Büyükada

Büyükada

Son dakika Büyükada haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Büyükada gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Büyükada haber sayfamızda...

Büyükada

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.882 büyükada haberi bulunmuştur.
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"  Türkiye onu 1960’lı yıllardaki romantik filmlerin jönü olarak tanıdı. Sinemadaki erotik film furyasından sonra paranın cazibesine kapılan birçok meslektaşı gibi sahneye çıkmadı, okumak için yurt dışına gitti. Oslo’da Ekoloji Bilimleri, Biyoloji ve Kimya okudu. Bilim insanı olarak Türkiye’ye döndü ve 1999-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Milletvekili oldu, TBMM’de Çevre Komisyonu Başkanlığı yaptı.
23.03.2024 Pazar
Adalar'a ücretsiz aktarma! Murat Kurum: Bugünü not alın
Adalar'a ücretsiz aktarma! Murat Kurum: Bugünü not alın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul ilçe ziyaretlerine Adalar ile devam etti.
21.03.2024 Haberler
Adalar'a ücretsiz aktarma! Murat Kurum: Bugünü not alın
Adalar'a ücretsiz aktarma! Murat Kurum: Bugünü not alın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul ilçe ziyaretlerine Adalar ile devam etti.
21.03.2024 Gündem
ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu
ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD ile süren F-16 görüşmelerine ilişkin son durumu açıkladı.
29.02.2024 Haberler
ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu
ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD ile süren F-16 görüşmelerine ilişkin son durumu açıkladı.
1.03.2024 Gündem
Ada vapuru yandan çarklı
Ada vapuru yandan çarklı Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz eseri; “Ada sahillerinde bekliyorum / Her zaman yollarını gözlüyorum...” Sonra Sezen Aksu’dan “Ada vapuru yandan çarklı / Bayraklar donanmış cafcaflı...”
19.02.2024 Gündem
Okullar depreme ne kadar dayanıklı? İstanbul Valiliği son raporu yayımlandı
Okullar depreme ne kadar dayanıklı? İstanbul Valiliği son raporu yayımlandı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) yapılan çalışma ile İstanbul’daki okulların olası deprem riskine karşı dönüşüm ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu yayınlandı.
15.02.2024 Gündem
İstanbul Valiliği açıkladı: İstanbul’daki okulların deprem raporu
İstanbul Valiliği açıkladı: İstanbul’daki okulların deprem raporu İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı.
15.02.2024 Gündem
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız...
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız... Sergi, kitap ve araştırma projeleriyle mimarlık literatürüne katkıda bulunmanın ötesine geçerek her yaştan ve sosyal katmandan insanın yaşadığı kente dair bilinçlenmesini önemseyen; kent, mimarlık, tasarıma dair kavramların gündelik yaşamın parçası olmasına çabalayan Müge Cengizkan ve Ali Cengizkan’ın araştırmacılık, editörlük, yazarlık pratiklerini ve güncel işlerini mercek altına aldık.
28.01.2024 Mimarlık
Lefter Küçükandonyadis kabri başında anıldı
Lefter Küçükandonyadis kabri başında anıldı Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane futbolcularından Ordinaryüs lakaplı Lefter Küçükandonyadis, vefatının 12. yılında kabri başında anıldı.
13.01.2024 Fenerbahçe
Türkiye uçak gemisi yapacak
Türkiye uçak gemisi yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde, dünyanın ilk SİHA gemisi olarak tanımlanan çok maksatlı amfibi gemi TCG Anadolu’nun, donanmanın hizmetine girmesinin ardından Uçak Gemisi inşasında tasarım aşamasına geçilmesi kararı alındı.
4.01.2024 Gündem
Korhan Berzeg 200 gündür kayıp! Tina, her geçen aracın içine bakıyor
Korhan Berzeg 200 gündür kayıp! Tina, her geçen aracın içine bakıyor Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra haber alınamayan Korhan Berzeg (84), 200 gündür kayıp. Arama çalışmaları, 130'uncu günde sonlandırılırken, artık gelen bir ihbar da yok. Soruşturmanın aileden gizli yürütüldüğü öğrenildi. Berzeg'in, 74 gün sonra eve dönen doberman cinsi köpeği Tina ise hala sahibini bekliyor.
2.01.2024 Gündem
Adalar Nerede? Adalara Nasıl Gidilir? (2024)
Adalar Nerede? Adalara Nasıl Gidilir? (2024) Yaz sezonunda Adalar’a ulaşım sağlayan firmalar sefer sayılarını artırır. Büyükada, Burgazada, Heybeliada, Kınalıada arasında 15 ile 30 dakikalık mesafeler bulunur. Bölgeye aktarmalı ya da doğrudan ulaşım alternatifleri bulabilirsiniz. Adalar nerede? Nasıl gidilir? Konu başlıklarında bilgileri derledik.
1.01.2024 Gündem
Büyükada’nın tarihine yolculuk
Büyükada’nın tarihine yolculuk Mimar ve yazar Büke Uras’ın Büyükada’nın siyasi ve sosyal tarihiyle kendine özgü uluslararası kimliğini ele alan kitabı “BÜYÜKADA: Moris Danon Koleksiyonu”, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.
24.12.2023 Kültür Sanat
Aynı hayalin peşinde iki imge yolcusu
Aynı hayalin peşinde iki imge yolcusu İzmir’deki Arkas Sanat Merkezi yeni sergisinde ‘iki imge yolcusu’nu ağırlıyor.
17.12.2023 Kültür Sanat
Moris Danon’un koleksiyonu kitaplaştı
Moris Danon’un koleksiyonu kitaplaştı Mimar ve yazar Büke Uras’ın Büyükada’nın siyasi ve sosyal tarihiyle kendine özgü uluslararası kimliğini ele alan kitabı “BÜYÜKADA: Moris Danon Koleksiyonu”, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.
9.12.2023 Pazar
‘Vasatlık edebiyata da bulaştı!’
‘Vasatlık edebiyata da bulaştı!’ Mario Levi, “Çünkü Fısıltılar Vardı” adlı uzun öyküsünde edebiyat dünyasına göndermelerde bulunuyor. Levi, “Asıl mesele sıradanlığın, vasatlığın bizim buralara da bulaşmış olmasında. Üstelik bunlar edebiyat adı altında yapılıyor. Tabii onları yücelten okurlar da var” diyor.
19.11.2023 Kültür Sanat
Meteoroloji'den AFAD'dan AKOM'dan uyarı üstüne uyarı! İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın
Meteoroloji'den AFAD'dan AKOM'dan uyarı üstüne uyarı! İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın Meteoroloji 18 Kasım hava durumu raporunu haritalı olarak açıkladı. Son dakika gelen bilgilere göre ülke genelinde beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkileyecek. İstanbul'da başlayan sağanak yağış ve fırtına pazar günü öğle saatlerine kadar sürecek. İşi olmayanların sokağa dahi çıkmamaları uyarısı yapılıyor. Köprülerde araç devrilmelerinin olabileceği ve kuryelerin de fırtına anında trafiğe çıkmamaları gerektiği belirtiliyor. İşte son dakika gelen açıklamalar...
18.11.2023 Haberler
İstanbullular dikkat! Bazı vapur seferleri iptal
İstanbullular dikkat! Bazı vapur seferleri iptal İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Bazı seferlerin iptal edildiği duyuruldu. Meteoroloji, AFAD, AKOM ve İstanbul Valiliği peş peşe uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
18.11.2023 Gündem
Meteoroloji'den AFAD'dan AKOM'dan uyarı üstüne uyarı! İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın
Meteoroloji'den AFAD'dan AKOM'dan uyarı üstüne uyarı! İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın Meteoroloji 18 Kasım hava durumu raporunu haritalı olarak açıkladı. Son dakika gelen bilgilere göre ülke genelinde beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkileyecek. Sakarya Valiliği de pazar günü kar geleceğini açıkladı. İstanbul'da başlayan sağanak yağış ve fırtına pazar günü öğle saatlerine kadar sürecek. İşi olmayanların sokağa dahi çıkmamaları uyarısı yapılıyor. Köprülerde araç devrilmelerinin olabileceği ve kuryelerin de fırtına anında trafiğe çıkmamaları gerektiği belirtiliyor. AFAD tüm telefonlara bir mesaj göndererek yeniden uyarıda bulundu. Gelen mesajda "Meteorolojiye göre İstanbul'da yarın sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun" denildi.
18.11.2023 Gündem
Mekteb-i Bahriye 250 yılı geride bıraktı
Mekteb-i Bahriye 250 yılı geride bıraktı Deniz Harp Okulu’nun temelini teşkil eden ve Tersane Hendesehanesi adını taşıyan okul; 1773 yılında Kasımpaşa’daki bir kalyonda kurs niteliğinde açıldı. Zaman içinde deniz subayı yetiştiren modern bir okul haline gelen Deniz Harp Okulu, bugün kuruluşunun 250. yıl dönümünü Heybeliada’da düzenlenecek törenle kutlayacak. 
18.11.2023 Gündem
Cumhuriyet’in Yüzyılı: Öncü kadınlar
Cumhuriyet’in Yüzyılı: Öncü kadınlar Cumhuriyet’le birlikte kadınlar sosyal ve siyasal alanda birçok hak kazanırken Cumhuriyet’in açtığı bu yolu, başarılarıyla taçlandırdılar. Yüz yıldır sanattan bilime, spordan iş hayatına, birçok alanda ülkemizin gelişimine önemli katkılar sağladılar
29.10.2023 Gündem
Korhan Berzeg'i arama çalışmaları sonlandırıldı! ‘Gizemli bir durum var'
Korhan Berzeg'i arama çalışmaları sonlandırıldı! ‘Gizemli bir durum var' Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeği ile ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Korhan Berzeg'i (83) arama çalışmaları, 130’uncu günde sonlandırıldı.
27.10.2023 Gündem
Doğu Roma’nın soylu kadınları
Doğu Roma’nın soylu kadınları Hayatları hakkında bilgi sahibi olduğumuz Bizans kadınları hep soylu kadınlardır. Bizans imparatoriçelerinden Helena, Theodora ve Zoe’yi kısaca tanıyalım…
22.10.2023 Arkeoloji
Yeşilçam’da başrol Muammer Karaca Evi’nin
Yeşilçam’da başrol Muammer Karaca Evi’nin Türk sinemasının klasiklerinden “Acı Hayat” filminin çekildiği villadan, Kemal Sunal’ın unutulmaz filmlerinden “Şaşkın Damat”ın geçtiği Muammer Karaca’nın evine “Başrolde Mimarlık” kitabı Türk sinemasındaki ikonik yapılara bakıyor, toplumsal dönüşümü bu yapılar üzerinden belgeliyor.
21.10.2023 Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Büyükada ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.