Gündem TSK terör örgütüne nefes aldırmıyor

TSK terör örgütüne nefes aldırmıyor

25.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil’e ziyarette bulunduğu 22 Nisan Pazartesi günü Irak’ın kuzeyinde eskiden terör örgütünün üslendiği bölgelerde alan hakimiyetini sağladığının mesajını verdi.

TSK terör örgütüne nefes aldırmıyor

AYDIN HASAN Ankara - 22 Nisan’da bölgedeki terör hedeflerine savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenirken, SİHA’lar ile de atış yapıldı. Hedefler tahrip ve imha edilirken, PKK/KCK terör örgütü mensubu silahlı yedi terörist etkisiz hale getirildi. 

Haberin Devamı

Araziden sağlanan bigi ve kıymetlendirme çalışması sonucunda 2 Nisan’daki hava harekatında PKK/KCK terör örgütü mensubu silahlı üç teröristin etkisiz hale getirildiği belirlendi. Komandolar ile bölgede icra edilen operasyonlarda ise PKK/KCK terör örgütünün kullandığı muhtelif mühimmat ile yaşam malzemesi imha edildi. Aynı gün Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda ise saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen PKK-YPG terör örgütü mensuplarının bulunduğu bölgenin ateş altına alınması sonucunda silahlı üç terörist etkisiz kılındı. 

Taciz ateşi açanlar cezalandırıldı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “Teröristlerin taciz atışları karşılıksız kalmıyor. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için taciz ateşi açan 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi” denildi.