir mi gibi soruları Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Serdar Aydın’a sorduk. İşte hamilelikte idrar kaçırma sorunu ile alakalı tüm bilinmeyenler…
6.07.2020 Hamilelik
Engellilerde idrar kaçırma önemli bir problem
Engellilerde idrar kaçırma önemli bir problem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye’de engelli nüfus oranının yüzde 6,9 olduğunu belirtiyor. Engellilerde sosyal hayatı etkileyen en büyük ürolojik sorunlardan biri de idrar kaçırma problemi...
3.12.2018 Genel Sağlık
İdrar kaçırma problemi olanlar nasıl bir yol izlemeli?
İdrar kaçırma problemi olanlar nasıl bir yol izlemeli? Türkiye'de 2 milyonun üstünde kadın bu sorunu yaşıyor. Uzmanlar, idrar kaçırma problemi yaşayan kişilerin, varolan çözüm yolları hakkında doğru ve yeterli bilgi sahibi olmadıklarını ve bu nedenle pek çok kişinin tıbbi çözümlere başvuramadıklarını belirtiyor.
10.09.2018 Kadın Sağlığı
İdrar kaçıranların en büyük hatası su içmeyi bırakmak
İdrar kaçıranların en büyük hatası su içmeyi bırakmak İnkontinans yani idrar kaçırma sorunu ülkemizde her 4 kadından 1’in de görülmekte. Kontinans Derneği Başkanı Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan idrar kaçırma ile ilgili önemli bilgiler verdi.
31.07.2018 Kadın Sağlığı
İdrar kaçıranların en büyük yanlışı sıvı tüketmemek!
İdrar kaçıranların en büyük yanlışı sıvı tüketmemek! Türkiye'de kadın nüfusunun neredeyse yarısı bu sorunu yaşıyor. Uzmanlar idrar kaçırma sorunu ile ilgili yeterli farkındalık olmadığı için, hastaların iyileşebileceklerine inanmadığını ve bu nedenle tıbbi çözümlere başvurmadığını belirtiyor. Peki idrar kaçırma sorunu olanlar nasıl bir yol izlemeli?
25.05.2018 Kadın Sağlığı
Hayatı kaçıranlar imza gününde buluşuyor!
Hayatı kaçıranlar imza gününde buluşuyor! Türkiye’de ilk defa bir farkındalık projesi kapsamında 27 ünlü isim ve tüm Türkiye keşkelerini anlattı.
4.05.2018 Kültür Sanat
İdrarınızı tutmakta zorluk yaşıyorsanız dikkat
İdrarınızı tutmakta zorluk yaşıyorsanız dikkat İdrar kaçırma hangi hastalıkların belirtisidir? İdrar kaçırma, psikolojik sorunlara neden olsa da aslında daha büyük rahatsızlıkların da habercisi olabilir. İdrar kaçırmanın kişi tarafından gizlenmesi hastalıklarında erken teşhisini geciktirebilir.
19.01.2018 Sağlık
İdrar kaçırmak bir problemdir
İdrar kaçırmak bir problemdir Kontinans Derneği ve Bakırköy Belediyesi’nin işbirliği ile Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Kültür Merkezi’nde, "İdrar Kaçırma Problemi ve Tedavileri" konulu bir bilgilendirme konferansı düzenlendi.
11.12.2017 Sağlık
İdrar kaçırma problemleri için ameliyatsız çözüm
İdrar kaçırma problemleri için ameliyatsız çözüm İdrar kaçırma ve vajinal kuruma gibi problemler için ameliyatsız, hızlı, güvenilir ve acısız bir lazer yöntemi mümkün. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın anlatıyor:
7.11.2017 Kadın Sağlığı