Dünya Kadın Hakları günü mesajları, Atatürk fotoğrafları | Dünya Kadın Hakları Günü sözleri
Dünya Kadın Hakları günü mesajları, Atatürk fotoğrafları | Dünya Kadın Hakları Günü sözleri Bugün Dünya Kadın Hakları Günü! Yaptıkları ile bizlere her zaman gurur kaynağı olan hayatımızda çok özel anlamlar ifade eden Türk Kadınlarına 5 Aralık 1934 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından seçme seçilme hakkı verilmiş ve bu özel gün Türkiye ve Dünya'da Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. İşte 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününe özel fotoğraflar ve mesajlar haberimizde...
5.12.2020 Gündem
Bakıcısını öldüren deve kasaplara emanet edildi
Bakıcısını öldüren deve kasaplara emanet edildi Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı kırsal Ömerbeyli Mahallesi’nde bakıcısını feci şekilde öldüren deve, sahipleri tarafından kasaplara emanet edildi. Veteriner hekimler tarafından ön muayenesi yapılıp kesilebilir raporu verilen deve, uzman ekiplerce mezbahaya götürüldü. Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Kırsal Ömerbeyli Mahallesi'nde 3 yıl önce hayatını kaybeden Muhtarı İbrahim Candaş’tan miras kaldığı ailesi tarafından muhtarın hatırasını yaşatmak için bakılan 'Büyük İstanbullu' adlı pehlivan deve, önceki gün aynı zamanda devenin bakıcılığını yapan muhtarın kardeşi İsmail Candaş’ı ısırdıktan sonra duvarlara çarparak feci şekilde öldürmüştü. Kızgınlığı ve kini devam ettiği için bağlı bulunduğu yerden uzman ekiplerce çözülen deve, kamyonete yüklenerek Umurlu’da bulunan mezbahaya götürüldü. Başka bir saldırı gerçekleştirmemesi için ağızlık takılıp ön ayakları da bileklerinden bağlanarak götürülen deve, götürüldüğü mezbahada veteriner hekimler tarafından ön muayenesi yapıldıktan sonra kesime alındı. Kasapların bile tedbirli yaklaştığı deve mezbahaya ayakları bağlı şekilde alındı.
11.09.2019 Yaşam
İDO ve BUDO seferleri iptal edildi
İDO ve BUDO seferleri iptal edildi Gece boyunca etkili olan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geliyor. İDO ve BUDO’nun bazı seferleri iptal edildi. İstanbul’da gece boyunca etkili olan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları sebebiyle seferlerini iptal etti. İDO'da iptal olan seferler: Kadıköy-Yenikapı-Bursa 27.09.2018 09:50 - 11:45 Bursa-Yenikapı-Kadıköy 27.09.2018 10:30 - 12:25 Kadıköy-Yenikapı-Bursa 27.09.2018 11:50 - 13:45 Bostancı-Yenikapı-Bandırma 27.09.2018 12:00 - 15:00 BUDO'da iptal olan seferler: 27.09.2018 09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas) 27.09.2018 09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 27.09.2018 09:30 tarihindeki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 27.09.2018 10:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) 27.09.2018 11:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 27.09.2018 12:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)
11.09.2019 Yaşam
İDO ve BUDO seferleri iptal edildi
İDO ve BUDO seferleri iptal edildi Gece boyunca etkili olan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geliyor. Fırtına nedeniyle İDO ve BUDO’nun bazı seferleri iptal edildi. İstanbul’da gece boyunca etkili olan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları sebebiyle seferlerini iptal etti. İDO'da iptal olan seferler: 08:30 Bursa-Armutlu - Armutlu Tatil Köyü 10:55 Yenikapı-Kadıköy BUDO'da iptal olan seferler: 09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 09:00 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas) 09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 10:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)
11.09.2019 Yaşam
FETÖ operasyonunda gözaltına alınan askerler adliyeye sevk edildi
FETÖ operasyonunda gözaltına alınan askerler adliyeye sevk edildi Karabük merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, 5'i muvazzaf asker olan 9 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup askeri şüphelilerin tespitine yönelik operasyon yaptı. Geçtiğimiz Cuma günü Karabük merkezli, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Hatay illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda muvazzaf askerler E.İ., İ.K., O.Y., F.K. ve B.S ile askeri öğrenci Ş.T.Y. ve görevlerinden ihraç edilen O.D., Ö.K. ve eski asker E.Ö gözaltına alınmıştı. Karabük’e getirilen ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 gün sorguları süren 9 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
Kimliğini değiştirmeye gitti, hayatının şokunu yaşadı
Kimliğini değiştirmeye gitti, hayatının şokunu yaşadı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Adem Kabaca, nüfus cüzdanını değiştirmek için gittiği Kadirli Nüfus Müdürlüğünde, parmak izinin başka birinin parmak iziyle aynı olduğu gerekçesiyle nüfus cüzdanının iptal edildiğini öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Özel bir şirkette işçi olarak çalışan 28 yaşındaki Adem Kabaca, hem nüfus cüzdanını değiştirmek, hem de pasaport almak için 1 ay önce Kadirli Nüfus Müdürlüğüne başvurdu. İşlemlerini yapan ve parmak izi de veren gence geçici kimlik kartı verilip 15 gün içerisinde de yeni kimlik kartının adresine geleceği söylendi. Aradan geçen 1 ay süre zarfında yeni kimlik kartı gelmeyen Adem Kabaca durumu sormak için tekrar Kadirli Nüfus Müdürlüğüne gitti. Nüfus müdürlüğü yetkilisi Kabaca’ya kendisinden alınan parmak izinin bir başkasına ait parmak iziyle birebir aynı çıktığını, dolayısıyla sistemin de aynı parmak iziyle ikinci bir kişiye nüfus cüzdanı vermeye olanak tanımadığını, muhtemelen biyometrik bir hatanın olduğunu söyledi. Aldığı bu cevap karşısında şok olan Adem Kabaca ise yapılan bu hatanın düzeltilmesini bekliyor. 28 yaşındaki genç nüfus cüzdanı ve T.C. kimlik numarası olmadığı için ise hiçbir işlem yapamıyor. 1 ay içinde çalmadık kapı bırakmayan Adem Kabaca, “Bankaya gidiyorum, paramı çekemiyorum, kargom geliyor kargomu alamıyorum. Hastaneye gidemiyorum. İş bulmuştum yurt dışına gidecektim, kimliğim ve T.C. kimlik numaram olmadığı için gidemiyorum. Bana nüfus müdürlüğünde bunun muhtemelen biyometrik bir hata olduğu söylendi. Benim parmak izimle aynı çıkan kişinin de kimliği iptal edilmiş. Kim olduğu bilgisini bana vermediler. Yaşar ne yaşar ne yaşamaz gibi olduk. Ben bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyorum” şeklinde konuştu. Her iki kişiye ait kimliklerin iptal edildiği, konunun çözüme kavuşturulması için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bilgi verildiği belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Denize düşen helikopterin yeri tespit edilerek görüntülendi
Denize düşen helikopterin yeri tespit edilerek görüntülendi İstanbul'da Bostancı Sahili’nde denize düşen helikopterin yeri tespit edilerek görüntülendi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunan enkazın helikopterin bakımından sorumlu şirket tarafından çıkarılacağı öğrenildi. Bostancı Sahili'nde düşen helikopterin enkaz arama çalışmaları sonucunda helikopterin yeri Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tespit edildi. Enkaza ulaşıldığı bilgisi Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın sayfasında açıklandı. Açıklamada şöyle denildi: "06 Eylül 2018 tarihinde saat 16.50’de, İstanbul ili Kadıköy ilçesi Bostancı üzerinde uçuş yapan bir helikopterin denize düştüğü bilgisi alınmıştır Görevlendirilen 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 2 Sahil Güvenlik Botu, 2 Sahil Güvenlik Dalış Timi tarafından derhal arama kurtarma faaliyetine başlanmıştır.Bahse konu helikopterde bulunan iki şahsın İstanbul Deniz Taksisi tarafından denizden sağ olarak alındığı ve alınan şahıslardan 1’nin sevk edildiği hastanede hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır. Sahil Güvenlik unsurları tarafından, düşen helikopterin yerinin tespiti ve seyir emniyetinin sağlanması maksadıyla icra edilen görev neticesinde, söz konusu helikopter enkazının yeri tespit edilmiştir. Helikopterin bakımından sorumlu Sancak Havacılık tarafından helikopterin enkazının çıkarılacağı öğrenilmiştir." Öte yandan helikopterin enkazının ilk görüntüleri de yayınlandı.
11.09.2019 Yaşam
Diyarbakır’da 6 köyde sokağa çıkma yasağı
Diyarbakır’da 6 köyde sokağa çıkma yasağı Diyarbakır’ın Lice ve Hazro ilçelerine bağlı 6 köyde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Lice ve Hazro ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Lice ilçesine bağlı olan, Dolunay, Çavundur, Yalaza, Bağlan ve Ortaç Köyleri ile Hazro İlçesine bağlı olanÇitlibahçe köyünde 03 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 06.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır” denildi.
11.09.2019 Yaşam
Bağımlı kadının çocuğuna verilen yardım parasıyla eroin alıyor iddiası
Bağımlı kadının çocuğuna verilen yardım parasıyla eroin alıyor iddiası Adana'da eroin kullandığı için kocası tarafından terk edilen bir kadın, kayın validesine bıraktığı 4 çocuğundan birine devlet tarafından verilen aylık 750 lira yardım parasıyla da eroin aldığı, çocuklarının ise açlık ve yoklukla mücadele ettiği ortaya çıktı. Adana'da uyuşturucu batağına düşen bir kadın, ailesinin ocağını söndürdü. 18 yıl önce evlenen Fahri Alır (40) ile Meral Alır (36) çiftinin evlilikten Arda (16), Erdinç (12), Altay (8) ve Ali Alır (7) ismini verdikleri 4 çocuğu oldu. Anne Meral Alır, zaman içinde eroin kullanmaya başladı. Kocası eşinin eroini bırakması için mücadele etti ancak başaramayınca yaklaşık 4 ay önce Meral Alır'ı terk edip başka bir kadınla evlendi. Bu arada uyuşturucu bağımlısı anne de 4 çocuğunu kayınvalidesi Selma Alır'a bırakarak ortalıktan kayboldu. "Devlet desteğini eroine yatırıyor" Sokaklarda yaşayan Meral Alır'ın uyuşturucu bulmak için her yolu denediği ileri sürüldü. Ailenin ekonomik durumu olmadığı için Alır'ın 12 yaşındaki oğlu Erdinç Alır'a devlet aylık 750 TL sosyal yardım parası veriyor. Ancak, devlet parayı annenin hesabına yatırdığı için kadın, bu parayı alıp eroine yatırıyor. Çocukları kayınvalidesinin yanında aç ve susuz olan Alır, buna hiç aldırmadan eroin alıyor. "Devleten yardım bekliyoruz" Çocuklara bakan Babaanne Selma Alır, çocukların annesinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu en büyük oğlunu da uyuşturucuya alıştırdığını söyleyerek, "Çocukların babası, annelerine bırak artık bu işleri işimize gücümüze bakalım dedi ama o eroini seçti. Bu çocukları üstüme attılar anne desen zaten bağımlı, babaları ise başka biriyle evlendi çekti gitti. Bu çocuklar aç ve susuz. Ben karınlarını doyurmak için dilenmeye gidiyorum. 16 yaşındaki torunum da annesinden alıştığı için eroin kullanıyor ve çocuk gözümün önünden eriyip gidiyor. Ben Allah rızası için yetkililerden yardım bekliyorum.
11.09.2019 Yaşam
İstanbul'da taksici dehşeti
İstanbul'da taksici dehşeti İstanbul’un orta yerinde taksi şoförünün Arap uyruklu genç kızı önce darp ettiği ardından da araçtan attığı iddia edildi.Taksim'de bir taksi şoförünün Arap uyruklu genç kızı önce taksiden attığı ardından da darp ettiği iddia edildi. Taksim'de iddiaya göre, taksi şoförü ve Arap uyruklu yolcusu arasında tartışma çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmanın ardından taksi şoförü genç kızı taksiden attı. Daha sonra kendisi de araçtan inen şoför ve genç kız arasında yaşanan tartışma devam etti. Taksi şoförünün genç kızı darp ettiği iddia edildi. Olayın ardından genç kızın gözyaşlarına boğulduğu görüldü.
11.09.2019 Yaşam
Ankara Üniversitesi'nde intihar girişimi
Ankara Üniversitesi'nde intihar girişimi Ankara Üniversitesi 50. Yıl Gölbaşı Yerleşkesinde bir öğrenci sınıfta kalacağı gerekçesiyle okul binasının dördüncü katına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Edinilen bilgiye göre, Bilgisayar Mühendisliği bölümü 4. sınıf öğrencisi Ö.D. Ankara Üniversitesi 50. Yıl Gölbaşı Yerleşkesinde okul binasının 4'üncü katında penceren sarkarak intihar girişiminde bulundu. Olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve psikolog sosyal hizmetleri uzmanı gelerek öğrenciyi uzun süre ikna etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri hava yastığını açarak hazır bulundu. Birkaç saatlik ikna çabalarının ardından Ö.D. pencereden kurtarıldı. İntihar girişiminde bulunan genç sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Hastanesine götürüldü. Gölbaşı emniyet ekipleri inceleme başlattı.
11.09.2019 Yaşam
Köprü korkuluklarına çıkan kişi 4.5 saatte ikna edilebildi
Köprü korkuluklarına çıkan kişi 4.5 saatte ikna edilebildi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün korkuluklarına çıkan bir kişi müzakereci polisler tarafından 4.5 saatte ikna edilebildi. İntihar girişimi nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Cebrail Karahan, saat 07.15 sıralarında köprünün demir korkuluklarına çıktı. Müzakereci polisler tarafından uzun süre ikna etmeye çalışılırken, Avrupa'dan Anadolu'ya geçiş istikametinde trafikte aksamalar yaşandı. Köprüdeki intihar girişimi nedeniyle boğazda Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri hazır bekletildi. Karahan, 4.5 saat sonra müzakereci polisler tarafından ikna edilerek köprüden indirildi. Cebrail Karahan ifadesi alınmak üzere Arnavutköy Polis Merkezi'ne götürüldü. Karahan'ın daha önce de intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Öcalan'ın yakın ilgi gösterdiği terörist yakalandı
Öcalan'ın yakın ilgi gösterdiği terörist yakalandı Terör örgütü PKK'nın Irak’taki kamplarından Mahmur’da faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK’lı kadın terörist, sağlık sorunları nedeniyle gittiği Norveç’te yakalanarak Türkiye'ye iade edildi.
11.09.2019 Yaşam
Fabrika yangını kontrol altına alındı
Fabrika yangını kontrol altına alındı Hadımköy'de tekstil fabrikasından çıkan yangın kontrol altında alındı. Fabrikadan çalışan 63 işçi, itfaiye tarafından tahliye edilirken, dumandan etkilenenler ambulanslara taşınarak tedavi edildi. Arnavutköy Hadımköy'de bulunan 3 katlı bir tekstil fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Fabrikanın en üst katında çıkan yangın çatıya da sıçrayarak kısa sürede büyüdü. Olay yerinde İstanbul Avrupa yakasından çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahale eden ekipler, fabrikada çalışan 63 işçiyi de tahliye etti. Tahliye edilen ve dumandan etkilenen bazı işçiler, itfaiye erleri ve vatandaşlar tarafından kucaklanarak ambulanslara taşındı. İtfaiyenin havadan ve karadan yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor.
11.09.2019 Yaşam
Şanlıurfa’da koca vahşeti
Şanlıurfa’da koca vahşeti Şanlıurfa’da kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen kadın, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilirken, koca ise tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, olay, Karaköprü ilçesi Akbayır Mahallesinde meydana geldi. Zemzem S. (37) ile şizofren olduğu iddia edilen kocası A.R.S, arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, iddiaya göre, A.R.S. tarafından bıçaklanan Zemzem S., olay yerinde hayatını kaybetti. Zemzem S.'nin cenazesi olay yerinde cumhuriyet savcısı tarafından yapılan incelemelerin ardından Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Yapılan otopside vücudunda bıçak yarası tespit edilen kadının cenazesi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Hayatının kaybeden Zemzem S.'nin 4 çocuk annesi olduğu öğrenildi. Eşini öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan A.R.S ise tutuklandı.
11.09.2019 Yaşam
Sosyete kadın hırsızlar polise takıldı
Sosyete kadın hırsızlar polise takıldı Antalya’nın Alanya ilçesinde 3 ayrı evden hırsızlık yapan ve şüphe çekmemek için şık giyinen 3 kadın polisin sıkı takibi sonucu yakalandıAlanya'nın Oba ve Cumhuriyet mahallelerinde farkı zamanlarda kapı kilitlerini açmak için keski olarak adlandırılan plastik malzemeleri kullanarak 3 ayrı evden çok sayıda ziynet eşyası ve bir miktar para çalındığının bilgisi üzerine Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri düğmeye bastı. Savcılık koordinesinde hırsızların peşine düşen ekipler, hırsızlık olaylarının olduğu bölgelerdeki güvenlik kamera kayıtları inceledi. Polis, hırsızların 3 kadın olduğunu ve şüphe çekmemek için şık giyindiklerini belirledi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren asayiş ekipleri hırsızlık şüphelisi kadınların Kiraz N.( 34), Kadriye Ö. (25) ve Serap U.(21) olduğunu tespit ederek harekete geçti. Kadınları dün saat 13.30 sıralarında Oba Mahallesi’nde takibe alan ekipler, bir sitedeki apartmana girdiği sırada yakaladı. Gözaltına alınan Kiraz N. Kadriye Ö. ve Serap U.’nın üst aramalarında kapı açmak için kullandıkları plastik malzemeler bulunurken, yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) sonucu Antalya ve ilçelerinde çok sayıda hırsızlık olayında sabıkaları olduğu ortaya çıktı. Hırsızlık şüphelisi 3 kadın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
Siirt'te 3 terörist etkisiz hale getirildi
Siirt'te 3 terörist etkisiz hale getirildi Bitlis'te 1 askerin şehit edildiği, 2 askerin yaralandığı saldırının faili 3 PKK'lı terörist, Siirt'te düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildi.
11.09.2019 Yaşam
Erzurum’da Kırım Kongo virüsü şüphesi
Erzurum’da Kırım Kongo virüsü şüphesi Erzurum’da kenenin ısırdığı bir kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Edinilen bilgiye göre, Erzurum’un Horasan ilçesinde tarlada kenenin ısırdığı bir vatandaş, yüksek ateş ve karın ağrısı şikayetiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerin ardından KKKA virüsü tespit edilen genç adam karantinaya alındı. Durumu ciddiyetini koruyan kişinin, keneye kendi imkanlarıyla müdahalede bulunduğu, 5 gün sonra rahatsızlanarak hastaneye sevk edildiği belirtildi. Öte yandan yetkililer, havaların ısınmasıyla birlikte yaşanabilecek kene ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı. Kene ısırmalarında hastanelere başvurulması gerektiğini belirten uzmanlar, kenelerden korunmak için vücudun çıplak kalan yerlerinin korunması hususunu hatırlattı.
11.09.2019 Yaşam
Adana'da çocuk kaçırma iddiası
Adana'da çocuk kaçırma iddiası Adana'nın Çukurova ilçesinde 5 yaşındaki bir kız çocuğunu ailesiyle kaldığı otel odasından kaçırmaya çalıştığı öne sürülen zanlı gözaltına alındı.Adana'da gece yarısı 5 yaşındaki bir kız çocuğunu ailesiyle kaldığı apart otelden kaçırmaya çalıştığı iddia edilen şüpheli yakalandı. Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde apart otel olarak kullanılan binada bir kız çocuğunun zorla tutulduğu ihbarı üzerine bölgeye ekip sevk edildi. Olay yerine giden polisler yaptıkları araştırmada, bir kişinin, 5 yaşındaki kız çocuğunu ailesiyle kaldığı apart otelin beşinci kattaki odasından kaçırmaya çalıştığını ancak yakınlarının durumu fark etmesi üzerine kaçtığını belirledi. Zanlının eşkal bilgisi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ekipler, çocuğu kaçırmaya çalışan kişinin aile ile aynı katta başka bir odada kalan Emrah Ç. (30) olduğunu tespit etti. Odasında gözaltına alınan Emrah Ç, Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere Fatih Polis Merkezine götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
Van’da terör operasyonu
Van’da terör operasyonu Van’ın Erciş ilçesinde teröristlerin kış üslenme alanlarına yönelik düzenlenen operasyonda tespit edilen 4 adet sığınak kullanılamaz hale getirildi. Erciş İlçe Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCK terör örgütünün barınma alanlarına yönelik aralıksız devam eden operasyonlar kapsamında Gerhevir Yaylası bölgesinde Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Çelik Operasyonu icra edildi. Operasyonda tespit edilen 4 adet sığınakta; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 17 adet tüp, sığınak yapımında kullanılan 70 adet kalas, aralarında 50 kilo salamura peynir, 300 kilo un, 50 kilo kuru fasulye ve 45 kilo makarnanın da olduğu çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Sığınaklar kullanılamaz hale getirilirken, halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edileceği belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Ormanlık alanda parçalanmış ceset bulundu
Ormanlık alanda parçalanmış ceset bulundu Gaziantep'te ormanlık alanda cesedi parçalanmış halde bulunan ve sırtından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen şahsın kimliği jandarmanın yaptığı detaylı araştırma sonucunda belirlendi. Şahsın kıyafetlerinin barkot numarasından kimliği belirleyen ekipler, şahsın telefon kayıtlarından ise katil zanlısına ulaştı. Gaziantep'in İslahiye ilçesi Esenler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 2 ay önce parçalanmış bir erkek cesedi bulunmuştu. Yabani hayvanlar tarafından parçalandığı belirlenen ve kimliği bilinmeyen şahsın, cesedin bulunmasından bir kaç ay önce sırtından bıçaklanarak öldürüldüğü ve bulunduğu yere bırakıldığı tespit edildi. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şahsın kimliğini tespit etmek için yoğun çalışma başlattı. 15 GÜN BEKLETİLDİKTEN SONRA KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ Bulanan şahsın cenazesi yapılan otopsinin ardından kimlik tespiti için DNA testine gönderildi. Testin ardından kimliğin belirlenmesi ve yakınlarına teslim edilebilmesi için Yeşilkent Mezarlığı morgunda bekletildi. Yakınlarına teslim edebilmek için 15 gündür bekletilen cenazenin sahiplenilenen çıkmaması üzerine Yeşilkent Mezarlığı'nda bulunan Kimsesizler mezarına defin edildi AYNI KIYAFETTEN ALAN 200 KİŞİ BELİRLENDİ Olay yerinde ve çevrede yapılan incelemelerden netice alamayan jandarma ekipleri, diğer taraftan da şahsın üzerindeki kıyafetlerden birinin barkot numarasına yoğunlaştı. Yoğun istihbarati ve teknik çalışmalarla belirlenen numaradan kıyafetin satıldığı yeri belirleyen ekipler, aynı kıyafetten alan 200 kişi belirlendi. Aynı kıyafetten alanlar ile ilgili çalışma yürüten ekipler, tespit ettikleri isimleri kayıp şahıs listeleri ile karşılaştırdı. DNA TESTİYLE AİLE BELİRLENDİ Barkod numarasından yola çıkan ekipler, Yüksekova'da yaşayan, evli ve 4 çocuk babası olan 44 yaşındaki Adem Kameri ismine ulaştı. Ekipler Adem Kameri'nin ailesi ile iletişimi geçerken aile ise cesedi teşhis etti. Yapılan DNA testinin ardından bulunan cesedin Adem Karemi'ye ait olduğu
11.09.2019 Yaşam
Rapçi ‘Ezhel’ cezaevinden tahliye edildi
Rapçi ‘Ezhel’ cezaevinden tahliye edildi Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan davadan beraat eden Rapçi ‘Ezhel’ cezaevinden tahliye edildi. Cezaevi önünde açıklama yapan Rapçi Ezhel, “Ben her zaman özgür bir şekilde kendimi ifade etmeye müziğimi yapmaya devam edeceğim” dedi. Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla 23 Mayıs’ta tutuklanan ‘Ezhel’ ismiyle tanınan rapçi Sercan İpekçioğlu, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. Beraat kararının ardından rapçi Ezhel, Maltepe cezaevinden tahliye oldu. Rapçi Ezhel'i cezaevi önünde çok sayıda yakını ve hayranı karşıladı. Hayranları Ezhel'i için uzun süre alkışladı. “Ben her zaman özgür bir şekilde kendimi ifade etmeye devam edeceğim” Sevenleriyle tek tek sarılan Ezhel, basın mensuplarına da açıklamada bulundu. Rapçi Ezhel, “Değişik bir deneyim oldu benim için cezaevlerini görmüş oldu. Yani ne diyebilirim ki zor yani. Bir sürü insan tanıdım. Benim açımdan eğitici bir deneyim oldu. Bundan sonraki hedefim aynı hızla devam etmek. Yani yaptığım şeyi yapmak. Sanat her zaman özgür bırakılması gereken bir şey, ben her zaman özgür bir şekilde kendimi ifade etmeye müziğimi yapmaya devam edeceğim. İçeride kısıtlı bir alan bol bol kitap okudum ama söz yazmayı dışarıya, stüdyoya bıraktım” dedi.
11.09.2019 Yaşam
PKK'ya yardım ettiği ileri sürülen 5 kişi adliyeye sevk edildi
PKK'ya yardım ettiği ileri sürülen 5 kişi adliyeye sevk edildi Adana'nın Ceyhan ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri ileri sürülen 5 kişi adliyeye sevk edildi. Alınan bilgiye göre, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada 5 kişinin bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ettiği bilgisine ulaştı. Polis şahısları bir süre teknik ve fiziki olarak takip ettikten sonra 18 Haziran günü şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Şafak vakti 5 adrese eş zamanlı baskın yapan Ceyhan polisi C.Ö., Ö.G., Z.E., S.B. ve Y.K.'yi gözaltına aldı. Zanlılar sorgularının ardından bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
15 dakika etkili olan yağmurda hastaneyi su bastı
15 dakika etkili olan yağmurda hastaneyi su bastı Kocaeli’nin İzmit ilçesinde etkili olan ve yaklaşık 15 dakika süren sağanak yağışta Kocaeli Devlet Hastanesinin bahçesini su bastı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipleri tarafından su tahliye edildi. Olay, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Kocaeli Devlet Hastanesinde meydana geldi. Saat 11.00 sıralarında Kocaeli genelinde etkili olan sağanak yağmur, etkisini özellikle İzmit ilçesinde hissettirdi. Yaklaşık 15 dakika süren yağmur sonrasında Kocaeli Devlet Hastanesinin Acil Servis Ünitesi bölümünün bahçesini su bastı. İhbar üzerine hastaneye hemen İSU ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen ekipler, tahliye çalışması başlattı. Ekipler tarafından yapılan çalışmada hastanenin acil servis bölümünde bulunan su hastane içerisine girmeden tahliye edildi. Yoğun bir şekilde etkisini hissettiren yağmurda itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri nöbette bekleyerek oluşan su baskınlarına anında müdahale ederken, vatandaşlar aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalandı. Yağmurun açması ile yavaşlayan trafik de tekrardan normale döndü.
11.09.2019 Yaşam
Çamaşır makinesindeki cesetle ilgili gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi
Çamaşır makinesindeki cesetle ilgili gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi Bir evin banyosunda, çamaşır makinesinin içinde Tunuslu Rochdi Teboulbi'nin cesedinin bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.Fatih'te bir evin banyosunda çamaşır makinesinin içinde Tunuslu Rochdi Teboulbi'nin (50) cesedinin bulunmasına ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde İskenderpaşa Mahallesi Kızanlık Caddesi'ndeki bir evin banyosunda, üzeri betonla kapatılmış çamaşır makinesinde, bavul içinde Teboulbi'nin cesedinin bulunmasına ilişkin gözaltına alınan Muhammed Eymen El M. (31), Sami A. (50) ve Necla M.'nin (30) işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. OLAY Tunuslu Muhammed Eymen El M'nin polise ihbarda bulunarak, yaklaşık 20 gün önce arkadaşlarıyla Fatih İskenderpaşa Mahallesi Kızanlık Caddesi'ndeki bir evde uyuşturucu madde kullandıkları sırada, Teboulbi'nin fenalaştığını, kendisine kalp masajı yaptıklarını ancak hayatını kaybettiğini söylediği öğrenildi. Arkadaşlarının ölmesi üzerine korktuklarını, cesedi bir bavula koyup, tamburunu söktükleri çamaşır makinesinin içine bavulla koyup, banyonun zeminine gömdüklerini itiraf etmişti. Muhammed Eymen El M'nin, olaydan sonra Tunus'a döndüğü, birkaç hafta sonra vicdan azabı çekip durumu annesine anlattığı, annesinin durumu polise bildirmesi gerektiğini söylemesi üzerine Türkiye'ye dönüp olayı polise anlatıp ortaya çıkmıştı.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri