Gündem Taylandlı rehineler için Ankara devrede

Taylandlı rehineler için Ankara devrede

27.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası sırasında Tayland vatandaşı rehinilerin serbest bırakılmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine devreye giren MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın girişimlerinin etkili olduğu öğrenildi.

Taylandlı rehineler için Ankara devrede

Taylandlılar, İsrail’deki en büyük göçmen gruplarından birini oluşturuyor. Ülkede çoğu tarım alanında çalışanlar olmak üzere yaklaşık 30 bin Taylandlının bulunduğu belirtiliyor. 24 Kasım’da Hamas tarafından serbest bırakılan rehineler içinde 10 Tayland vatandaşı da yer almıştı. Biri kadın, dokuzu erkek 10 Taylandlının İsrail’de çalışan işçiler olduğu belirtilmişti. İsrail ile Hamas arasında ikinci grup esir takası da önceki akşam tamamlandı. İkinci takasta serbest bırakılanlar içinde de 4 Taylandlı yer aldı. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarına yanıt olarak Gazze’deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı” denildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tayland vatandaşı rehinelerle ilgili MİT Başkanı İbrahim Kalın’a talimat verdiği öğrenildi. Kalın’ın, girişimlerinin Tayland vatandaşı rehinelerin serbest bırakılmasında etkili olduğu belirtildi.