Gündem Türkiye'den İsrailli bakanın skandal paylaşımına peş peşe tepkiler: Gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz

Türkiye'den İsrailli bakanın skandal paylaşımına peş peşe tepkiler: Gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz

20.04.2024 - 20:38 | Son Güncellenme:

İsrail Dışişleri Bakanı'nın yaptığı skandal sosyal medya paylaşımına Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. Sözcü Keçeli, "İsrail’in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Türkiyeden İsrailli bakanın skandal paylaşımına peş peşe tepkiler: Gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımına ilişkin yaptığı açıklamada, "Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir" dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili paylaşımına ilişkin yaptığı açıklamada, "Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir. İsrail Hükümeti üyelerinin gündemi değiştirme çabaları sonuç vermeyecektir. Türkiye’nin önceliği, Gazze’deki katliamın sona ermesinin sağlanması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın tesisidir. Bu doğrultuda çalışmaya ve İsrail’in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımızı hedef alan hadsiz açıklaması, İsrail hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Çocuk katilleri her türlü ateşkes ve barış girişimine düşmanlık ediyor. Bu nedenle, Cumhurbaşkanımızın ateşkes ve barış için liderlik ettiği siyasetin bu katliam şebekeleri tarafından hedef alındığını biliyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar insanlık önünde mahkum oldular ve hukuk önünde hesabını bir gün hesap verecekler" dedi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz Türkçe tweet atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Heniyye'yi hedef almıştı.