Gündem Son dakika... Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davada karar!

Son dakika... Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davada karar!

18.06.2021 - 16:09 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemlerinde başına biber gazı fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin görülen davada mahkeme 8 yıl sonra kararını açıkladı. Mahkeme sanık polis memuru F.D’yi, “olası kasıtla kasten öldürme” suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Son dakika... Berkin Elvanın öldürülmesine ilişkin davada karar

DAMLA GÜLER / MİLLİYET
 Gezi Parkı eylemlerinde 16 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı gaz fişeği başına isabet eden ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz polis memuru sanık F.D SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmaya ayrıca Berkin Elvan’ın ailesi ve çok sayıda izleyici katıldı.

Haberin Devamı

"HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN"

Duruşmada ilk olarak heyet değişikliği sebebiyle ilk kez davaya çıkan mahkeme başkanı kısa bir konuşma yaptı. “Adil bir yargılama yapmaktan başka amacımı yok” diyen mahkeme başkanı, “Kanuna ve vicdana uygun karar vermeye çalışıyoruz. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın” dedi. Mahkeme başkanının ardından söz alan anne Gülsüm Elvan, adalet istediğini söyleyerek; “Benim çektiğim acıyı başka anne çekmesin. Bana söyleyin benim çocuğumun günahı neydi. Bana çocuğumu geri verin. Ben çocuğumu istiyorum” diyerek gözyaşı döktü.

SANIK; "BENİ GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİYE BENZETTİLER"

Duruşmada son savunmasını yapan tutuksuz sanık F.D, davanın başından beri çok konuşmadığını söyleyerek, “Kendimi burada aklamaktan çok karşı tarafın iddialarını ispatlaması gerekiyordu hala ispatlamadılar. Yüzde 30 benzerlik üzerine ‘bu kişi vurdu’ diyerek beni sanık koltuğuna oturttular. İç İşleri Bakanlığı'nın verdiği TOMA görüntüleriyle dava bu aşamaya geldi” dedi. Görüntülerdeki kişinin saç derisinin göründüğünü söyleyen F.D, “O görüntülere uysun diye saçımı kısa kestiler. Kafamın arkasından projektör tuttular. Beni yüzde 75 o görüntüdeki kişiye benzettiler. Baştan beri değinilmeyen konu gaz fişeklerinin yüksek sıcaklığa sahip olduğudur. Berkin Elvan'ının kafasında ya da elinde yanık izi olmadığı raporlarla mevcuttur. Bunun dikkate alınmasını istiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

"HER KİLOSUNA 1 YIL CEZA VERDİLER"

Alınan savunma ve beyanlarına ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık polis memuru F.D’yi, “olası kasıtla kasten öldürme” suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararla birlikte gözyaşlarına boğulan anne Gülsüm Elvan, “Oğlumun kilosuna göre ceza verdiler. Her kilosuna 1 yıl ceza verdiler” dedi.