Büyükelçi

Büyükelçi

Son dakika büyükelçi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan büyükelçi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan büyükelçi haber sayfamızda...

Büyükelçi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.269 büyükelçi haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ve beraberindeki heyeti kabul etti.
16.04.2024 Gündem
Mısır Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor
Mısır Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri'nin hafta sonu Türkiye'ye gelerek, mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşmesi bekleniyor.
16.04.2024 Dünya
Ankara istikrar için devrede
Ankara istikrar için devrede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İsrail-İran gerilimine ilişkin yoğun telefon diplomasisi yürüttü.
15.04.2024 Gündem
Görme engelli büyükelçi! İngiltere’de bir ‘ilk’
Görme engelli büyükelçi! İngiltere’de bir ‘ilk’ Victoria Harrison, İngiltere’nin ilk görme engelli denizaşırı büyükelçisi. Harrison, ağustos ayında İngiltere Büyükelçisi olarak Slovenya’ya gidecek.
15.04.2024 Dünya
İran'ın İsrail saldırısından kim kârlı çıktı?
İran'ın İsrail saldırısından kim kârlı çıktı? İran’ın İsrail’e düzenlediği misillemeyi Milliyet’e değerlendiren uzmanlar, bu saldırının daha çok Tel Aviv’in hanesine yazılacağını belirtti.
15.04.2024 Gündem
Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan'dan peş peşe kritik temaslar
Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan'dan peş peşe kritik temaslar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran - İsrail gerilimi sonrası peş peşe görüşmeler gerçekleştirdi. Bakan Fidan; İran, İngiltere ve ABD'li mevkidaşlarıyla görüştü. ABD'li mevkidaşıyla görüşen Bakan Fidan, Türkiye’nin Gazze’deki krizin başlangıcından bu yana bunun bir bölgesel çatışmaya dönüşme riski taşıdığını defalarca belirtmiş olduğuna dikkati çekti.
14.04.2024 Dünya
Dışişleri Bakanlığı Ruanda’da soykırımının 30. yılı nedeniyle taziye mesajı yayımladı
Dışişleri Bakanlığı Ruanda’da soykırımının 30. yılı nedeniyle taziye mesajı yayımladı Dışişleri Bakanlığı, Ruanda Cumhuriyeti’nde 1994 yılında Tutsilere yönelik soykırımın 30’uncu yılı nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Kigali’de düzenlenecek olan törene Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız’ın katılacağı belirtildi.
6.04.2024 Gündem
Washington’a müzakere ustası büyükelçi
Washington’a müzakere ustası büyükelçi Türkiye, ilişkilerde dönem dönem yaşanan yüksek gerilime rağmen iletişim kanallarının iki ülke tarafından da açık tutulmaya gayret gösterildiği ABD’ye, müzakerelerdeki ustalığı ile bilinen bir diplomatı gönderdi.
6.04.2024 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! Türkiye'nin yeni ABD Büyükelçisi Sedat Önal oldu
Resmi Gazete'de yayımlandı! Türkiye'nin yeni ABD Büyükelçisi Sedat Önal oldu Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğine Sedat Önal atandı. Birleşmiş Milletler Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız atandı.
4.04.2024 Gündem
Filistin, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için tekrar başvuruda bulundu
Filistin, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için tekrar başvuruda bulundu Filistin, 1947'de planlanan iki devletli çözümün hala gerçekleşmemesinden kaynaklı uluslararası tanınmayı bekliyor ve 1967 sınırlarına dayalı bir tanınma istiyor. Filistin'in BM'ye tam üyeliği için BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul onayı gerekiyor ancak ABD'nin veto yetkisi nedeniyle zor görünüyor.
3.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar sonrası gençlerle buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar sonrası gençlerle buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki iftar programının ardından gençlerle bir araya geldi.
2.04.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar sonrası gençlerle buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar sonrası gençlerle buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki iftar programının ardından gençlerle bir araya geldi.
3.04.2024 Gündem
‘Sıfır Atık’ küresel harekete dönüştü
‘Sıfır Atık’ küresel harekete dönüştü Sıfır Atık Günü dolayısıyla BM ve UNESCO gibi kuruluşlarda etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın video mesajı da gösterildi.
30.03.2024 Gündem
KAAN projesi etkisi
KAAN projesi etkisi Türkiye’nin savunma sanayii alanında attığı önemli adımlar ile KAAN’ın 2028’de Hava Kuvvetleri’nin envanterine alınması planı, F-16 paketi çerçevesinde ABD’den yapılacak alımları da etkiledi.
30.03.2024 Gündem
BM’deki sıfır atık etkinliğine Türkiye damgası
BM’deki sıfır atık etkinliğine Türkiye damgası New York’taki BM Genel Merkezi’nde düzenlenen “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın sıfır atık alanında oynadığı öncü rol ve çabaları damgasını vurdu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye ve Emine Erdoğan’a vizyonu ve liderliği için teşekkürlerini iletti.
29.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan BM'de sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız
Emine Erdoğan'dan BM'de sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Her gün, 2 bin çöp kamyonuna eş değer plastiği okyanuslara, nehirlere ve göllere atıyoruz. Okyanusta yüzen kıta büyüklüğünde bir plastik adasının, bu yüzyıl insanının eseri olması vicdanlarımıza sığıyor mu? Gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız" dedi.
28.03.2024 Gündem
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti'
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti' New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın liderliğindeki 'sıfır atık' projesinin önemine vurgu yapıldı.
27.03.2024 Gündem
Türk Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi! Almanya'nın Ankara büyükelçisiyle görüşüldü
Türk Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi! Almanya'nın Ankara büyükelçisiyle görüşüldü Almanya'da Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıya ilişkin Almanya Büyükelçisi ile bir görüşme gerçekleştirildi.
27.03.2024 Haberler
Türk Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi! Almanya'nın Ankara büyükelçisiyle görüşüldü
Türk Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi! Almanya'nın Ankara büyükelçisiyle görüşüldü Almanya'da Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıya ilişkin Almanya Büyükelçisi ile bir görüşme gerçekleştirildi.
27.03.2024 Gündem
Gazze'de ateşkes kararı uygulanacak mı?
Gazze'de ateşkes kararı uygulanacak mı? Uzmanlar, İsrail-Filistin krizinde ilk sınavını insani yardımları ulaştırma konusunda veren Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), Ramazan’da ateşkes konusunda yapabileceklerini ve sonunda çekimser oyla ateşkesin önünü açan ABD’nin BMGK kararlarının “bağlayıcılığını” sorgulaması ile ABD-İsrail ilişkilerinin geleceğini Milliyet’e değerlendirdi. ABD’nin veto etmeme kararı, Biden ve Netanyahu arasındaki çatlağın daha da derinleştiğini göstermesi bakımında önemli görülüyor.
27.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'da PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan genç ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'da PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan genç ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'da terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısında yaralanan genci aradı. Erdoğan, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.
26.03.2024 Gündem
Polonya Dışişleri çağırdı Rus elçi oralı olmadı...
Polonya Dışişleri çağırdı Rus elçi oralı olmadı... Polonya, Ukrayna başkenti Kiev’e saldırıda kullanılan Rusya’ya ait bir seyir füzesinin, kendi hava sahasını ihlal etmesi üzerine Rusya’nın Varşova Büyükelçisi Siergiej Andriejew’i Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Ancak Rus Büyükelçi Andriejew, bu çağrıya yanıt vermedi ve Dışişleri Bakanlığı’na gitmedi.
26.03.2024 Dünya
Ankara’da 5 yıl sonra Yunanistan Milli Günü
Ankara’da 5 yıl sonra Yunanistan Milli Günü Yunanistan Milli günü 5 yıl aradan sonra Ankara’da gerçekleştirilen resepsiyon ile kutlandı.
26.03.2024 Dünya
Yunanistan'ın milli günü Ankara'da verilen resepsiyon ile kutlandı.
Yunanistan'ın milli günü Ankara'da verilen resepsiyon ile kutlandı. Yunanistan'ın milli günü Ankara'da verilen resepsiyon ile kutlandı. Resepsiyonda Büyükelçi Theodoros Bizakis, iki ülke arasında ilişkilerin son zamanlarda pozitif yönde geliştiğini belirtti.
25.03.2024 Gündem
Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Mehmetçik ile iftar yaptı! Ortak değer mesajı
Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Mehmetçik ile iftar yaptı! Ortak değer mesajı Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) bünyesi altında görev yapan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine katıldı.
19.03.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Büyükelçi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.