Gündem Son dakika: Bingöl'de alevlerle mücadele! Havadan ve karadan müdahale

Son dakika: Bingöl'de alevlerle mücadele! Havadan ve karadan müdahale

16.08.2023 - 07:38 | Son Güncellenme:

Yurdun birçok bölgesinde orman yangını çıktı. Bingöl'de yangınları söndürme çalışmaları sürerken Antalya'da 2 gündür ilerleyen alevlerin ardından Bolu'daki yangınlarda kontrol altına alındı.

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Ormandan geçen elektrik hatlarındaki arıza sebebiyle çıktığı belirlenen yangını söndürmek için 2 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, 10 arazöz, 10 su tankeri, 5 İlk müdahale aracı, 2 dozer, 6 hizmet aracı, 4 jandarma personeli, 110 yangın söndürme personeli, 20 vatandaş görevlendirildi.

Haberin Devamı

SABAH ÇIKAN İKİNCİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Tepebaşı köyü yakınlarında sabah saatlerinde başlayan ikinci orman yangını kontrol altına alındı.

Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Göynük Tepebaşı köyünde bugün 06.34 sularında başlayan orman yangını, Valiliğimizin koordinesinde; ekiplerimizin özverili çalışmaları neticesinde kontrol altına alınmış olup; soğutma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Son dakika: Bingölde alevlerle mücadele Havadan ve karadan müdahale

BİNGÖL

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi köyü kırsalında meşe ağaçlarının yoğun olduğu bölgede dün başlayan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Sarp arazi ve rüzgar nedeniyle yayılarak devam eden ve onlarca hektar alanın zarar gördüğü yangına Orman İşletme Müdürlüğü, Genç Belediyesi, Genç Özel İdare, Jandarma, AFAD, İHH, Genç İçin Bir Saat Derneği, Bingöl Ticaret Sanayi Odası Arama Kurtarma, SARR ve gönüllü ekipler ve 2 helikopter, 4 arazöz, 2 itfaiye aracı, 3 iş ve 4 ilk müdahale aracı ile müdahale ediliyor. Yangının Doğanca, Yayla, Ziyaret, Servi Aktoprak ve Kaledibi, Eskiköy ile Yoldaşan Mahallesi bölgelerine sıçradığı belirtildi.

Haberin Devamı

BİR ORMAN İŞÇİSİ DUMANDAN ETKİLENDİ, YABAN HAYVANLARI ÖLDÜ

Müdahale sırasında bir orman işçisi dumandan etkilendi. Bölgedeki sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan işçi, Genç Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yangın bölgelerinde birçok yaban hayvanının da yanarak öldüğü belirtildi. Ekipler, bölgede bulduğu bir kaplumbağaya su vererek serinletmeye çalıştı. Yangın söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Son dakika: Bingölde alevlerle mücadele Havadan ve karadan müdahale

ANTALYA

Antalya'nın Akseki ilçesinde dün çıkan orman yangını, 2'nci günde de devam etti. Akseki ilçesi Kuyucak Mahallesi'nde dün saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen hava araçları yangına müdahale etti. Havadan müdahale sürerken, vadi içerisinde devam eden ve karadan ulaşımın mümkün olmadığı yangın bölgesine ulaşmak için ekipler ormanda yeni yollar açtı. Yangına, 6 helikopter, 5 uçak, çevre ilçelerden gelen gelenlerle birlikte 4 arazöz, 10 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 3 ekskavatör ile 500'e yakın yer ekibi tarafından müdahale edildi. Havanın kararmasının ardından yangına gece görüş sistemine sahip 2 helikopterle müdahale edildi.

Haberin Devamı

Yangın söndürme çalışmalarında Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de aktif rol aldı. Yangın bölgesine giren jandarma ekipleri, orman görevlileri ile birlikte arazözlerden uzatılan su hortumlarını taşıyarak, yanan yerleri söndürmek amacıyla sabaha kadar çalıştı.

Havanın yeniden aydınlanmasının ardından helikopter sayısı arttı. Yangında ilk belirlemelere göre 60 hektar alan zarar gördü.

Nemin yüzde 30'larda olduğu yangın bölgesinde hava sıcaklığı ise 07.00'de 25 derece ölçüldü. Gün içeresinde nemin yüzde 70'leri, hava sıcaklığının ise 38 dereceyi bulması bekleniyor.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Antalya, Akseki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR

Eskişehir'in Alpu ilçesinde dün çıkan orman yangını, ekiplerin 18 saatlik müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangının, ilk belirlemelere göre yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tespit edildi.

Beyazaltın Mahallesi Taştepe mevkisindeki ormanda, dün saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Gözetleme kule görevlisinin yoğun dumanları görüp, haber vermesi ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Söndürme çalışmalarında 14 arazöz, 7 su tankeri, 3 itfaiye, 3 iş makinesi, 5 helikopter, 1 uçak ve 100'ün üzerinde personel görev aldı. Karaçam, ardıç ve bodur ağaçların bulunduğu ormanda, yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Söndürme çalışmalarına Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahya'dan gelen arazözler ve belediye itfaiyeleri de destek verdi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin'in sevk ve idaresinde yangın 18 saat sonra kontrol altına alındı.

İlk tespitlere göre yangının yıldırım düşmesi nedeniyle çıktığı belirlendi. Soğutma çalışmalarının sürdüğü ormanda, yangında zarar gören alanların tespiti için ölçüm yapılacağı belirtildi. 

Haberin Devamı

Son dakika: Bingölde alevlerle mücadele Havadan ve karadan müdahale