Göz Alerjisi

Göz Alerjisi

Son dakika göz alerjisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan göz alerjisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan göz alerjisi haber sayfamızda...

Göz Alerjisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 251 göz alerjisi haberi bulunmuştur.
Kuşum Aydın yüzünü gerdiren Cenk Eren'e imrendi! 'Çok güzel olmuş, bayıldım.'
Kuşum Aydın yüzünü gerdiren Cenk Eren'e imrendi! 'Çok güzel olmuş, bayıldım.' Bir dönem ekranların aranan yüzlerinden olan Kuşum Aydın, şimdilerde gözlerden uzak bir hayat yaşıyor. Değişimiyle gündeme gelen isim, son olarak Nişantaşı'nda objektiflere yansıdı. Aydın, estetik operasyon sonrası gündem olan Cenk Eren hakkında açıklamalarda bulundu.
19.04.2024 Cadde
Gözleri sık ovuşturma keratokonusu tetikliyor
Gözleri sık ovuşturma keratokonusu tetikliyor Özel Atagöz Tıp Merkezi’nden Op. Dr. Aras Saklamaz, korneanın incelmesiyle oluşan keratokonus hastalığına ilişkin bilgi verdi
25.11.2022 Ege
Gözleri bahar alerjisinden korumanın 8 yolu
Gözleri bahar alerjisinden korumanın 8 yolu Alerjik konjonktivit olarak da adlandırılan göz alerjilerinin bahar aylarında oldukça yaygın olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, “Ülkemizde her 10 kişinin birinde görülen göz alerjisi, bahar aylarında uygun nem ve sıcaklıkla doğada ağaç ve çayır polenlerin artmasıyla yaygınlaşıyor” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Bulut, gözleri bahar alerjisinden korumak için 10.00 ile 17.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça güneşe çıkılmaması, dışarı çıkarken güneş gözlüğü, şapka, şemsiye kullanılması, evde polen filtresi olan klima cihazlarının kullanılması gibi 8 öneride bulundu.
11.05.2022 Sağlık
Bahar mevsiminde artış gösteren göz alerjisinin önüne nasıl geçilir?
Bahar mevsiminde artış gösteren göz alerjisinin önüne nasıl geçilir? Alerjik konjonktivit kimileri için bahar aylarının kâbusu haline gelebiliyor. Genellikle gözlerin kızarması, kaşıntı, sulanma ve göz kapaklarında şişme ile ortaya çıkan bu rahatsızlıkta kaşıntı özellikle göz pınarı bölgesinde daha yoğun oluyor. Göz altında da koyu renk halkalar görülebiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Hacımustafaoğlu göz alerjisine karşı yapılması gerekenleri anlattı.
28.04.2022 Genel Sağlık
Bahar geldi, göz alerjisi başladı! Kaşımak 'keratokonus'a sebep olabilir
Bahar geldi, göz alerjisi başladı! Kaşımak 'keratokonus'a sebep olabilir Bahar aylarının gelmesiyle birlikte mevsimsel göz alerjilerinde artış yaşanmaya başladı. Halk arasında 'kırmızı göz' adıyla bilinen göz alerjisi (alerjik konjonktivit) için Prof. Dr. H. Elvin Yıldız, kaşımayla ilgili çok önemli bir uyarıda bulundu.
18.04.2022 Genel Sağlık
Yüzde 200 artış! 40 gün erken gelecek, 19 gün uzun sürecek
Yüzde 200 artış! 40 gün erken gelecek, 19 gün uzun sürecek Bahar denince çoğumuzun aklına ısınan havalar ve uyanan doğa gelse de kimileri için ilkbahar mevsimi, yalnızca polen alerjisinden ibaret olabiliyor! Yapılan araştırmalar da yaşanan iklim değişikliğinin, alerji mevsiminin başlangıç ve bitiş tarihlerini değiştirdiğini gösteriyor. 'Fırtına Astımı'na dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Akçay, bu dönemde alınması gereken önlemleri sıraladı.
27.03.2022 Gündem
Göz Seyirmesi Nörolojik Nedenleri Nedenlerdir? Göz Seğirmesi Yapan Nörolojik Hastalıklar Nasıl Geçer?
Göz Seyirmesi Nörolojik Nedenleri Nedenlerdir? Göz Seğirmesi Yapan Nörolojik Hastalıklar Nasıl Geçer? Göz seyirmesi birçok insan görülen bir durumdur. İnsanların gözleri seyridiğinde herhangi bir hastalık olup olmadığını merak edebilir. Nörolojik bir neden olup olmadığı ve hangi belirtileri gösterdiği insanların araştırma yaptığı bir konudur. Göz seyirmesi nörolojik nedenleri nelerdir? Göz seğirmesi yapan nörolojik hastalıklar nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.09.2021 Sağlık
Alerjik hastalığı olan çocuklara Biontech aşısı yapılır mı?
Alerjik hastalığı olan çocuklara Biontech aşısı yapılır mı? Çocuklara Covid aşısı yapılmaya başlanmasıyla birlikte akıllara astım, alerjik nezle, egzama gibi alerjik hastalığı olan çocuklarda Biontech aşısı yapılabilir mi sorusu geliyor. İstanbul Alerji Kurucusu, Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKÇAY konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
18.08.2021 Çocuk Sağlığı
Mevsimsel göz alerjisi yaşayanlar için önemli hijyen uyarıları
Mevsimsel göz alerjisi yaşayanlar için önemli hijyen uyarıları Mevsimsel göz alerjilerinin artış yaşandığı bu dönemde özellikle pandemi şartları sebebiyle gözlerin kaşınması şikayeti ve halk arasında 'kırmızı göz' adıyla bilinen göz alerjisi (alerjik konjonktivit) için uyulması gereken önemli hijyen kuralları bulunuyor. Türk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birim Başkanı Prof.Dr. Ayşe Burcu bakın neler söyledi...
21.06.2021 Genel Sağlık
Mevsimsel alerjinin etkilerinden gözlerimizi korumanın yolları
Mevsimsel alerjinin etkilerinden gözlerimizi korumanın yolları Göz alerjisini bahar aylarında olduğu gibi yaz mevsiminde de tetikleyen birtakım faktörler var. Polen, güneş ışınları ve havuzlardaki klor bunlardan sadece birkaçı. Burada önemli olan mevsimsel alerjik konjonktivitin etkilerinden gözlerimizi doğru şekilde korumak. Konjonktivit tedavi edilmezse ne olur? Alerjik konjonktiviti olanlar lens kullanabilir mi? Dışarı çıkarken gözlerimizi polenlerden korumak için neler yapabiliriz? Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mitat Altuğ sıraladı.
1.06.2021 Genel Sağlık
Göz enfeksiyonu ile alerjik konjonktivit nasıl ayırt edilir?
Göz enfeksiyonu ile alerjik konjonktivit nasıl ayırt edilir? Gözlerde kızarıklık, şişlik, kaşıntı, yanma, berrak sulu akıntı, ışık hassasiyeti... Oldukça yaygın bir şikayet olan göz alerjisi ya da tıbbi adıyla alerjik konjonktivit, baharda sık olarak polenlere, ev tozlarına ve kimyasal maddelere bağlı gelişebilir. Göz enfeksiyonunun alerjik konjonktivit ile karıştırılabildiğini ve bu nedenle tedavinin gecikebildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nezih Özdemir, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu
6.04.2021 Genel Sağlık
Alerji aşısı olarak alerjiden tamamen kurtulmak mümkün mü?
Alerji aşısı olarak alerjiden tamamen kurtulmak mümkün mü? Alerjik hastalıkların gitgide artış göstermesiyle birlikte alerjisi olanlar, bu durumdan kurtulmanın yollarını arıyor. Gündelik hayatı olumsuz etkileyen ve hayat kalitesini düşüren alerjilerden, alerji aşıları ile kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof.Dr. Ahmet Akçay, aşı tedavisi ile ilgili önemli bilgiler verdi
1.04.2021 Genel Sağlık
Göz Pınarı Nedir, Gözün Neresindedir? Göz Pınarı Kuruması Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?
Göz Pınarı Nedir, Gözün Neresindedir? Göz Pınarı Kuruması Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir? Görme organımız olan göz üç tabakadan oluşur. Gözyaşı arnası olarak da bilinen göz pınarı ise en alt tabakada, buruna yakın olan bölgededir. Gözün bu kısmında hem çeşitli sıvılar salgılanır hem de bazı sıvıların geri emilimi gerçekleşir. Çevresel ve genetik etkenler göz pınarlarının kurumasına neden olabilir. Göz pınarı nedir ve gözün neresindedir? Göz pınarı neden kurur ve belirtileri nelerdir? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik. 
5.03.2021 Sağlık
Kontakt Lens Nedir, Nasıl Kullanılır? Kimler Kontakt Lens Kullanabilir?
Kontakt Lens Nedir, Nasıl Kullanılır? Kimler Kontakt Lens Kullanabilir? Göz sağlığı her zaman çok önem taşımaktadır. Görme bozukluğunun engellenmesi için genellikle gözlük kullanılır. Gözlük takmak istemeyen kişiler ise kontakt lens kullanabilirler. Kontakt lens rahat bir kullanım sağlar. Kontakt lens nedir, nasıl kullanılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
16.02.2021 Sağlık
10 ila 20 yaş arasında göz numarası sık değişiyorsa dikkat!
10 ila 20 yaş arasında göz numarası sık değişiyorsa dikkat! Keratokonus; 10 ila 20 yaş arasında ortaya çıkan ve genellikle miyop veya astigmat derecelerinin sürekli değişmesiyle karakterize ilerleyici bir göz hastalığıdır. Hastalığın çoğunlukla basit bir göz numarası değişikliği olarak algılanıp fark edilmeyebildiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Yusuf Avni Yılmaz, "Kalıcı körlüğü önlemek için keratokonusun erken teşhis edilmesi son derece önemli” açıklamasında bulundu
11.02.2021 Genel Sağlık
Göz Alerjisi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Göz Alerjisi Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Göz Alerjisi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Göz Alerjisi Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır? Göz alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? Göz alerjisi nasıl geçer, tedavisi nasıl yapılır? Göz alerjisini önlemenin yolları var mıdır, göz alerjisi tedavisi sırasında nelere dikkat etmek gerekir? Her ayrıntısıyla göz alerjisine ait bilgileri derledik.
3.02.2021 Genel Sağlık
Göz Kızarıklığına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Gözün Kanlanmasına Evde Çözüm...
Göz Kızarıklığına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Gözün Kanlanmasına Evde Çözüm... Çevresel faktörler başta olmak üzere birtakım unsurlar nedeniyle göz kızarıklığı yaygın olarak yaşanır. Bununla beraber kaşıntı, kanlanma, şişlik ya da ağrı ile bulanık görme gibi sorunlar meydana gelir. Peki, göz kızarıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer? Göz kanlanması için evde çözüm yöntemleri...
29.01.2021 Sağlık
Göz Kaşıntısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Göz Kaşıntısına Ne İyi Gelir?
Göz Kaşıntısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Göz Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Göz kaşıntısı çeşitli alerjik reaksiyonlarla ortaya çıkabilir. Peki, göz kaşıntısı neden olur, nasıl geçer, göz kaşıntısına ne iyi gelir kaşıntı esnasında nelere dikkat etmek gerekir? İşte, tüm detaylar.
27.01.2021 Sağlık
Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır?
Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır? Günümüzde çoğu insanın besinlere ve ya bazı nesnelere karşı alerjileri olabiliyor. Bu alerjinin nedeni kişiden kişiye farklılık gösterir. Özellikle bebeklerde ve çocuklarda alerji nedenleri iyi araştırılmalıdır. Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
20.01.2021 Sağlık
Seyircileri hissediyor
Seyircileri hissediyor Candan Erçetin, yıllardır sahnede gözü kapalı şarkı söylemesinin nedenini açıkladı.
1.06.2020 Cadde
Gözlerdeki sulanma, kaşıntı ve kızarlık neyin habercisi?
Gözlerdeki sulanma, kaşıntı ve kızarlık neyin habercisi? Alerjik konjonktivit yani bilinen adıyla göz alerjisi bahar aylarında çok daha fazla görülüyor. Gözün en dış kısmını ve göz kapaklarının içini saran konjonktiva tabakasında gelişen aşırı duyarlılık sonucu sulanma, kaşıntı ve kızarlık ortaya çıkıyor. "Göz alerjisine ne iyi gelir?", "Göz kızarıklık nasıl geçer?", "Göz alerjisi için hangi ilaçlar kullanılıyor?" diye merak ediyorsanız Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu'nun sözlerine kulak verin!
9.05.2020 Genel Sağlık
Göz sulanması neden olur, nedenleri nelerdir? Göz yaşarmasına ne iyi gelir? Göz sulanması için bitkisel tedavi
Göz sulanması neden olur, nedenleri nelerdir? Göz yaşarmasına ne iyi gelir? Göz sulanması için bitkisel tedavi "Göz yaşarmasının nedenleri nelerdir?" diye merak ediyorsanız göz yaşarması veya sulanmasının birden çok sebebi olabilir. Alerji, soğuk algınlığı, enfeksiyonlar, yorgunluk bunlardan birkaçıdır. Ancak uzun süre geçmeyen bir göz yaşarması problemi varsa doktorunuza başvurmanız gerekebilir. Çünkü göz sulanması genellikle ciddiye alınmamasına karşın bazı göz hastalıkları veya alerjilerin habercisi olabilir. Göz sulanmasına ne iyi gelir? Göz sulanması için ilaç var mıdır? Göz sulanması bitkisel tedavi ile giderilir mi? İşte cevabı...
14.02.2020 Genel Sağlık
Göz alerjileri göz kaybına neden olabilir
Göz alerjileri göz kaybına neden olabilir Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Orhan, gözde sulanma, kaşıntı, kızarıklık ve göz çevresinde ödem gibi belirtilerle ortaya çıkan göz alerjilerinin zamanında tedavi edilmezse göz kaybına varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini söyledi.
22.05.2019 Genel Sağlık
Göz alerjisi nelere yol açar?
Göz alerjisi nelere yol açar? Göz alerjileriyle ilgili en çok merak ettiğiniz soruları Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Coşar cevapladı.
17.05.2019 Genel Sağlık
Göz alerjileri için tedavi yöntemleri
Göz alerjileri için tedavi yöntemleri Baharın gelmesiyle yüzünü gösteren alerjik durumların hafife alınmaması gerekiyor; çünkü göz alerjileri mevsimsel veya geçici olabildiği gibi, zamanında tedavi edilmezse körlük riskini de beraberinde getirebiliyor. Göz Merkezi’nden Doç. Dr. Abdullah Özkaya, göz alerjileri ve tedavileri hakkında önerilerde bulundu.
26.03.2019 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Alerjisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.