Uzmanından duygusal açlıkla mücadele etmenin 8 yolu
Uzmanından duygusal açlıkla mücadele etmenin 8 yolu Aşırı yeme isteğinin nedenlerinden birinin de duygusal açlık krizleri olduğuna dikkat çeken Uzm. Dyt. Deniz Pirçek, “Bu krizlerde yiyerek rahatlama hissetmek ve anlık mutluluğa ve tatmin duygusuna teslim olmak bir çözüm değildir. Bağışıklığımızı güçlü tutmanın en temel taşı doğru, düzenli ve kaliteli beslenmektir. Ayrıca iştahınızı kapatmak yerine iştahınızı iyileştirebilirsiniz” dedi ve duygusal açlıkla mücadeleye yönelik 8 öneride bulundu.
20.10.2023 Genel Sağlık
Sürekli acıkmaya yol açan 8 hata
Sürekli acıkmaya yol açan 8 hata Günlük yaşantımızı derinden etkileyen ve beslenme alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisine bir de kış mevsimine has etkenler eklendi. Havaların soğumasıyla açık havaya çıkma isteğinin azalması, hareketsizlik ve oturarak çalışmak gibi nedenler insülin metabolizmasını bozarken, pek çok kişide sık yeme isteğini pompalıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, sürekli acıkmaya yol açan 8 hata hakkında bilgi verdi.
Aç olmadığımız halde neden yemek yeriz?
Aç olmadığımız halde neden yemek yeriz? Günümüzün önemli bir kısmını yemek yemeye ayırırız. Yemek yeme hayatta kalmamız için zorunlu bir ihtiyaçtır ancak bazen ihtiyaçtan bağımsız olarak yeriz. Peki bizi aç olmadığımız halde yemeye teşvik eden sebepler nelerdir? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgi verdi.
27.10.2021 Genel Sağlık
Psikoloji sayesinde duygusal açlıktan kurtulabilirsiniz!
Psikoloji sayesinde duygusal açlıktan kurtulabilirsiniz! Yemek kısıtlamasına gitmeden, ilaç kullanmadan sadece psikolojik olarak zayıflamak mümkün. İlk olarak 2018 yılında Amerika’da University of Mississippi’de geliştirilmiş ve kısa süre içerisinde birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaya başlanılan Fit Kivi yöntemi hızla yaygınlaşıyor.
Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var? İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz?
Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var? İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz? Pandemi dönemiyle hayatımıza yerleşen duygusal yeme bozuklukları, psikoloji ve yeme bozuklukları arasındaki ilişki, mutluluğu tetikleyen beslenme alışkanlıkları, vitamin takviyeleri, yeni yıl kararları ve çok daha fazlasını Psikolog G. Tansu Ocak ve Diyetisyen Ecem Ocak ile konuştuk.
Kilo almanızın nedeni duygusal açlık olabilir
Kilo almanızın nedeni duygusal açlık olabilir Ramazan ayının duygusal açlığın fark edilmesi açısından en uygun zaman olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Merve Öz, “Birden aklınıza, açlığınızı giderecek yiyecekler yerine; çikolata, bisküvi gibi gıdaları yemek geliyorsa bu durumunuz duygusal açlıktan kaynaklanıyordur." dedi.
Fazla kilolarınızın sebebi duygusal açlık olabilir
Fazla kilolarınızın sebebi duygusal açlık olabilir Başarısız diyet girişimleri, fazla kilolar, aşırı iştah… Bu sorunların sebebi duygusal açlığınız olabilir. Çoğu zaman yalnızca açlığı gidermek için yemek yenmez. Genelde stres atmak, mutlu olmak, üzüntüyü bastırmak gibi nedenler yüzünden yemek yemeye yöneliriz. Duygusal açlık beraberinde fazla kiloları ve sağlıksız bir yaşamı getirir.
Kilo veremiyorsanız sebebi "Duygusal açlık"!
Kilo veremiyorsanız sebebi "Duygusal açlık"! Rejime başlar başlamaz tatlı krizleriniz tutuyorsa dikkat! Sorununuz " Duygusal açlık" olabilir!
24.02.2015 Diyetler

Benzer Haber Etiketleri