Ebola Virüsü

Ebola Virüsü

Son dakika ebola virüsü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ebola virüsü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ebola virüsü haber sayfamızda...

Ebola Virüsü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 279 ebola virüsü haberi bulunmuştur.
Sonbaharda yeni savaş! 'Her şeyi bilen' Simpsonlar'dan 18 yıllık tahmin
Sonbaharda yeni savaş! 'Her şeyi bilen' Simpsonlar'dan 18 yıllık tahmin Dünyada yaşanacak önemli olayları yıllar önce çektikleri bölümlerde işleyen ünlü çizgi dizi Simpsonlar'ın son tahminini ABD'li gazeteci gündeme getirdi.
18.07.2023 Dünya
Uganda'da aynı aileden altı kardeş Ebola virüsüne yakalandı
Uganda'da aynı aileden altı kardeş Ebola virüsüne yakalandı Uganda’nın başkenti Kampala’da sağlık yetkilileri, bir aileden altı kardeşin Ebola’ya yakalandığını söyledi.
27.10.2022 Dünya
Uganda'da ebola salgını: Vaka sayısı 75'e yükseldi
Uganda'da ebola salgını: Vaka sayısı 75'e yükseldi Dokuz test daha pozitif sonuç verdi, yetkililer hastalığa yakalananların yakın zamanda hastanede ölen bir kişiyle temas ettiklerini söyledi. Dokuz kişiden yedisi, aynı aileye mensup.
24.10.2022 Dünya
Ülkede alarm verildi: İki bölgede salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı
Ülkede alarm verildi: İki bölgede salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı Uganda’da devam eden Ebola salgınının başkent Kampala’ya sıçramasının ardından Mubende ve Kassanda bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
16.10.2022 Dünya
Dünya genelinde maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı
Dünya genelinde maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde 70 binden fazla maymun çiçeği vakasının tespit edildiği belirtilerek, şu ana kadar 26 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.
12.10.2022 Dünya
Uganda’da ebola salgını ilan edildi
Uganda’da ebola salgını ilan edildi Uganda'da 24 yaşındaki bir kişi Ebola virüsünden hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, ülkede ebola salgını ilan edildiğini duyurdu.
20.09.2022 Dünya
Kongo'da tekrar görülen Ebola salgını için aşılama başladı
Kongo'da tekrar görülen Ebola salgını için aşılama başladı Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusu Kuzey-Kivu eyaletinde 5 ay aradan sonra yeniden ortaya çıkan Ebola salgınına karşı aşılama başlatıldı.
14.10.2021 Dünya
Ebola Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeniden hortladı
Ebola Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeniden hortladı Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusu Kuzey-Kivu eyaletinde 5 ay aradan sonra yeniden Ebola vakası tespit edildi.
9.10.2021 Dünya
Fildişi Sahili'nde 27 yıl sonra ilk Ebola vakası
Fildişi Sahili'nde 27 yıl sonra ilk Ebola vakası Fildişi Sahili'nde 1994'ten bu yana ilk kez Ebola vakası kaydedildi.
15.08.2021 Dünya
Dünyada Büyük Yıkıma Neden Olmuş Virüs Çeşitleri Nelerdir? En Büyük Virüs Salgınları...
Dünyada Büyük Yıkıma Neden Olmuş Virüs Çeşitleri Nelerdir? En Büyük Virüs Salgınları... Yaşadığımız bu hayatta birçok virüs ve salgın hastalıklarla karşı karşıya gelebilmekteyiz. İnsanlar tarih boyunca birçok virüsle mücadelede bulunmuşlardır. Bazı tedavi şekilleri ve ilaçlarla bu hastalıkların yayılımını ve azalmasını sağlanmıştır. Virüsler insan hayatını tehlikeye sokan ve insanın ölümüne dahi sebebiyet veren bulaşıcı bir hastalık çeşididir. Dünya da büyük yıkıma neden olmuş virüs çeşitleri nelerdir? En büyük virüs nedir? İşte, tüm detaylar.
5.05.2021 Sağlık
Virüs Hastalıkları Nelerdir? Dünyanın Başına Gelen En Korkunç Virüs Hastalıkları Nelerdir?
Virüs Hastalıkları Nelerdir? Dünyanın Başına Gelen En Korkunç Virüs Hastalıkları Nelerdir? İnsandan insana veya havyandan insan yayılan virüs hastalıkları, insanlık tarihi boyunca korkunç ölümlere neden olmuştur. Bilim insanlarının hastalığı tedavi eden aşı bulmasıyla sonlanan virüs hastalıkları pek çok insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Peki virüs hastalıkları nelerdir? Dünyanın başına gelen en korkunç virüs hastalıkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.04.2021 Sağlık
Ebola Virüsü Nedir? Ebola Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Ebola Virüsü Nedir? Ebola Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Dünya üzerinde yaşayan pek çok virüslerin varlığı söz konusudur. Ancak son dönemlerde adından en fazla bahsettiren virüslerden biri olarak Ebola virüsü karşımıza çıkmaktadır. Bu virüsün adından bu kadar çok bahsettirir olması Ebola virüsü nedir? Ebola hastalığının belirtileri nelerdir şeklindeki soruların gündeme gelmesine yol açmaktadır. Sizin için bu soruların cevaplarını derledik.
6.03.2021 Sağlık
Gine'de ebolaya karşı aşı kampanyası başlatıldı
Gine'de ebolaya karşı aşı kampanyası başlatıldı Gine'de yeniden patlak veren ebola salgını için aşılama kampanyası başlatıldı.
23.02.2021 Dünya
Ebola Nedir, Kaç Yıl Sürmüştür? Ebola Hastalığından Ölen İnsan Sayısı Ve Ölüm Oranları
Ebola Nedir, Kaç Yıl Sürmüştür? Ebola Hastalığından Ölen İnsan Sayısı Ve Ölüm Oranları Ebola, birçok kişi tarafından bilinen bir hastalık türüdür. Bu hastalığın kaç kişiyi öldürdüğü ve ne kadar sürdüğü merak edilen konular arasında bulunuyor. Birçok insan bu hastalıkları araştırarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Ebola nedir? Kaç yıl sürmüştür? Ebola hastalığından ölen insan sayısı ve ölüm oranları hakkında detayları derledik.
23.02.2021 Eğitim
DSÖ, Gine'ye 11 bin doz ebola aşısı yollayacak
DSÖ, Gine'ye 11 bin doz ebola aşısı yollayacak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gine'de yeniden patlak veren ebola salgınına karşı 11 bin doz aşı yollayacağını duyurdu.
19.02.2021 Dünya
Son dakika haberleri | Salgın durumu ilan edildi, ebola vakaları artıyor! Koronavirüs bitmeden...
Son dakika haberleri | Salgın durumu ilan edildi, ebola vakaları artıyor! Koronavirüs bitmeden... Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, yetkilileri alarma geçiren yeni bir salgın alarmı verildi. Yetkililer acil durum toplantısı düzenleneceğini açıklarken Ebola, ülkede 2016'dan bu yana ilk kez ülkede ölüme yol açtı. AFP'nin duyurduğu don dakika haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü de salgın nedeniyle acil yardım planı hazırlığında olduğunu duyurdu.
14.02.2021 Dünya
2016'dan bu yana ilk kez oldu... 4 kişi Ebola'dan öldü!
2016'dan bu yana ilk kez oldu... 4 kişi Ebola'dan öldü! Gine'de 4 kişinin Ebola nedeniyle yaşamını yitirdiği duyuruldu. Ebola, ülkede 2016'dan bu yana ilk kez ölüme neden oldu
14.02.2021 Dünya
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yeni Ebola vakaları tespit edildi
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yeni Ebola vakaları tespit edildi Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusu Kuzey-Kivu eyaletinin Biena bölgesinde yeniden Ebola vakası görüldüğü bildirildi. Ulusal basındaki habere göre, Sağlık Bakanı Dr. Eteni Longondo, Biena bölgesinde yeni Ebola vakasını doğruladı.
7.02.2021 Dünya
KDC'de Ebola salgınının 11'inci dalgası sona erdi
KDC'de Ebola salgınının 11'inci dalgası sona erdi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) batısındaki Ebola salgınının sona erdiğini açıkladı.
18.11.2020 Dünya
Remdesivir uyanıkları
Remdesivir uyanıkları ABD Başkanı Trump’ın tedavisinde de kullanılan Remdesivir etken maddeli ilacı Türkiye’de bulamayan bazı hasta yakınlarının, ilacın muadilini üreten Hindistan, Pakistan, Mısır gibi ülkelerden 40-50 bin lira gibi fahiş fiyata temin etmeye çalıştıkları söyleniyor.
13.10.2020 Gündem
KDC'de 11'inci dalga Ebola salgınında vaka sayısı artıyor
KDC'de 11'inci dalga Ebola salgınında vaka sayısı artıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) Equateur eyaletinde yeniden ortaya çıkan 11'inci dalga Ebola salgınında vaka sayısı 100’e ulaştı.
23.08.2020 Dünya
Ebola salgınında can kaybı artıyor
Ebola salgınında can kaybı artıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) Equateur eyaletinde ortaya çıkan 11'inci dalga Ebola salgınında ölü sayısı 15'e yükseldi.
5.07.2020 Dünya
Ebola salgınının bittiğini ilan etmeye hazırlanıyorlar
Ebola salgınının bittiğini ilan etmeye hazırlanıyorlar Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusunda 2018'de ortaya çıkan 10'uncu dalga Ebola salgınının bittiğini ilana hazırlanırken, ancak ülkenin batısında 25 Haziran'da beliren 11'inci dalga Ebola salgınında ise vaka sayısı artmaya devam ediyor.
14.06.2020 Dünya
DSÖ'den kritik Ebola açıklaması! 2018 ve 2020...
DSÖ'den kritik Ebola açıklaması! 2018 ve 2020... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusunda 2018’de ortaya çıkan Ebola salgınıyla (10. Dalga), batısında 25 Haziran’da ortaya çıkan Ebola salgınının (11. Dalga) farklı olduğunu açıkladı.
10.06.2020 Dünya
Ebola salgınına karşı aşılama işlemleri başladı
Ebola salgınına karşı aşılama işlemleri başladı Gelen son dakika haberlerine göre; Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde (KDC) Ebola salgının tekrar ortaya çıktığı Mbandaka’da aşılama işlemleri başladı.
9.06.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ebola Virüsü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.