Gündem ‘Türk mafyası öldürdü’ iddiası

‘Türk mafyası öldürdü’ iddiası

13.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hafta başında Londra’daki evinin 4. katından düşerek ölen işadamının, intihar etmediği, yüklü miktarda borçlandığı Türk mafyası tarafından öldürüldüğü öne sürüldü

‘Türk mafyası   öldürdü’ iddiası

İrlandalı işadamı Scot Young’un geçtiğimiz pazartesi günü gizemli bir şekilde ölmesinin arkasında Türk mafyasının olduğu iddia edildi. Young, İngiltere’nin başkenti Londra’daki evinde dördüncü kattan parmaklıkların üzerine düşerek hayatını kaybetmişti.
İntihar ettiği düşünülen Young’ın İngiltere’de yayımlanan Telegraph gazetesine ismini vermeden konuşan bir arkadaşı, iş adamının Türk ve Rus mafyasına milyonlarca sterlin borcu olduğunu iddia etti.

Pencereden sarkıtmışlar
Kaynak, Türk ve Rus mafyasının geçmişte de Young’ı tehdit ettiğini söyledi. İş adamının yakın arkadaşı olduğu belirten adam, “Scot, iki yıl önce de Londra’da bulunan Park Lane Dorchester Hotel’de korkutulmak için Rus mafyası tarafından pencereden aşağı sarkıtılmıştı. Yanlış insanlara borcu vardı. Bir saniye bile intihar ettiğine inanmadım. Öldürüldüğünden eminim” dedi. Kaynak, Young’ın intihar süsü verilerek öldürülmüş olabileceğini söyledi. 51 yaşındaki iş adamının mafya tarafından öldürüldükten sonra camdan atılmış olabileceğini söyleyen kaynak, polis yetkililerinden ayrıntılı bir araştırma talebinde bulundu.
Young’ın yakınları da iş adamı için yas tuttuklarını ve sorumluların bulunması gerektiğini söyledi. Young bir süre önce eski eşi Michelle Young’un açtığı 20 milyon sterlinlik boşanma davasıyla gündeme gelmişti. Mahkemede Michelle kocasının servitinin kaynağını bilmediğini ifade etmişti. İş adamının bedeni itfaiye ekipleri tarafından üzerine düştüğü demirler kesilerek bulunduğu yerden çıkarılabilmişti.

Haberin Devamı

Üç gizemli ölüm daha

Young’u mafya ile tanıştıran Stephen Curtis’in 2004’te helikopter kazasında, yakın arkadaşları Robert Curtis’in 2012’de tren raylarına düşerek, Johnny Elichaoff’un alışveriş merkezinden düşerek şüpheli öldüğü öne sürüldü.