Arşiv

Arşiv

Son dakika arşiv haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan arşiv gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan arşiv haber sayfamızda...

Arşiv

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.991 arşiv haberi bulunmuştur.
109 yıl sonra tarihi fotoğrafın bulunduğu yerde! Tek tek tespit edildi
109 yıl sonra tarihi fotoğrafın bulunduğu yerde! Tek tek tespit edildi Çanakkale Savaşları’nda Gelibolu’da düşman askerini durdurarak Anafartalar Kahramanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Binbaşı Haydar Mehmet Alganer tarafından 17 Haziran 1915 tarihinde 18’nci Alay’ın siperlerinin bulunduğu bölgede çekilen o tarihi fotoğrafın bulunduğu noktaya 109 yıl sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Yolu projesi kapsamında Atatürk Anıtı yapıldı.
24.04.2024 Gündem
Galata’dan Drama’ya kurulan köprü
Galata’dan Drama’ya kurulan köprü Sadece geçmişe bir bakış değil, geleceğe dair bir umut ışığı da sunan “Drama - Bir Dostluk Köprüsü” sergisi, Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluğun gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
22.04.2024 Kültür Sanat
Burcu Esmersoy ile Nazım Akmandil nazara gelmiş! 'Sirkeyle yıkandık'
Burcu Esmersoy ile Nazım Akmandil nazara gelmiş! 'Sirkeyle yıkandık' Yaklaşık iki yıldır aşk yaşadığı Nazım Akmandil ile geçtiğimiz eylül ayında nikâh masasına oturan sunucu Burcu Esmersoy, düğünden sonra nazara geldiklerini açıkladı. Eşiyle elma sirkesiyle yıkanarak kötü gözlerden arındıklarını belirten güzel sunucu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
20.04.2024 Cadde
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
BEKÇİ ALIMI 2024 | 👮 Bekçilik başvurusu ne zaman, başladı mı? 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım tarihi...
BEKÇİ ALIMI 2024 | 👮 Bekçilik başvurusu ne zaman, başladı mı? 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım tarihi... Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yakından takip ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen bekçi alımı ne zaman? 2024 1. dönem bekçi alımı başvurusu başladı mı?
18.04.2024 Bilgi Rehberi
Galeria Sitesi'ne ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı
Galeria Sitesi'ne ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı Diyarbakır’da yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan gerekçeli karar hazırlandı.
17.04.2024 Gündem
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi'nde, 14'üncü yüzyılda inşa edilen kayadan oyma kubbeli kilise, defineciler tarafından tahrip edildi.
17.04.2024 Gündem
Gelibolu Yarımadası'nda büyük keşif 'Osmanlı arşiv belgeleriyle uyuşuyor'
Gelibolu Yarımadası'nda büyük keşif 'Osmanlı arşiv belgeleriyle uyuşuyor' Osmanlıların Rumeli'ye geçerek, beylikten imparatorluğa yükselişinde sembolik önemi bulunan, Çimpe Kalesi'nin yerini Hacettepe Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı doktora öğrencisi Metin Tetik, Gelibolu Yarımadası'nda yaptığı çalışmalar sırasında buldu.
17.04.2024 Gündem
Hakan Sabancı'nın yıllar önceki hali ortaya çıktı! Görenler tanıyamadı
Hakan Sabancı'nın yıllar önceki hali ortaya çıktı! Görenler tanıyamadı Bir süredir oyuncu Hande Erçel ile aşk yaşayan Hakan Sabancı, Erçel'in estetik haberlerinden sonra yıllar önceki haliyle gündem oldu. Annesi Arzu Sabancı tarafından gençlik halleri paylaşılan Hakan Sabancı, sosyal medyanın diline düştü.
7.04.2024 Cadde
Beşiktaş'taki faciada 'ihmaller zinciri! Yangın söndürme sistemlerine dikkat çekti
Beşiktaş'taki faciada 'ihmaller zinciri! Yangın söndürme sistemlerine dikkat çekti Beşiktaş'ta Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış anına dair görüntüleri değerlendiren Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa ‘ihmaller zinciri’ ifadesini kullandı, Yasa, “Yangın dolabı sistemi ya da sabit söndürme sistemleri, yağmurlama sistemleri gibi sistemlerin olması gerekiyordu ki oradaki yangına tam olarak müdahale edilebilsin" dedi.
6.04.2024 Gündem
Resmen yayımlandı! İçişleri Bakanlığı'na bin 608 personel alınacak
Resmen yayımlandı! İçişleri Bakanlığı'na bin 608 personel alınacak İçişleri Bakanlığı, Merkez ve Taşra Teşkilatı'nda çalıştırmak üzere bin 608 personel alımı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
2.04.2024 Gündem
Uzman çavuş dehşet saçtı: 4 aylık bebeğini tabanca öldürdü
Uzman çavuş dehşet saçtı: 4 aylık bebeğini tabanca öldürdü Van'ın Çaldıran ilçesinde, bir süredir psikolojik sorunları olduğu öğrenilen uzman çavuş, 4 aylık bebeğini tabancayla öldürüp, eşini omuzundan yaraladıktan sonra kendini de başından vurdu. Hastaneye kaldırılan karı- koca tedaviye alındı.
31.03.2024 Gündem
Ata’nın 109 yıllık taarruz emri
Ata’nın 109 yıllık taarruz emri Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi’nde, savaşa ait birçok özel belge, arşiv ve koleksiyon kitap bulunuyor.
26.03.2024 Gündem
Atatürk kendi eliyle yazdı! 109 yıl sonra deşifre edildi
Atatürk kendi eliyle yazdı! 109 yıl sonra deşifre edildi Mustafa Kemal Atatürk'ün 109 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında kendi el yazısı ile yazdığı taarruz emri, deşifre edildi.
25.03.2024 Gündem
Atatürk'ün kendi eliyle yazdığı emir deşifre edildi!
Atatürk'ün kendi eliyle yazdığı emir deşifre edildi! Mustafa Kemal Atatürk'ün 109 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında kendi el yazısı ile yazdığı taarruz emri, deşifre edildi.
25.03.2024 Gündem
Bakan Ersoy Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin iftar programına katıldı!
Bakan Ersoy Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin iftar programına katıldı! Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 40'ıncı yıl gecesi ve iftar programına katıldı. Törende konuşan Bakan Ersoy, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin 40'ıncı yaşını kutladı.
22.03.2024 Gündem
Hayko Cepkin'den nostaljik tribün paylaşımı: Klasik şapkam ve delik deşik montum
Hayko Cepkin'den nostaljik tribün paylaşımı: Klasik şapkam ve delik deşik montum Türkiye'nin özgün müzik tarzıyla tanınan ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan Hayko Cepkin, sosyal medya hesabından yaptığı nostaljik bir paylaşımla gündeme geldi. Ünlü şarkıcı, 15 - 16 yaşlarındayken Beşiktaş - Kocaelispor karşılaşmasını tribünde seyrettiği sırada çekilen görüntüyü yıllar sonra buldu.
20.03.2024 Magazin
Hayko Cepkin'den nostaljik tribün paylaşımı: Klasik şapkam ve delik deşik montum
Hayko Cepkin'den nostaljik tribün paylaşımı: Klasik şapkam ve delik deşik montum Türkiye'nin özgün müzik tarzıyla tanınan ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan Hayko Cepkin, sosyal medya hesabından yaptığı nostaljik bir paylaşımla gündeme geldi. Ünlü şarkıcı, 15 - 16 yaşlarındayken Beşiktaş - Kocaelispor karşılaşmasını tribünde seyrettiği sırada çekilen görüntüyü yıllar sonra buldu.
20.03.2024 Cadde
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var Türkiye’de toplamda 81 il bulunuyor. Her biri farklı güzelliklere ve tarihi dokulara sahip olan bu şehirlerin isimlerinin de köklü bir geçmişi var. Peki memleketiniz adını nereden alıyor diye hiç düşündünüz mü? İşte yanıtı…
18.03.2024 Bilgi Rehberi
Devletin 4 milyon arşiv belgesi dijitalleşti
Devletin 4 milyon arşiv belgesi dijitalleşti Dijitalleştirme çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, 2023 yılında yaklaşık 4 milyon arşiv malzemesini daha dijital ortama aktardı.
17.03.2024 Gündem
Destansı marşın öyküsü
Destansı marşın öyküsü Mehmet Altun’un yaptığı araştırmalar sonucu ilk kez 2008 yılında basılan Tekfen Vakfı tarafından basılan “Özgürlük Notaları - Milli Marşın Öyküsü” adlı kitap, cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak yeniden basıldı.
13.03.2024 Kültür Sanat
Osmanlı paraları izinde bir ömür
Osmanlı paraları izinde bir ömür "Osmanlı kâğıt paralarını toplayıp araştırmaya başladığımda gözüm işim, ailem ve hobimden başka bir şey görmez oldu. Hayalimi gerçekleştirmek için bilgi, azim ve çalışmaya, cesaretle önemli bir mali destek sağlamasaydım; altın, döviz, hisse senedine yatırsaydım, bugün bu büyük koleksiyon oluşturulamaz, 'Osmanlı Kâğıt paraları' kataloğunu çıkartıp milli bir görevi yerine getiremezdim."
11.03.2024 Milliyet Executive
142 yıllık sanat hafızası
142 yıllık sanat hafızası Sanayi-i Nefise Mektebi’nin 142 yıllık tarihini konu alan “Temsil ve Hafıza” sergisi, Türk resminin ve sanat eğitiminin yolculuğunu anlatıyor.
10.03.2024 Kültür Sanat
Beşiktaş'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı proje!
Beşiktaş'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı proje! Beşiktaş Kulübü; kadınların sporla ilgili düşüncelerini geleceğe taşımak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı.
8.03.2024 Beşiktaş
‘Muhammediye’ müzayedeye çıkıyor
‘Muhammediye’ müzayedeye çıkıyor 15.YY’da Yazıcıoğlu Mehmed tarafından ilk kez kaleme alınan ve Kur’an-ı Kerim’den sonra en çok okunan kitaplardan olan “Muhammediye”nin minyatürlü tek nüshası müzayedeye çıkıyor.
8.03.2024 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Arşiv ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.