Gündem Kırklareli'deki selde kayıp 6'ncı kişinin de cansız bedeni bulundu

Kırklareli'deki selde kayıp 6'ncı kişinin de cansız bedeni bulundu

07.09.2023 - 15:52 | Son Güncellenme:

Kırklareli'nin İğneada beldesinde kuvvetli yağışın ardından meydana gelen selde, 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişi yaşamanı yitirmişti. Kayıp olan Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedenine ulaşılırken yürek yakan yeni detay da ortaya çıktı.

Kırklareli’nde 3 gün önce bir anda bastıran sel felaketi özellikle Longoz Ormanları yakınında bulunan yerleşime kapalı alandaki bungalov evlere vurmuştu. Tatil amaçlı vatandaşların gelip kaldığı bungalov evlerin sürüklenmesi sonucu kayıp ihbarı verilen 6 kişi için geniş çaplı arama çalışmaları başlatılmıştı.

Haberin Devamı

Aramaların 1. ve 2. gününde Doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz ve emekli Öğretmen Raile Şimşek’in cansız bedenine ulaşılırken, Raile Şimşek’in eşi Ahmet Baki Şimşek için aramalar gece geç saatlere kadar sürdü. Ahmet Baki ve Raile Şimşek çiftinin oğlu Kerem Şimşek ise önceki günlerdeki aramalarda yaralı şekilde bulunarak hastaneye sevk edilmişti.

ARACININ 300 METRE İLERİSİNDE BULUNDU

Aramaların 3. gününde ise Ahmet Baki Şimşek’e ait araca rastlandı. O bölgede aramalarını yoğunlaştıran ekipler aracın bulunduğu alanın yaklaşık 300 metre uzağında Ahmet Baki Şimşek’in de cansız bedenine ulaştı. Şimşek’in cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından morga sevk edilecek.

Haberin Devamı

Kırklarelideki selde kayıp 6ncı kişinin de cansız bedeni bulundu

GEÇEN AY EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERMİŞ

Selde hayatını kaybeden öğretmen Raile Şimşek'in (53) 2 yıl önce emekli olduğu, bugün yapılan aramalarda cansız bedenine ulaşılan öğretmen eşi Ahmet Baki Şimşek'in (53) ise geçen ay emeklilik dilekçesi verdiği öğrenildi.

Çiftin cenazelerinin, yarın memleketleri Denizli'nin Bozkurt ilçesi Tutluca Mahallesi'nde öğlende toprağa verilecekleri belirtildi.

Kırklarelideki selde kayıp 6ncı kişinin de cansız bedeni bulundu

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Kırklareli'deki sel felaketine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, 5 Eylül'de aşırı yağışlar sonucu Kırklareli'ye bağlı İğneada Sisli Vadisi'nde 16 kişinin mahsur kaldığını, arama-kurtarma ekiplerince 10 kişinin kurtarıldığını, 5 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığını hatırlatarak, "Bugün de 1 vatandaşımızın maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Arama çalışmalarımız tamamlandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Bölgede yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2 helikopter ve 1 uçağın katıldığını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bakan Yardımcımız, AFAD Başkanımız ve Valimiz bölgedeydi. AFAD, TSK, jandarma, polis, kamu kurumları ve STK'lardan 946 personel ve 162 araç bölgede görev yaptı. Arama kurtarma faaliyetlerine katılan, aralıksız canla başla çalışan tüm ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun."

Haberin Devamı

Kırklarelideki selde kayıp 6ncı kişinin de cansız bedeni bulundu

KARALOĞLU: ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNİ SONLANDIRDIK

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde kuvvetli yağışın ardından meydana gelen ve aranan son kişinin de cansız bedeninin bulunmasının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Kırklareli'de arama çalışmalarını koordine eden Karaloğlu, Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedeninin bulunmasının ardından arama kurtarma faaliyetlerinin sonlandırıldığını söyledi.

Arama kurtarma faaliyetlerinin toplam 12 kişiye yönelik yapıldığını söyleyen Karaloğlu, "Bildiğiniz gibi bizim bölgede arama kurtarma faaliyetlerine muhatap olan 12 vatandaşımız vardı. Bunların 6 tanesini sağ olarak kurtarmıştık, 3 yaralımız vardı. İkisinin Kırklareli Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlandı ve taburcu oldu. Bir yaralımız da şu anda İstanbul Kartal Eğitim Araştırma Hastanemizde tedavisi devam ediyor. Kalan 6 vatandaşımızın ilk gün 2'sine, dün de 3 vatandaşımıza ulaştık. Son kalan vatandaşımız Ahmet Baki Şimşek, emekli öğretmen. Burada bugün cansız bedenine ulaştık ve böylece 6 vatandaşımız bu olayda hayatını kaybetmiş oldu ve tamamına da ulaşmış olduk. Biz artık arama kurtarma faaliyetlerini sonlandırıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kırklarelideki selde kayıp 6ncı kişinin de cansız bedeni bulundu

'ARTIK YAPILAN UYARILARI CİDDİYE ALALIM'

Benzeri felaketlerin bir daha yaşanmamasını dilediklerini söyleyen Karaloğlu, "Dün de ifade ettik, bugün de. Ülkemizin belli bölgelerinde yine Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün sarı ve turuncu uyarıları var. Artık milletimizin, vatandaşlarımızın yapılan uyarıları ciddiye alması, mal ve can güvenliği açısından son derece önemli. Turuncu ihbar gelince vatandaşlarımıza SMS olarak da AFAD olarak da uyarıda bulunuyoruz. Yapılan uyarıları vatandaşlarımızın dikkate almasını temenni ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun diye dua ediyor, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

'İŞLETME DAHA ÖNCE MÜHÜRLENDİ'

Bungalov evlerin işletme sahibi Bülent B. hakkında gözaltı kararı olduğunu hatırlatan Karaloğlu, başsavcılığın ortakları ve işletme müdürü ile ilgili de işlem başlattığını söyledi. Karaloğlu, "İşletmenin ruhsatsız olduğunu, izinsiz olduğunu, bölgenin bir tarım arazisi olduğunu daha önce de sayın bakanımız Ali Yerlikaya, İstanbul'da açıklamışlardı. Başsavcılığımız olayı soruşturuyor. Sahibiyle ilgili bir gözaltı kararı var ve kendisini şu anda ekipler arıyorlar. İnşallah en yakın zamanda gözaltı kararı gerçekleşecek. Ortakları ve işletme müdürleriyle ilgili de şu anda başsavcılığımızın yine çalışmaları var. Artık olay adliyeye intikal etmiş durumda. Başsavcılığımız olayın bundan sonraki adli boyutunu götürecek. Ama tekrar ediyorum bölgedeki işletme daha önce özel idaremiz tarafından mühürlenmiş, yıkım kararı olan bir işletme. Maalesef bu afet de başımıza gelmiş oldu" diye konuştu.